Anisie: Cum se va desfășura o oră? Fiecare unitate de învățământ va stabili orarul, copiii vor fi programați să vină la școală astfel încât să nu se întâlnească prea mulți. Pauzele vor fi decalate / Profesorii trebuie să îi supravegheze tot timpul

11.849 de vizualizări
Foto: gov.ro
Fiecare unitate de învățământ va stabili orarul, la fel ca până acum, copiii vor fi programați să vină la școală astfel încât să nu se întâlnească prea mulți, iar pauzele vor fi decalate, declarat Monica Anisie, ministrul Educației la Realitatea TV.

Cele mai importante declarații ale ministrului Educației:

În cele 43 de localități aflate în scenariul roșu sunt 119 unități de învățământ care trebuie să-și continue învățarea în sistem online.

Dacă sunt copii care vin pentru prima dată în spațiul de învățământ și se dorește ca în curtea școlii să fie un spațiu în care să fie primiți elevii, acest lucru trebuie să se realizeze prin măsuri sporite de siguranță astfel încât să nu expună în niciun fel pe elevi. Am vorbit cu directori și deja au luat decizia să nu organizeze astfel de festivități de învățământ.

Până când începe școala diriginții, învățătorii trebuie să spună părinților ce au de făcut, să comunice cu părinții, trebuie să le spunem clar pentru că în felul acesta în ziua de luni să începem cu bine.

Mâine dimineață avem deja un câștigător și mâine dimineață vom semna contractul, 82000 de tablete pentru trei loturi. Continua licitație și pentru celelalte tablete.

Despre lipsa toaletelor: Această situație grea, pandemia pe care o trăim cu toții acum a scos la iveală tot ceea ce nu s-a făcut în atâți ani de zile.

Mesaj pentru cei care au foști miniștrii au Educației: Foarte puțin dintre ei s-au preocupat despre ceea ce înseamnă situația învățământului preuniversitar mai ales și aș vrea să le spun că înainte să critice ceea ce se întâmplă acum în cadrul Ministerului Educației și în cadrul sistemului de învățământ, ar trebui să se uite în oglindă și să nu arunce cu piatră până când nu se privesc în oglindă și să se întrebe “oare ce-am făcut eu pe toată perioada mandatului meu?”

Cum se va desfășura o oră? Fiecare unitate de învățământ va stabili orarul așa cum s-a întâmplat și până acum. Acum însă trebuie să luăm și măsurile acestea de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor, prin urmare trebuie să fim atenți la modalitatea de acces, deci trebuie să știm exact la ce oră programăm copiii să vină la școală în așa fel încât să nu se întâlnească foarte mulți copii unii cu ceilalți. Să fim atenți cum anume vom realiza pauzele, iar noi profesorii trebuie să fim alături de copii și să-i supraveghem în toată această perioadă atât în timpul orelor cat și în timpul pauzelor.

Decizia finală privind modalitatea în care se vor desfășura cursurile va fi luată mâine, mâine este termenul limită, deja unele județe au transmis către Ministerul Educației situația, dar la București înțeleg că mâine se va lua această decizie în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, după o consultare și cu Direcția de Sănătate publică.

Să rămână și profesorul în pauză, ca să supravegheze în permanență copii. O persoană potrivit ordinului comun trebuie să comunice cu copiii, cu părinții și să comunice orice situație care apare în unitatea de învățământ.

Profesorii realizează un triaj observațional. De fapt să fim sinceri și înainte făceau acest lucru. Când intrăm în clasă și vedeam un copil că este trist era normal să-l întrebăm dacă are nevoie de ceva, era normal să îl îndrumă către cabinetul medical sau să luăm legătura cu părinții. Așa se va întâmpla și acum. Dacă un copil are febră, ori se simte rău, el este îndrumat către o sală special amenajată, este o sală unde vom izola pe acești copii, îi vom informa părinții ca să știe ce se întâmplă cu copiii, dar în același timp vom apela și la cadre medicale.

Programa școlară nu a fost modificată și pentru a-i susține pe colegii noștri profesori, Ministerul Educației în colaborare cu profesorii din sistem, circa 300 de profesori care au fost implicați, Ministerul Educației a realizat repere metodologice pe care le-a pus la dispoziția cadrelor didactice. Acestea sunt publice, le pot vedea și părinții, și pot să vă spun că în aceste repere metodologice am prevăzut și activitățile remediale. Ne-am gândit că în aceste două săptămâni de revenire în spațiul școlii ar fi bine să realizăm activități de recapitulare cu copiii, de fixare a unei cunoștințe pe care noi le-am predat online, în timpul în care am avut suspendate cursurile.

Trebuie însă să înțelegem că aceste conținuturi trebuie să ne organizăm, noi profesorii să le organizăm în așa fel încât să respectăm programa, dar în același timp să ne uităm la realizarea competențele. Știți că de multe ori părinții se uită în manual și spun și compară ce au făcut niște elevi de la clasa A și ce a făcut copilul lor la clasa B. Dar este posibil ca la a Să avem un manual, la B să avem un manual. Nu contează ce conținuturi avem într-un manual, avem manuale alternative, acestea sunt niște instrumente și nu trebuie să ne ghidăm după conținuturile din manual, ci trebuie să ne ghidăm după prevederile din programa școlară și să vedem dacă am atins toate competențele prevăzute acolo.

