VIDEO Ministrul Educației, despre cum va începe școala în septembrie: Cel mai bun scenariu – unii elevi vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online

31.363 de vizualizări
Foto: gov.ro
Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat că cel mai bun scenariu pentru începutul școlii în septembrie ar fi acela prin care „unii elevi vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online”, potrivit Digi24.ro.

Ministrul a precizat că a analizat modalitățile în care se poate redeschide școala de la toamnă.

„Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății.

Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică”, a anunțat Anisie.

„Luăm în calcul, dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred, unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală – sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”.

„E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut”.

Știrea este în curs de actualizare

Foto: gov.ro


7 comments
 1. sa transmiti live din toate salile de clasa nu se poate fara investitii masive. la fel si cu inregistrarea. sunt doar 2 solutii. ori toti la scoala , ori toti online. dar pt online trebuie total alta metode de predare.

  1. Numai sa transmiti live e o mare problema? Dar pe mine, profesorul, cine ma poate obliga sa fiu intr-o asistenta permanenta cu telespectatori, ce e ora mea, Asia express, Survivor, Big Brother, show de circ, Acces Direct?? Si cati dintre ceilalti, nevulnerabili, pot suporta financiar cu un abonament sau un tel performant personal sa li se predea live ? O platforma necesita net nelimitat si un dispozitiv cu cel putin 32GB si 2 GB Ram. Minim. Ha, ha, ha. Online la tara. Aia de la tara oricum sunt 12-17 intr-o clasa. De ce online? Sa fie scoala normal.

  2. Adică „toți online” nu necesită investiții? Sau profesorii sunt datori să își pună la bătaie aparatura pentru a „ține” orele? Ministerul ar trebui să le plătească chirie pentru aparatele folosite în procesul de educație, ca să nu mai spun de sporul de ecran, că am stat și 12 ore la rând ca să țin și lecțiile, să pregătesc și materialele necesare.

 2. Atât timp cât ne-au dat drumul, ce școală să mai facem online? Cică stare de urgență, cică granițe închise, când Corona abia există. Din 2 cazuri faceti 9 poate 12. Lăsați copiii să meargă la școală. Nu ii învățați nimic prin intermediul calculatorului, mai mult le scadeți rezultatele. Masca si dezinfectantul cu paznicul la usa nu există pentru elevi? Pentru atatea magazine sa-si sporească vânzarea există, dar pentru școli nu. Reveniți-vă lume, ca v-ați încuiat detot!!

 3. Lasa tampeniile, femeie! Nu sunt posibilitati de asa ceva. Sa inceapa scoala normal. E cea mai inteleapta decizie. Tu crezi ca parintii au timp de rotatiile tale, mai ales la cei mici? Sau ca pe un telefon de memorie 512 cum au RESTUL inafara de cei 2500 de contabilizati de mataluta, se poate sustine o platforma? In cel mai rau caz, lasa libertatea profesorului sa predea cum poate adaptat la posibilitatile elevului. Ce scoala sa fac eu pe platforma cand parintii incarca o luna da, una nu cartela si cei 5 euro nu sustin nici o zi de ZOOM spre exemplu. Ce scoala sa fac eu cand mi s-a cerut sa predau in messenger, nu whatsapp, ca nu duce telefonul, ca nu are memorie decat atat? Iar profesorul care are tot o cartela de 5 euro ce sa predea de ei? Fiti realisti. Scoala nu se compune doar din Vianu si Jean Monet. Veniti in teren in rural sa vedeti ca nici resursele financiare, nici mentalitatea nu permit ceea ce dvs fabulati cu atata usurinta. Nu mai spun de sanatatea mentala si ochi si epuizare pe devices-uri de acest gen.

 4. Eu sper sa revenim la scoala 100% fizic sau daca nu 50% scoala 50% online prin rotatie (o zi online, o zi la scoala)

 5. Globurile de Aur 2020.

  Cel mai bun scenariu
  Noah Baumbach, „Marriage Story”
  Bong Joon-ho şi Han Jin Won, „Parasite”
  Anthony McCarten, „The Two Popes”
  Quentin Tarantino, „Once Upon a Time… in Hollywood” – câştigător
  Steven Zaillian, „The Irishman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Premierul desemnat, Marcel Ciolacu: O spun răspicat – vom crește accelerat salariile în Educație. Pentru a reduce abandonul școlar, propun vouchere pentru masă caldă, transport școlar, rechizite de două ori pe an și consiliere psihologică

Premierul desemnat Marcel Ciolacu, președintele PSD, și-a prezentat marți seara echipa propusă pentru a cere votul Parlamentului pentru noul guvern. Acesta a spus că în educație și-a asumat creșterea salariilor…
Vezi articolul

Premieră în București: Niciun elev din clasele V-VII și IX-XI de la Școala Centrală nu vine fizic la școală săptămâna aceasta, iar de luni părinții elevilor de-a VIII-a și a XII-a au solicitat trecerea în online de teama infectării înaintea examenelor, anunță directorul colegiului

Premieră în București: niciun elev din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a nu merge săptămâna aceasta fizic la Școala Centrală, după ce…
Vezi articolul