Vizitele la muzeu sau mersul la teatru nu au nicio influență asupra rezultatelor elevilor în examenele de final de liceu – studiu britanic

4.331 de vizualizări
Foto © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Activități precum mersul cu familia la teatru sau vizitele la muzeu nu îi ajută pe copii să ia note mai mari, cel puțin nu la examenele de final de studii preuniversitare, potrivit unei noi cercetări britanice, semnalate recent de The Guardian. Aceasta încearcă să răspundă considerațiilor potrivit cărora elevii din medii favorizate ar avea de câștigat, la nivel de note, ca urmare a posibilității de a participa la astfel de activități culturale.
  • Studiul, realizat de cercetători de la Universitatea din Sussex, urmărește să evalueze impactul pe care îl are “capitalul cultural” asupra rezultatelor copiilor și să explice elemente ale inegalității între elevii provenind din medii avantajate sau sărace.

Dacă participarea la astfel de acțiuni culturale, precum mersul la muzeu sau la spectacole, nu au un impact observabil asupra rezultatelor elevilor, alte activități, precum lectura – atăt de către copii, cât și de către părinții acestora -, au o influență asupra notelor obținute la examene. Cititul, mersul la bibliotecă sau discutarea, acasă, a unor subiecte legate de lectură tind să întărească rezultatele la examenele de final de studii preuniversitare (GCSE, în cazul Marii Britanii).

Potrivit studiului citat, “Este tentant să teoretizăm că vizitele la muzeu sau în locații istorice ar putea ajuta la trezirea interesului pentru istorie și că vizitele la teatru ar putea, în mod similar, cultiva învățarea prin arta teatrală. Dar, la o privire mai atentă, este dificilă descrierea, într-o formulă plauzibilă, a mecanismelor prin care expunerea la anumite activități extracuriculare ar influența rezultatele la alte subiecte GCSE”.

Foto © Monkey Business Images | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Incredibil cum găsiți așa studii, ați găsit studii că nici școală nu e buna la nimic sau că cititul dăunează și cărțile primite gratis la școală le distrug spatele copiilor, studii dinastea ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectoriada III. Cine sunt rectorii care vizează al treilea mandat, politicienii care conduc universități și cazul aparte al Politehnicii, unde alegerile au loc cu 6 luni înainte de expirarea mandatului

Portița introdusă în legea educației de miniștrii Costoiu și Pricopie devine astăzi calea pentru al treilea mandat de rector pentru 10 dintre șefii instituțiilor de învățământ superior de stat din…
Vezi articolul

Cum influențează educația părerile românilor despre epidemia Covid-19, vaccinare și starea de urgență – Concluziile ultimului studiu IRES, care spune că 4 din 5 români ar renunța la libertăți în schimbul siguranței, iar 1 din 3 nu s-ar vaccina

Patru din cinci români spun că ar renunța la drepturi și libertăți pentru a rămâne în siguranță într-o criză precum cea cauzată de Covid-19. O treime spun că nu s-ar…
Vezi articolul

ANALIZĂ Anul acesta, ultima medie de admitere la 10 colegii tehnice este peste 8, după ce în 2021 s-a intrat cu medii de 3 și 4 / În urmă cu 4 ani, ultima medie de intrare de la aceste licee tehnologice era mai mare decât cea obținută la Bacalaureat 2022

Rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu anul acesta arată situații în care elevi cu media peste 8 au intrat la licee tehnice sau colegii tehnologice, unde anul trecut, media…
Vezi articolul

Mircea Miclea: Este o greșeală menținerea școlilor închise pentru jumătate de milion de copii. Vom deveni, probabil, culegători de sparanghel calificați, în loc să fim exportatori de tehnologie / Plus: A devenit o problemă majoră de sănătate mintală

„Este o greșeală” decizia de a ține închise școlile pentru 500.000 de elevi de clasele V-VII și IX-XI, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Mircea Miclea, după ce Guvernul a decis…
Vezi articolul