VIDEO Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19. Valeriu Gheorghiță: De săptămâna viitoare deja pot fi programați în platformă prin conturile părinților

3.308 vizualizări
Foto: captură Ro-Vaccinare
Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea serului Pfizer BioNTech pentru grupa de vârstă 12-15 ani, anunță Ministerul Sănătății. Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Campaniei de Imunizare anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă, anunţă într-un clip publicat pe platforma RO-Vaccinare că, de săptămâna viitoare, se va putea permite programarea la vaccinare a copiilor de 12 – 15 ani.

„Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal”, scrie Ministerul Sănătății pe contul de Facebook.

„Veşti bune! Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19! Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi. Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate!”, afirmă Valeriu Gheorghiţă, pe platforma RO-Vaccinare.

El precizează că schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă.

„Este important de menţionat că este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinţilor”, a spus preşedintele CNCAV în video de mai jos.

Foto: captură Ro-Vaccinare


4 comments
  1. Asa, Tudorică, zi-le-o in față si ramai vigilent, mama lor de vaccinatori! Nu te lasa prostit! Nu-i loc! Esti deja! Acum incearca sa devii destept! Nu-i bai daca nu-ti iese ( nu prea are cum), tu ai incercat.

    1. Elevule “unknown”, lasa-ti dusmanii in pace si stai cat poti de mult la scoala, ca esti praf! Pune mana pe carte si incearca sa inveti ceva (in special sa scrii corect) pana sa vezi daca vin aia cu seringa sa te pacaleasca. Altfel o sa ingrosi randul manelistilor cu doua clase la “scoala vietii”.
      Altfel, basic vorbind, nu te obliga nimeni sa faci nimic, cu atat mai mult sa te “ințepi”. Dar ar fi bine daca ai reusi sa faci cumva sa-ti impaci neuronii cu sinapsele, ca par certati. Adica sa gandesti inainte sa vorbesti.

  2. Pana cand credeti ca prostiti oamenii, nemernicilor? Nu se va vaccina nimeni, nici un copil. Pana acum urlati ca virusul nu se leaga de copii, numai de batrani, acuma nu stiti cum sa vaccinati. Ati vaccina copiii din poantece! E prosteala pe fata toata porcaria asta cu vaccinarea, incepe sa se destepte lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Iohannis: Educația economică sănătoasă – temeiul politicilor economice de calitate și a actului de guvernare / Pandemia și criza economică “ne-au prins nepregătiți”, ne-am “îndepărtat de obiective de țară strategice”

“Apreciez eforturile făcute, inclusiv preocuparea Legislativului de a avea o zi simbolică a educației financiare. Cred însă că este loc de mai mult și de mai bine în privința inițiativelor…
Vezi articolul