Articolul este în curs de actualizare…

Foto: gov.ro


9 comments
  1. Pepsiglas! De ce la unele şcoli durata orei de curs este de 30 de minute la gimnaziu programul se termină în acest caz puțin peste ora 17 iar la alte şcoli durata orei de curs la gimnaziu este de 40 sau 45 de minute programul se termină în acest caz după ora 19? Să înțeleg că și subiectele la evaluarea națională vor fi diferite în funcție de durata orei de curs? Nu ar trebui ca toți elevii să aibă drepturi egale de educație?

  2. Pepsiglas! Poate ne lămurești și pe noi care trebuie să fie durata unei ore de curs, cu alte cuvinte de câte minute este ora la clasă. Faza aia cu decizia şcolii și a consumului de administrație este bătaie de joc. Indiferent de infrastructura şcolară dna Pepsiglas, ar trebui să ştie că toți elevii au drepturi egale la educație.

  3. Sa le fie rusine celor din Media scrisa, vorbita si tv pentru manifestarile golanesti la adresaME si Doamnei Ministru Monica ANISIE !!!

    Ii intreb pe toti care au trecut pe ME ministri sau alti caimacani ce au facut si apoi sa critice

    Sa se solicite cum decurge procesul de instruire, ora scolara este o nebunie Ce inseamna aceasta sa dadacesti cadrele didactice, ce sa le mai ceri copiilor !!!

    Ma adresez la toti cei ce critica si vor precizari, sunteti nerusinati, ordinari !!!

    Dona Ministru cu prisosinta isi face datoria, incearca sa repare pe unde mai poate si unii nu recunosc!!!

    Va felicite Doamna Ministru, continuati si demarati REFORMA !
    Domnul Stas Marian a inteles dece s-a intarziat cu scolile pilot, trebuie generalizat si adaptat proiectul nostru !!!

    Cordialement

  4. „Profesorii trebuie să îi supravegheze tot timpul” – ce înseamnă tot timpul? Cât anume e normal să ții un om fără să aibă posibilitatea să-și îndeplinească minime cerințe fiziologice? 2 ore? 4 ore? Majoritatea profesorilor avem 6 ore legate. Unii au 7 și chiar 8, consecutiv. Cine poate funcționa fără pauză atât??

  5. Supraveghere tot timpul? Avem voie la toaletă sau le cerem voie elevilor?știe cineva că avem și noi o viață? Stie cineva ca avem și noi familii sau suntem cu probleme medicale? Noi nu ne putem infecta? Noi nu putem ajunge la ATI? La noi se gândește dna ministru? Alo,sindicatele carora va dam bani in fiecare luna, treziti-va!

  6. Asa e. “Maine dimineata avem un castigator”. E acela dintre noi care mai rezista psihic monumentului astuia de…..Completati cu ce vreti.

  7. Sărmanii copii…
    Navetiștii au un singur microbuz, dimineața și la întoarcere, la o oră anume! Vor sta în frig și în ploaie până le vine rândul să intre în școală, ținând cont că toți ajung cu același microbuz?
    Sau Pepsiglas crede că la școală există și sală de așteptare? Sau va spune că le va pune la dispoziție și mai multe microbuze (cum le-a oferit tablete, măști și dezinfectanți)?
    Anisie Pepsiglas…fă-ne un bine și dă-ți demisia sau…împușcă-te!
    P.S. Să le faci chemare și celor care te ,,sus țin”!
    Chiar nu ai obosit de atâta prostie?

    1. Sunt unde nu exista decat ia ma nene. Ajungi poate mult mai devreme si nu ai voie sa intri in scoala, prinzi turturi iarna pe langa cladirea scolii. Nici nu ti mai trebuie Covid: bagi un dardait la usa scolii la -20 grade si o aerisire de clasa cu elevii in interior si e gata pneumonia. Reguli de sus, nu se discuta. Dar pana atunci ne prabusim noi, profesorii: nemancati, nemersi la toaleta, cu multa raspundere si obligatii voluntare, epuizati psihic dupa 7-8 ore de muncit cu masca. Fara viata personala, de familie, sociala, fara perspective si intr-o perpetua nesiguranta si frica de a nu ceda fizic noilor si permanentelor obligatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Guvernul României respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliștilor” – premierul Nicolae Ciucă, după ce AUR a început o campanie împotriva G4Media / Edupedu.ro condamnă atacul

„Guvernul României respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliștilor”, a transmis premierul Nicolae Ciucă după ce partidul extremist AUR a lansat miercuri un atac la adresa G4Media.ro, provocându-și…
Vezi articolul

Ligia Deca: Orice caz de violență în școală care constituie infracțiune se sesizează direct de către director, la poliție, la Biroul de siguranță școlară. Dacă acea violență este îndreptată împotriva unui minor, se sună imediat la 119

Ministra Educației, Ligia Deca, a declarat la întâlnirea cu directorii de școli din județul Mureș, că aceștia trebuie să sune la numărul unic 119 atunci când un minor este implicat…
Vezi articolul