VIDEO „Părinții susțin profesorii” – mesaj aplaudat de cadrele didactice participante la mitingul de marți

1.502 vizualizări
Părinții participanți la mitingul de marți, 30 mai, au susținut revendicările cadrelor didactice. „Părinții susțin profesorii” este mesajul mesajul unui părinte. Peste 20.000 de angajați din educație au pornit în marș spre Cotroceni.
Ce revendicări au sindicatele din Educație:
 • Majorarea salariilor personalului din învățământ, în conformitate cu importanța socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic;
 • Instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației;
 • Plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic;
 • Acordarea sporurilor pentru condiții de muncă personalului din învățământ;
 • Acordarea drepturilor prevăzute în legislația în vigoare și contractele colective de muncă aplicabile (decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat etc.);
 • Creșterea anuală a investițiilor în învățământ, pentru îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii;
 • Renunțarea la aplicația EduSal și înlocuirea acesteia cu un program informatic de salarizare gestionat și administrat de Ministerul Educației.

6 comments
 1. da , părinții susțin profesorii . eu ,
  părintele unui asistent universitar , șef de promotie la informatica Uaic Iași , susțin profesorii. . nah , acuma ce mai spui , dinule ?

 2. Un text pe o pancarta nu reprezinta sub nicio forma majoritatea. Dacă era intr-un alt moment al anului, fără sa afecteze elevii era o alta situație. Tot online-ul blamează acțiunea aceasta.

  1. Articolul vorbește despre părinții participanți la miting și despre pancarta unuia dintre ei, nu depre o majoritate. Cu salariile celorlalți bugetari sunteți de acord? Și mai ales, v-a cerut cineva părerea când au fost stabilite? Valeriu Zgonea cu 12.000 de euro la ANCOM e în regulă, bănuiesc. Ce zice online-ul?
   În online toți suntem zmei.

   1. Probabil dl. Dinu este printre cei angajati pe baza de “competente” la ASF, ANRM sau ANRE. Foarte multi parinti si elevi sunt de acord cu greva si o sustin. NU CEDAȚI!!!

  2. eu am copil în clasa a 8a,dar susțin intrutotul acest demers al profesorilor..
   pentru ei niciodată nu este momentul potrivit,si sunt călcați în picioare de 30 de ani….
   Nu uitați ca și ei au copii care trebuiesc întreținuți…

  3. De unde știi tu că blamează tot “online-ul” această acțiunea? Cum ai cuantificat? Ce simplu este să te joci cu cuvintele. Dacă eu spun că este exact invers, ce-ai zice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Percheziții la Universitatea București legate de contractele de deratizare. UPDATE Poliția: Firma „nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate” / UB: „Colaborăm cu autoritățile în toate aspectele anchetei”

O serie de percheziții a avut loc în această dimineață la Universitatea din București, potrivit surselor Edupedu.ro. Perchezițiile ar viza suspiciuni privind contractele de deratizare încheiate de universitate cu un…
Vezi articolul

Centrul FILIA și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România cer măsuri reale pentru prevenirea și combaterea hărțuirii sexuale din universități: Un singur cod de etică din 85 analizate menționează pașii necesari pentru o sesizare

Centrul FILIA și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită implementarea unor mecanisme clare de combatere a hărțuirii sexuale și discriminării de gen în codul-cadru de etică și…
Vezi articolul