VIDEO Protest pro-european și la Craiova, joi seară. Circa 300 de tineri și studenți resping decizia de renumărare a voturilor de la alegeri: „Vrem educare, nu renumărare” / „Votați, votați, dar vă informați”

2.735 de vizualizări
Protest pro-european al studenților joi, 28 noiembrie, în fața Universității din Craiova / Foto: Cititor Edupedu.ro
Circa 300 de tineri au ieșit în stradă joi seară și au scandat pe scările Universității Craiova, nemulțumiți de faptul că un candidat pro-rus cu discurs neolegionar, Călin Georgescu, a ajuns în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Studenții din Craiova au ieșit și marți să protesteze în centrul orașului.
  • De luni, mii de tineri din mai multe orașe ale țării au ieșit la manifestații, îngrijorați față de faptul că la turul I al alegerilor prezidențiale aproape 23% dintre votanți au ales un candidat pro-rus, cu mesaje legionare și anti-UE și anti-NATO.

Tinerii din Craiova s-au adunat în centru în jurul orei 19:30 și au scandat: „Jos legionarii”, „Alertă antifascistă”, „Nu suntem anti UE, nu te vrem Georgescule”, „Nu suntem manipulați suntem tineri informați”.

Video: Cititor Edupedu.ro

„Votați, votați, dar vă informați” este apelul tinerilor din Craiova.

Video: Cititor Edupedu.ro

„Vrem educare, nu renumărare”, au mai spus joi seară sutele de tineri, ca reacție la decizia Curții Constituționale (CCR) de renumărare a voturilor de la primul tur de alegeri prezidențiale, până vineri, 29 noiembrie, adică într-o singură zi.

  • Tot joi, Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a cerut anchetă a instituțiilor abilitate după ce a anunțat că „au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influența corectitudinea procesului electoral”, potrivit comunicatului CSAT.

Peste 1.500 de tineri și studenți sunt în stradă în Piața Universității din București, joi seară, pentru a patra zi consecutiv. De luni, mii de tineri din mai multe orașe ale țării au ieșit la manifestații.

Citește și:
LIVE VIDEO A patra zi de proteste pro-europene în Piața Universității. Peste 1.500 de studenți și tineri sunt în stradă și scandează: „România e iubire, nu fascism și amăgire” / „Apa este H2O” / „Putin, jos labele de pe România”
FOTO A treia zi de proteste ale studenților în București, Timișoara și Cluj-Napoca. Peste 2.500 de tineri au ieșit în stradă după câștigul candidatului pro-rus Călin Georgescu în primul tur de alegeri prezidențiale 2024
VIDEO Manifestații în Piața Universității. Studenții au ieșit în stradă pentru a doua seară la rând: „Tinerii vă cer în cor, nu votați un dictator”, „Iubirea de țară nu e legionară” / Au fost circa 1.000 de protestatari
Manifestații ale studenților și tinerilor la Brașov și Timișoara, marți seara: „Uniți sub tricolor, nu sub dictator! Viitorul e la Vest, noi nu vrem să fim ca-n Est”
VIDEO Peste 250 de tineri au ieșit în stradă la Sibiu, după protestele începute la București: „O țară pacifistă nu poate fi fascistă”, „Vrem democrație, nu corupție”
VIDEO Protest în fața Teatrului Național din București. Peste 500 de studenți au scandat luni seară: „Nu fascism, nu război, nu Georgescu în turul doi! Călin Georgescu, noul Antonescu! Ne-am săturat, de aia nu plecăm, lupta antifascistă noi o câștigăm!” / La protest și-a făcut apariția jandarmeria

1 comment
  1. Ce buna e hoția în favoarea nostra! Cum ne permitem sa verificam corectitudinea votului? Doar la examene facem contestații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Director administrativ pentru mai multe școli, subordonat primăriilor – propunerea Asociației municipiilor la dezbaterea de marți pe proiectele legilor Educației / Cîmpeanu: Nu poate fi nici câte un director administrativ în fiecare școală

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a propus în cadrul dezbaterii pe legile Educației ca directorul administrativ să nu fie în fiecare școală și să răspundă în fața autorităților locale, pentru că…
Vezi articolul

Apel lansat de 12 decani ai facultăților filologice și umaniste din București, Cluj, Brașov, Sibiu, Timișoara și Craiova: Limba și literatura română trebuie să fie probă distinctă la Bacalaureat, în proiectul legii educației

Decanii a 12 facultăți filologice și umaniste au trimis la Ministerul Educației apelul ca autoritatea să introducă în proiectul de lege a educației un examen distinct la Limba și literatura…
Vezi articolul

EXCLUSIV Mariana Dogaru, președinta Agenției care acreditează și autorizează școlile și grădinițele, susține că a fost propusă în consiliul ARACIP și de Universitatea din București / Instituția neagă că ar fi făcut o asemenea propunere

Mariana Dogaru, actuala președintă a ARACIP – Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar -, susține că ar fi fost propusă în consiliul general al ARACIP, organismul de conducere,…
Vezi articolul