VIDEO Iohannis, mesaj de Ziua Astronomiei: Vreau să-i felicit în mod special pe elevii olimpici internaționali la astronomie și astrofizică, prezenți astăzi aici, care duc mai departe flacăra acestei științe în România

251 de vizualizări
Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe elevii olimpici internaționali la astronomie și astrofizică, „care duc mai departe flacăra acestei științe în România”, la evenimentul dedicat Zilei Astronomiei la Cotroceni, în contextul festivalului AstroFest care își propune să promoveze astronomia și să marcheze 40 de ani de la primul și singurul zbor al unui român în cosmos.

Declarațiile președintelui Iohannis:

„Dragi elevi, distinși astronomi, bine ați venit la Palatul Cotroceni, vă mărturisesc că îmi face deosebită plăcere să găzduiesc acest eveniment dedicat unui domeniu care m-a pasionat dintotdeauna și despre care mă informez permanent mai ales că în ultimii ani s-au făcut pași majori. Astronomia nu doar că este nu doar una dintre cele mai vechi științe ale omenirii, dar este și una dintre cele mai provocatoare domenii ale gândirii și cercetării. Planeta noastră are resurse finite și suntem mereu într-o cursă cu noi înșine pentru a le gestiona cât mai eficient. Astronomia ne dă, însă, speranța unui viitor de descoperiri care să aprofundeze cunoașterea Universului și implicit a lumii noastre, în ultimele decenii multiplicându-se demersurile europene și internaționale privind exploatarea pașnică a spațiului.

Educația și cercetarea au fost și rămân calea către progres și evoluție. (…) Vreau să-i felicit în mod special pe elevii internaționali olimpici la astronomie și astrofizică, prezenți astăzi aici, care duc mai departe flacăra acestei științe în România. În spatele excelentelor voastre rezultate stă o pasiune pe care vă încurajez să o aveți și în continuare. Gabriel Cristian Neagu, care a descoperit mai multe stele variabile sunt remarcabile dovezi ale legăturii dintre pasiune și performanța în cercetare.”

„În proiectul România Educată acordăm o atenție specială științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, pe scurt STEM, de aceea evenimente precum festivalul Astrofest, care promovează știința spațiului, tehnologia și ingineria spațială merită susținute și încurajate. Domnule Prunariu, sunteți un deschizător de drumuri autentic, primul român care a zburat în spațiu, la mulți ani cu ocazia celor 40 de ani de la acel moment istoric. Este admirabilă perseverența de a vă dedica întreaga carieră atât cercetării și explorării spațiului, cât și misiunii de a-i ajuta pe tineri și societatea în ansamblu să conștientizeze importanța acestui domeniu. În acest sens, contribuțiile dumneavoastră la dezvoltarea colaborărilor României cu partenerii internaționali sunt de o însemnătate deosebită.

Dragi elevi, aveți în această sală exemple care pot să vă inspire să vă dedicați cu pasiune domeniilor astronomiei și astrofizicii, vă doresc să continuați drumul început în România, cu rezultate care să ne facă mândri”.

Sursă foto: NASA

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației recunoaște oficial că Ecaterina Andronescu a dezinformat în legătură cu Evaluarea Națională. “Cifrele erau pentru Matematică”

Într-un mesaj trimis de Ministerul Educației Naționale către Edupedu.ro, instituția admite faptul că articolul “Fake News de la ministrul Educației. Ecaterina Andronescu repetă obsesiv că 36% dintre elevii de clasa…
Vezi articolul

DOCUMENT Cîmpeanu a prezentat Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență care aprobă scenariile de redeschidere a școlilor: În învățământul tehnologic, profesional și postliceal stagiile de practică vor fi cu prezență fizică

Scenariile de redeschidere a școlilor au fost aprobate de CNCSU prin Hotărâre, potrivit ministrului Educației. Cîmpeanu a prezentat în conferința de presă de la Guvern conținutul acestei decizii. Redăm cele…
Vezi articolul