VIDEO Evaluările Naționale de la clasele a VIII-a, a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi evaluări standardizate, corectarea va fi digitalizată, anunță ministrul Educației: Avem fișa de proiect cu fonduri europene deja scrisă, va trebui să achiziționăm echipamentele și să formăm cadrele didactice

24.024 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: captură EduPedu.ro – Dezbatere online
Evaluările Naționale din acest an școlar vor fi standardizate și corectarea va fi făcută computerizat. „Avem fișa de proiect cu fonduri europene deja scrisă”, „va trebui să achiziționăm echipamentele și să formăm cadrele didactice”, spune ministrul Sorin Cîmpeanu în cadrul dezbaterii online „Adolescența fără filtre: importanța încrederii în sine în era social media”, organizată de Edupedu.ro, în parteneriat cu DOVE.

Sorin Cîmpeanu: „Am promis acest lucru; nu profesorul Cîmpeanu, ci ministrul Cîmpeanu a promis acest lucru, deci ar trebui să se întâmple. A fost unul dintre subiectele discutate împreună cu inspectorii generali, a fost prezentat acest proiect de standardizare a evaluării pentru care – dincolo de resursele proprii ale Ministerului Educației, un proiect care este necesar – avem fișă de proiect deja aprobată de către Ministerul investițiilor și Proiectelor Europene.

Va trebui însă să derulăm foarte repede acest proces, va trebui să achiziționăm și echipamentele și va trebui să formăm și cadrele didactice pentru aceste evaluări online, asumate într-adevăr pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a și pentru Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a. Asumate și la nivel de proiect pilot pentru examenul de Bacalaureat, pilot însemnând evaluarea din cel puțin un liceu în fiecare județ”.

În cadrul dezbaterii “Adolescența fără filtre”, discută ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, consilierul său Radu Szekely, Cristina Dima, director Marketing Beauty & Personal Care Unilever și ambasador Dove, psihoterapeutul Domnica Petrovai, Ionela Neagoe, directorul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București, și Mihaela Nabăr, directorul Fundației World Vision România.

————

Dezbaterea vine la finalul primului program-pilot derulat de compania Dove în școlile din România în primele luni ale anului, în cadrul căruia 1.500 de elevi ai mai multor școli și licee au beneficiat de ateliere despre consolidarea încrederii în sine. În acest an școlar, cel puțin 20.000 de copii vor fi implicați în workshopuri care au ca scop cultivarea stimei de sine, consolidarea încrederii și tratarea de subiecte precum bullying-ul sau neîncrederea în propriul corp, într-un program sprijinit de Ministerul Educației. Atelierele sunt implementate în școli de ONG-urile World Vision Romania și Well Being, susținute de companie. În program, Dove a lansat gratuit un ghid pentru părinți și un ghid pentru profesori.


7 comments
  1. Chemati educatoarele la cursuri si ele sunt inima sistemului de invatamant, sunt mari profesoare ,sunt valoroase,organizati evaluari si examene cu ele.Daca educatoarele au salariile profesorilor,gradatii de merit ca vand reviste copiilor,concursuri unde picteaza ele,drepturi mai multe decat profesorii ,organizati cursuri de evaluare pentru ele .

  2. Inepții, experimente și bani cheltuiți anapoda! Profesorii fac situații, statistici, portofolii, cursuri … prostii in loc să fie lăsați să facă educație. Cei devotați sunt stigmatizați. Chiar se doreste ca tinerii acestei țări să devină,, masă de manevră ” ma întreb și va întreb?

  3. DESFIINȚAȚI INUTILUL INVATAMANT DE STAT. PRODUCE DOAR SCLAVI PT STĂPÂNII DE AFARA ȘI BUGETARI INUTILI. VOI CEI CARE VREȚI SA VA EDUCATI INUTILELE PROGENITURI, PLATITI LE STUDIILE, DE LA GRADINITA,NU STAȚI CU MILOAGA LA NOI.

  4. E adevărat ca multe scoli particulare figurează ca ONG-uri ca sa nu plătească impozit? Și pe tine te doare sa nu facem școala online. Dar bani la buget, nu ești instare sa aduni. Lăsați părinții care isi permit sa stea acasă fără bani dați de la guvern, sa poată alege școala în format online. Veți ucide mii de copiii cu nepăsarea și ambiția voastră. Testele rapide sunt degeaba fără distanțare! Nu va mai amăgiți, ca nu se poate sa țineți virusul în frâu în scoli fără reducerea numărului de ore, fără distanțarea de 2 metrii între elevi, pe lângă testare.Lasati pe cei care vor, sa aibă posibilitatea sa aleagă ce modalitate de școala doresc. Ne omorâți copiii! Dreptul la viata primează! Întreabă orice părinte care a trecut prin drama cumplita de moarte a propriului copil de covid : dacă ar putea da timpul înapoi,copilul, l-ar prefera prost sau mort?

    1. Mai bine de atat nici nu puteam puncta.
      Aveti perfecta dreptate! Citind comment-ul dvs mi s-a facut pielea de gaina la propriu!
      Dreptul la viata primeaza si atat timp cat parintii sunt responsabili pt copii lor pana la varsta de 18 ani, tot noi ar trebui sa putem decide si asta!
      Fiecare din noi isi cunoaste cel mai bine situatia!
      Ni se ingradesc drepturi! Suntem prizonierii acestui sistem corupt si hitlerist!
      Dupa ce ca nu suntem respectati suntem si batjocoriti si ‘cobaii’ acestui guvern.
      Vor sa decimeze Romania si vor ucide vlastarele acestui popor!
      Este imperios sa avem dreptul sa alegem!
      Este constitutional!
      CCR-ul ce face? Doamna avocat Webber, pe cine reprezinta?
      Sper ca toti cei care vor fi infecati sa le intenteze proces acestor nemernici si sa ceara despagubiri imensurabile, pt ca nu se poate pune pret pe sanatate!
      Sunt dispusa sa ofer sprijin financiar pt a-si angaja avocati, familiilor care isi trimit copiii la sc de frica acestor nenorociti!
      Poate cu bani, reusim sa ii bagam in puscarii si sa se faca dreptate!
      Ban pe ban se scoate, nu?

  5. E adevărat ca multe scoli particulare figurează ca ONG-uri ca sa nu plătească impozit? Și pe tine te doare sa nu facem școala online. Dar bani la buget, nu ești instare sa aduni. Lăsați părinții care isi permit sa stea acasă fără bani dați de la guvern, sa poată alege școala în format online. Veți ucide mii de copiii cu nepăsarea și ambiția voastră. Testele rapide sunt degeaba fără distanțare! Nu va mai amăgiți, ca nu se poate sa țineți virusul în frâu în scoli fără reducerea numărului de ore, fără distanțarea de 2 metrii între elevi, pe lângă testare.Lasati pe cei care vor, sa aibă posibilitatea sa aleagă ce modalitate de școala doresc.

  6. Formeaz-o pe fiinta care ti-a dat nastere ! Ia-ti din corpul de experti de evaluatori si formeaza-i pana nu mai poti! Eu voluntariat mascat nu mai fac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Simulare Evaluare Națională 2024. Elevii din județul Buzău susțin probele pe 20 și 21 noiembrie / Pentru BAC, candidații de clasa a XII-a dau simularea în perioada 27-29 noiembrie

Elevii de clasa a VIII-a din județul Buzău vor susține simularea județeană a Evaluării Naționale 2024 în zilele de 20 și 21 noiembrie, potrivit procedurii publicate de Inspectoratul Școlar Județean…
Vezi articolul