VIDEO A doua probă pentru concursul de directori de școli, cea de interviu, începe pe 1 septembrie, anunță ministrul Educației

12.129 de vizualizări
Foto: © Eval Miko | Dreamstime.com
A doua probă pentru concursul de directori, cea de interviu, începe pe 1 septembrie, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24. Oficialul a explicat că aceasta va fi „un eveniment inedit” care va marca începutul anului școlar viitor.

Cîmpeanu a fost întrebat de moderatoarea emisiunii ce planuri are pentru 13 septembrie, pentru începutul anului școlar viitor, dacă școala va începe tot fără manuale, tot fără spații adecvate de învățare sau cu aceleași probleme ca anul acesta.

„Niciun ministru își dorește să înceapă școala în această modalitate.

Pe 13 septembrie va începe școala, vom avea un eveniment inedit la începutul anului școlar viitor, vom organiza concursurile pentru ocuparea posturilor de director. Concurs cu ocazia căruia vom privilegia competența în detrimentul oricăror alte criterii. Acest concurs va începe în data de 27 iulie cu examen scris și va continua începând cu 1 septembrie pentru cea de-a doua probă, aceea de interviu.

Sunt dificultăți majore generate de o infrastructură deficitară, pe care va trebui să le abordăm cu maximă responsabilitate având de data asta și resurse financiare mai mult decât de obicei, pentru că resurselor din bugetul național și fonduri europene clasice li se adaugă cele din Planul Național de Redresare și Reziliență sau 4 miliarde de euro pentru educație. Nu va mai exista scuză pentru niciun guvernant, pentru niciun ministru dacă nu vom reuși să facem ceea ce se așteaptă pentru școala românească.”, a declarat Cîmpeanu.

Reamintim că la concursul național pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți de școli pot participa, în premieră, și profesorii titulari care nu sunt membri în Corpul Național al Experților în Management Educațional, potrivit ordonanței de urgență nr. 41/2021, care modifică și completează legea Educației.

Au mai rămas mai puțin de două luni până la proba scrisă, dar candidații nu cunosc încă metodologia de concurs, tematica sau alte elemente tehnice, acestea nefiind publicate încă.

Foto: © Eval Miko | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Doar jumătate din locuințele din România au internet de mare viteză, iar 20% dintre români nu au fost niciodată online, anunță Cristin Popa, director în Autoritatea pentru Comunicații: La licitația pentru licențele 5G, de anul viitor, vom avea în vedere să intrăm cât mai mult în zona rurală

„Aproape o cincime dintre români nu au utilizat niciodată internetul, pe de altă parte, mai puțin de o treime dintre români au cunoștințe digitale elementare”, a spus vineri Cristin Popa,…
Vezi articolul