VIDEO Tururi interactive ale Galeriilor Uffizi din Florența, live pe Facebook de două ori pe săptămână. Muzeul deține cea mai mare colecție de opere din perioada Renașterii și colecția familiei de Medici

746 de vizualizări
Sursă foto: uffizi.it
Galeriile Uffizi din Florența au deschis porțile virtual, pe Facebook, pentru oricine dorește să vadă un tur ghidat al muzeului, scrie urban.ro. Galeriile Uffizi dețin cea mai mare colecție de opere din perioada Renașterii. Clădirile, destinate inițial birourilor magistraților care lucrau pentru familia de Medici (uffizi înseamnă birouri oficiale), au fost construite în 1560 sub conducerea istoricului de artă Giorgio Vassari.

Colectia familiei de Medici este atât de mare, încât, din 1989 se lucrează la extinderea galeriilor pentru a putea expune mai multe lucrări care între timp au fost împrumutate altor muzee din Florența și din restul Italiei.

Printre lucrarile expuse in Uffizi se numără opere de Michelangelo, Rafael, Caravaggio, Botticelli, Titian, Leonardo da Vinci, Giotto, della Francesca și Rembrandt.

Astfel, până pe 6 decembrie, în fiecare zi de marți și vineri, la orele 13:00 (14:00 ora locală), tururile virtuale din muzeul Uffizi vor fi transmise gratuit și găzduite de curatori, specialiști și artiști contemporani, însă doar în limba italiană. Publicul poate transmite întrebări în timpul transmisiei live, la care specialiștii răspund.

Ultimul tur ghidat i-a dus pe spectatori în vechea aripă a Galeriei, Tribuna del Buontalenti, considerată un loc sacru pentru istoria artei. A fost proiectat de Bernardo Buontalenti între 1581 – 1583 pentru a adăposti cele mai prețioase obiecte ale familiei de Medici.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=2421758211453232&ref=external

Sursă foto: uffizi.it


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cei 1.300 de elevi de la Școala 75 din București, care au intrat în online după două zile de cursuri din cauza infectării unei îngrijitoare, vor reveni fizic la școală vineri. Inspectoratul Școlar: Au fost „delegate atribuțiile a două îngrijitoare”

Au fost „delegate atribuțiile a două îngrijitoare” așa că elevii de la Școala Gimnazială Nr. 75 din Capitală vor reveni la cursuri în format fizic de vineri, 17 septembrie, după…
Vezi articolul

Testarea elevilor să fie făcută în școli, nu acasă, ar fi fost o măsură agreată și de ministrul Sănătății, susțin reprezentanții elevilor, după o întâlnire cu Rafila. CNE a mai cerut și descentralizarea deciziei la nivelul școlilor pentru trecerea în online

Conducerea Consiliului Național al Elevilor (CNE) a avut o întrevedere marți cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în care au discutat, printre altele, și introducerea unor noi modalități de calcul a…
Vezi articolul