VIDEO Tururi interactive ale Galeriilor Uffizi din Florența, live pe Facebook de două ori pe săptămână. Muzeul deține cea mai mare colecție de opere din perioada Renașterii și colecția familiei de Medici

727 de vizualizări
Sursă foto: uffizi.it
Galeriile Uffizi din Florența au deschis porțile virtual, pe Facebook, pentru oricine dorește să vadă un tur ghidat al muzeului, scrie urban.ro. Galeriile Uffizi dețin cea mai mare colecție de opere din perioada Renașterii. Clădirile, destinate inițial birourilor magistraților care lucrau pentru familia de Medici (uffizi înseamnă birouri oficiale), au fost construite în 1560 sub conducerea istoricului de artă Giorgio Vassari.

Colectia familiei de Medici este atât de mare, încât, din 1989 se lucrează la extinderea galeriilor pentru a putea expune mai multe lucrări care între timp au fost împrumutate altor muzee din Florența și din restul Italiei.

Printre lucrarile expuse in Uffizi se numără opere de Michelangelo, Rafael, Caravaggio, Botticelli, Titian, Leonardo da Vinci, Giotto, della Francesca și Rembrandt.

Astfel, până pe 6 decembrie, în fiecare zi de marți și vineri, la orele 13:00 (14:00 ora locală), tururile virtuale din muzeul Uffizi vor fi transmise gratuit și găzduite de curatori, specialiști și artiști contemporani, însă doar în limba italiană. Publicul poate transmite întrebări în timpul transmisiei live, la care specialiștii răspund.

Ultimul tur ghidat i-a dus pe spectatori în vechea aripă a Galeriei, Tribuna del Buontalenti, considerată un loc sacru pentru istoria artei. A fost proiectat de Bernardo Buontalenti între 1581 – 1583 pentru a adăposti cele mai prețioase obiecte ale familiei de Medici.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=2421758211453232&ref=external

Sursă foto: uffizi.it


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Atelier de Filosofie pentru copii - Evaluarea psihosomatică

Fondurile alocate pentru grădinițe sunt mai mici decât cele din 2019, conform proiectului de buget 2021, avertizează World Vision România: „Aici se pun bazele educației, alocarea pentru învățământul preșcolar şi primar trebuie substanțial crescută”

Majorarea bugetului alocat educației este solicitată de Fundația World Vision România, care avertizează asupra pericolului pe care fondurile insuficiente alocate acestui domeniu în 2021 îl prezintă asupra elevilor din România,…
Vezi articolul

DOCUMENT OFICIAL Dispar after school-urile din lista centrelor închise pentru 14 zile. Hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență: Se suspendă temporar activitățile față în față din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar. Vezi greșelile din hotărâre

“Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar cursurile desfășurându-se online (scenariul 3)” – prevede hotărârea oficială a Comitetului Municipiului…
Vezi articolul