VIDEO A doua probă pentru concursul de directori de școli, cea de interviu, începe pe 1 septembrie, anunță ministrul Educației

12.175 de vizualizări
Foto: © Eval Miko | Dreamstime.com
A doua probă pentru concursul de directori, cea de interviu, începe pe 1 septembrie, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24. Oficialul a explicat că aceasta va fi „un eveniment inedit” care va marca începutul anului școlar viitor.

Cîmpeanu a fost întrebat de moderatoarea emisiunii ce planuri are pentru 13 septembrie, pentru începutul anului școlar viitor, dacă școala va începe tot fără manuale, tot fără spații adecvate de învățare sau cu aceleași probleme ca anul acesta.

„Niciun ministru își dorește să înceapă școala în această modalitate.

Pe 13 septembrie va începe școala, vom avea un eveniment inedit la începutul anului școlar viitor, vom organiza concursurile pentru ocuparea posturilor de director. Concurs cu ocazia căruia vom privilegia competența în detrimentul oricăror alte criterii. Acest concurs va începe în data de 27 iulie cu examen scris și va continua începând cu 1 septembrie pentru cea de-a doua probă, aceea de interviu.

Sunt dificultăți majore generate de o infrastructură deficitară, pe care va trebui să le abordăm cu maximă responsabilitate având de data asta și resurse financiare mai mult decât de obicei, pentru că resurselor din bugetul național și fonduri europene clasice li se adaugă cele din Planul Național de Redresare și Reziliență sau 4 miliarde de euro pentru educație. Nu va mai exista scuză pentru niciun guvernant, pentru niciun ministru dacă nu vom reuși să facem ceea ce se așteaptă pentru școala românească.”, a declarat Cîmpeanu.

Reamintim că la concursul național pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți de școli pot participa, în premieră, și profesorii titulari care nu sunt membri în Corpul Național al Experților în Management Educațional, potrivit ordonanței de urgență nr. 41/2021, care modifică și completează legea Educației.

Au mai rămas mai puțin de două luni până la proba scrisă, dar candidații nu cunosc încă metodologia de concurs, tematica sau alte elemente tehnice, acestea nefiind publicate încă.

Foto: © Eval Miko | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel David, președintele Consiliului Rectorilor: Sper ca ministrul Ghinea să reanalizeze filosofia PNRR. În Ungaria, 25% din “PNRR-ul lor” va fi alocat reformelor în învățământul superior. România viza la început doar 3% pentru toată educația

“În Ungaria, 25% din “PNRR-ul lor” va fi alocat reformelor structurale în învățământul superior, astfel încât e foarte probabil ca în următorii ani Ungaria să aibă o garnitură de universități…
Vezi articolul

“Datorită meditațiilor” elevii se concentrează mai puțin la școală, spune consilierul ministrului Educației, Radu Szekely: Un părinte poate face mai mult dacă îl întreabă pe copil la masă „cum te simți, cum te pot ajuta”, decât plătindu-i meditații

Consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, a spus într-o intervenție la Digi24, că “un părinte poate face mai mult dacă îl întreabă pe copil: cum te simți, cum te pot ajuta,…
Vezi articolul

Cererile organizațiilor de tineri, elevi și studenți pentru noul minister al Tineretului și Familiei: finanțări nerambursabile pentru activități de tineret, sprijin pentru Legea tineretului, măsuri de reducere a declinului demografic

Susținerea pentru adoptarea proiectului Legii tineretului, o strategie națională în privința politicilor pentru tineret și proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru activități de tineret incluse în bugetul pe 2022 se numără…
Vezi articolul

De 1 Iunie se redeschide Baza Cireșarii, fostul Parc al Copiilor / Prin Ordin de ministru se va realiza un nou teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, vestiare, alei pietonale, spații verzi, instalație pentru iluminat nocturn, iar copiii se vor putea înscrie gratuit la activități sportive

După o lungă perioadă de timp, Ministerul Educației a decis ca începând cu data de 1 iunie 2022, Baza Cireșarii să fie redeschisă publicului, potrivit unui comunicat de presă. Baza…
Vezi articolul