VIDEO Tururi interactive ale Galeriilor Uffizi din Florența, live pe Facebook de două ori pe săptămână. Muzeul deține cea mai mare colecție de opere din perioada Renașterii și colecția familiei de Medici

715 vizualizări
Sursă foto: uffizi.it
Galeriile Uffizi din Florența au deschis porțile virtual, pe Facebook, pentru oricine dorește să vadă un tur ghidat al muzeului, scrie urban.ro. Galeriile Uffizi dețin cea mai mare colecție de opere din perioada Renașterii. Clădirile, destinate inițial birourilor magistraților care lucrau pentru familia de Medici (uffizi înseamnă birouri oficiale), au fost construite în 1560 sub conducerea istoricului de artă Giorgio Vassari.

Colectia familiei de Medici este atât de mare, încât, din 1989 se lucrează la extinderea galeriilor pentru a putea expune mai multe lucrări care între timp au fost împrumutate altor muzee din Florența și din restul Italiei.

Printre lucrarile expuse in Uffizi se numără opere de Michelangelo, Rafael, Caravaggio, Botticelli, Titian, Leonardo da Vinci, Giotto, della Francesca și Rembrandt.

Astfel, până pe 6 decembrie, în fiecare zi de marți și vineri, la orele 13:00 (14:00 ora locală), tururile virtuale din muzeul Uffizi vor fi transmise gratuit și găzduite de curatori, specialiști și artiști contemporani, însă doar în limba italiană. Publicul poate transmite întrebări în timpul transmisiei live, la care specialiștii răspund.

Ultimul tur ghidat i-a dus pe spectatori în vechea aripă a Galeriei, Tribuna del Buontalenti, considerată un loc sacru pentru istoria artei. A fost proiectat de Bernardo Buontalenti între 1581 – 1583 pentru a adăposti cele mai prețioase obiecte ale familiei de Medici.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=2421758211453232&ref=external

Sursă foto: uffizi.it

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Aplicație pentru profesori, făcută de soțul unei educatoare, prin care camera telefonului se poate conecta la calculator drept cameră suplimentară pentru a-i ajuta să predea online. Funcționează pe dispozitive iOS (iPhone, iPad)

O nouă aplicație care le permite profesorilor să își folosească iPhone-ul sau iPad-ul ca o cameră foto suplimentară care să filmeze un caiet de lucru, sau activități, ori tabla, în…
Vezi articolul