VIDEO Cum arată pregătirile pentru noul an la prima școală SMART din mediul rural

1.670 de vizualizări
Sursă foto: Facebook
Elevii din Ciugud care învață la prima școală „SMART” din mediul rural vor începe cursurile cu un sistem inteligent inedit de acces în clădire care presupune recunoașterea facială a elevilor și profesorilor și dacă aceștia poartă sau nu mască. De asemenea, toate persoanele care intră în școală vor trece printr-un sistem de termoscanare.

În plus, va fi utilizat în premieră un sistem de filtrare și dezinfectare a aerului în spațiile comune, iar personalul școlii va fi testat, potrivit G4media.

Sistemul inteligent din școală semnalează dacă un elev lipsește, iar conducerea unității de învățământ contactează imediat familia pentru a vedea ce s-a întâmplat.

„Pentru fiecare copil, în prima zi de școală, autoritățile locale au pregătit un ghid de buzunar în care, într-o formă ușor de înțeles, vor învăța ce înseamnă coronavirusul dar vor înțelege și cum să se protejeze. Vor găsi aceste materiale pe băncuțe. Este un proiect pe care îl derulăm împreună cu UNICEF România. Nu în ultimul rând, am luat măsuri speciale pentru transportul copiilor, astfel încât să existe distanțare socială între ei și tot ce presupune siguranța lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei din Ciugud, Dan Lungu.

Sursă foto: Facebook


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Ce, cât și cum mănâncă un copil isteț!” – campanie națională pentru școlari, părinți și profesori / În România, obezitatea este al patrulea factor de risc pentru anii de viață pierduți prin dizabilitate / Broșuri online pentru copii și adulți

O campanie pentru școlari, părinți și profesori intitulată „Ce, cât și cum mănâncă un copil isteț!” este desfășurată de Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică în luna noiembrie.…
Vezi articolul

INTERVIU Cum să găsească un profesor timp pentru a ajuta la starea de bine a elevilor: Nu este nevoie să fiți terapeut. Puteți porni de la povestea “Romeo și Julieta” pentru a-i învăța autocompasiunea, spune Ryder Delaloye, director asociat pentru învățare socială, emoțională și etică la Universitatea Emory din SUA

“Trebuie să folosim programa școlară ca bază pentru predarea unor abilități ce țin de învățarea socio-emoțională și etică”, spune Ryder Delaloye, Director Asociat pentru SEE Learning (învățare socio-emoțională și etică),…
Vezi articolul

EXCLUSIV Comisiile ilegale de la concursul de directori semnalate de minister într-o adresă către toate inspectoratele din țară, deși secretarul de stat Sorin Ion susținea că doar în București era „o problemă de ordin general” / Inspectoratele ar fi ignorat metodologia, iar ministerul avertizează că asta poate duce la „anularea probei de interviu” în cazul contestării

Ilegalitatea constituirii comisiilor de concurs pentru directorii de școli a fost semnalată de Ministerul Educației într-un al doilea document trimis de data aceasta tuturor inspectoratelor școlare, potrivit unei adrese obținute…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor cere Ministerului Educației sancțiuni în cazul Șincai, unde zeci de lucrări ale elevilor de la Bacalaureat au fost anulate pentru o prepoziție scrisă greșit, în opinia președintelui comisiei de examen: „Viitorul elevilor nu ar trebui să se afle în riscul de a fi compromis din cauza unor astfel de situații”

Consiliul Național al Elevilor condamnă cu fermitate atitudinea neglijentă arătată de către membrii comisiilor de la examenul de Bacalaureat în raport cu respectarea tuturor procedurilor prevăzute în metodologia de organizare…
Vezi articolul