VIDEO Indicii despre cine sunt cei 11 profesori MERITO 2024, publicate cu 6 zile înaintea Galei din acest an

2.846 de vizualizări
Foto: proiectul MERITO
Un montaj video cu declarații din partea profesorilor care vor fi anul acesta laureați ai Galei MERITO 2024 a fost publicat de organizatorii evenimentului. În clip apar disciplinele pe care le predau cadrele didactice care vor fi premiate. Gala MERITO 2024 are loc peste 6 zile, pe 29 mai, de la ora 17:30.
 • Edupedu.ro este partener media al evenimentului.

Indiciile sunt următoarele: 9 profesoare și 2 profesori.

 1. Prima premiată, o profesoară de Limba și literatura română. Aceasta spune: „Cred că a fi profesor înseamnă mai mult a lucra cu invizibilul decât cu vizibilul. Dar știm asta de la Micul Prinț, că esențialul nu se vede cu ochiul”.
 2. A doua profesoară premiată este de Limba franceză: „Transformarea noastră, ca profesor, începe cu noi. Doar așa putem noi, la rândul nostru, să transformăm mentalități, să schimbăm vieți la școală”. 
 3. Al treilea este un profesor de Biologie: „Responsabilitate. O lege ne scrisă spune că dacă îți place profesorul, îți va plăcea și de disciplina pe care o predă”. 
 4. Urmează o profesoară pentru învățământul primar, care va fi premiată cu titlul de „profesor MERITO” și care spune în testimonial că „noi, dascălii, putem schimba vieți doar prin amestecul potrivit de cretă și provocări”. 
 5. Al cincilea este un profesor de Limba engleză: „Clar, [am învățat] să fiu răbdător, am învățat răbdarea, lecția răbdării a fost cea mai importantă câștigată de la de la elevii mei de până acum”.
 6. O profesoară de Fizică este și ea printre laureați și spune așa: „Putințele încerc să le valorific în fiecare zi și în fiecare zi mă lupt cu neputințele mele.
 7. Profesoară pentru învățământul primar: „…de care depinde viitorul copiilor noștri. Eu sunt convinsă că elevii noștri merită să facem acest efort”. 
 8. Profesoară pentru învățământul preșcolar: „Chiar dacă nu am rezultatele cele mai bune, nu renunț și încerc din nou și din nou și din nou”.
 9. Profesoară pentru învățământul primar: „Fiecare zi este o oportunitate, aduce cu sine posibilitatea de a inspira sau de a fi inspirat”. 
 10. Printre laureații Galei MERITO va fi și o profesoară pentru învățământul special: „Înseamnă să cred în elevii mei, în primul rând și să am răbdare să se întâmple povestea fiecăruia”. 
 11. O profesoară de Limba română: „Să fim conștienți întotdeauna că în fața noastră nu e elev în sens clasic, ci e o ființă în devenire, e viitorul adult”.

Ultima voce din clip este a unui bărbat, este redat doar îndemnul pentru profesori: „Luptați mereu pentru un upgrade, lucrați cu pasiune și predați ca și când ar fi ultima dumneavoastră lecție la catedră!”. 

Gala MERITO este dedicată profesorilor laureaţi, ale căror poveşti am avut şansa de a ne fi recomandate, a le documenta şi selecta, ce sunt exponenţi ai unei categorii de cadre didactice dedicate mai mari decât ne imaginăm, scriu organizatorii în descrierea evenimentului. 

„În acelaşi timp, e şi un context ce, în curând, ne (re)aduce împreună, membri ai comunităților MERITO, RBL şi profesionişti din societatea civilă şi din domeniul educaţiei, pentru a celebra Educaţia de calitate, a “strânge rândurile” şi “pune umărul” la transformarea profesiei în România – cauza profesorilor este cauza noastră, a tuturor!”, mai arată comunicatul organizatorilor  

Tema celei de-a IX-a ediții a Galei MERITO, parte din RBL Summit prin tradiţie, este Impact prin Educaţie, iar în cadrul acesteia vorbim despre multiplu impact prin Educaţie: atât cel al cadrelor didactice în Școala în care elevii îşi doresc să înveţe şi în transformarea profesiei, cât şi cel al Educaţiei de calitate în societatea echipată şi antrenată adecvat pentru provocările curente.

La Gala MERITO 2024 vor fi premiați 11 profesori din toată ţara, din mediul rural, comunităţi dezavantajate sau şcoli de oraş, cu performanţe deosebite. Profesorii laureaţi au fost selectați din peste 400 de recomandări procesate (~3% dintre candidaţi), validate online şi în teritoriu, de către un juriu format din membri RBL şi ai echipei MERITO, în urma unui proces de selecţie de aproape 1 an de zile. Criteriile avute în vedere, printre altele, au fost: gradul de inovaţie la clasă şi în afara acesteia; măsura în care contribuie la învăţarea altor cadre didactice; impactul pe care îl au în comunitatea în care activează sau pentru beneficiari din zone dezavantajate şi în cultura de învăţare şi colaborare a Şcolii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

USR acuză PNL pentru calitatea consilierilor ministrului Educației și cere: “Fără pile de partid, doar oameni integri” / Niciun cuvânt despre prezența Danielei Vișoianu la Minister, cu proiect pe fonduri europene în derulare și legături cu băieții deștepți din energie

USR face bilanțul guvernării PNL pe Educație, la aproape o lună de când liberalii au preluat guvernarea, și nominalizează fiecare consilier sau secretar de stat considerat “cu probleme” din perspectiva…
Vezi articolul

Noul ministru propus la digitalizare-cercetare în guvernul PSD-PNL-UDMR, Florin Roman – nicio legătură cu cercetarea: fost om de presă intrat în conducerea unor mari companii în care statul era acționar, apoi în politica locală și centrală

Florin Roman, parlamentarul propus de PNL să conducă Ministerul cercetării și digitalizării în viitorul guvern PNL-PSD-UDMR, nu are niciun fel de experiență în domeniul cercetării. De altfel, în ultimele zile…
Vezi articolul