VIDEO Klaus Iohannis: Trebuie să privim educația privind schimbările climatice ca pe o investiție comună în viitorul nostru

226 de vizualizări
Klaus Iohannis la COP27 Foto: captură Youtube
Klaus Iohannis la COP27 / Foto: captură Youtube
„Tineretul este și va rămâne principalul nostru partener în lupta împotriva schimbărilor climatice, iar educația este una dintre soluțiile durabile la criza climatică”, a declarat președintele Klaus Iohannis, care a coprezidat evenimentul „Promoting Climate Change Education” – o inițiativă a României la COP27, împreună cu Prim-ministrul Republicii Cehe, Petr Fiala.

Klaus Iohannis participă la Summitul implementării climatice, care are loc în contextul celei de a 27-a Conferinţe a Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27), în Egipt, la Sharm El-Sheikh.

„Modelarea unor comportamente de la vârste fragede, prin intermediul educației, este esențială pentru atingerea obiectivelor noastre de reducere a emisiilor”, a precizat Klaus Iohannis, care a prezentat măsurile propuse în România, care includ o platformă digitală cu resurse educaționale privind schimbările climatice, o Săptămână Verde în timpul anului școlar, precum și o rețea de școli verzi și o infrastructură educațională sustenabilă. Măsurile sunt incluse în Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, elaborat de Grupul de lucru pe tema educației cu privire la schimbări climatice și mediu înființat la nivelul Administrației Prezidențiale, prezentat public pe 11 ianuarie 2022.

„Tineretul este și va rămâne principalul nostru partener în lupta împotriva schimbărilor climatice. Avem nevoie de energia și creativitatea lor pentru a sprijini eforturile noastre. Conștientizarea cu privire la problemele climatice prin educație și dezvoltarea competențelor i-ar înzestra cu instrumentele adecvate pentru a fi agenți puternici pentru acțiune climatică în societăți. În acest sens, trebuie să profităm la maximum de inițiative precum Anul European al Competențelor din 2023. Trebuie să privim educația privind schimbările climatice ca pe o investiție comună în viitorul nostru. Pe termen lung, educația și dezvoltarea de competențe pentru economia verde ne vor ajuta să trecem de la conștientizare la acțiune”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și:
Raportul prezidențial „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, lansat în dezbatere publică: Se propune actualizarea programelor școlare de biologie, geografie, economie, cu noțiuni de mediu și schimbări climatice

3 comments
  1. Vorbe goale, limba de lemn! Acesta este domnul Iohannis! Nu face nimic pentru clima , pentru tineri , iar educatia este ingropata curand.

  2. Europa trăiește sub o cupolă de sticlă ?
    SUA si China rămân poluatorii principali ai planetei.
    Oprim gazele de seră la granița UE?

    Idioții utili sunt doar niste bieți cititori de promter care nu inteleg se pare cum funcționează sistemul climatic planetar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mutarea vacanței de primăvară aproape de liberele de 1 Mai și Paște, Săptămâna verde să fie comasată cu Școala altfel, vacanța mobilă din februarie să devină fixă odată aleasă perioada – printre propunerile mai multor organizații de părinți pentru calendarul anului școlar 2023-2024

Săptămâna verde ar trebui să devină două zile „verzi” din săptămâna Școala altfel, iar organizarea să poată fi făcută în modulele 1-4, nu doar în 4 și 5 cum este…
Vezi articolul

Ministerul Educației vrea să mute meditațiile din privat la școală, prin includerea orelor de pregătire suplimentară în norma didactică / Prevederea există și în legea actuală, dar sunt prevăzute până la 3 ore

Secretarul de stat Sorin Ion susține că o măsură inclusă în proiectul Legii învățământului preuniversitar se referă la meditațiile care ar urma să fie mutate la școală, după cum a…
Vezi articolul