Fostul lider al studenților: Referendumul, un pas înapoi. La presiunea Coaliției pentru Familie, și educația sexuală sau parentală au căzut în desuetudine

623 de vizualizări
“Concepte precum educația sexuală sau parentală au căzut într-o oarecare desuetudine, presiunea din partea simpatizanților Coaliției pentru Familie, pe fondul acestui referendum, determinând Ministerul Educației Naționale să considere că o dezbatere publică pe această temă ar reprezenta o adevărată deschidere a unei cutii a Pandorei”, a declarat pentru EduPedu.ro fostul lider al studenților Marius Deaconu.

Contactat de EduPedu.ro, Deaconu, astăzi director al departamentului de politici publice în Consiliul Tineretului din România (CTR), a afirmat că “probabil că vorbim despre singurul plebiscit din istoria românilor care, pe lângă faptul că nu va avea niciun efect juridic real, va lăsa mai multe întrebări decât răspunsuri”.

Citește mai jos opinia despre referendum a lui Marius Deaconu, fostul președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR):

Probabil că vorbim despre singurul plebiscit din istoria românilor care, pe lângă faptul că nu va avea niciun efect juridic real, va lăsa mai multe întrebări decât răspunsuri.

Avem o certitudine: clasa politică din România a picat un test de maturitate. În anul Centenar, sprijinirea unui astfel de demers, care, nu poate să conducă decât la dezbinarea societății, într-un moment în care am fi putut vorbi de unitate, reprezintă fără doar și poate un eșec.

Pe de altă parte, concepte precum educația sexuală sau parentală au căzut într-o oarecare desuetudine, presiunea din partea simpatizanților Coaliției pentru Familie, pe fondul acestui referendum, determinând Ministerul Educației Naționale să considere că o dezbatere publică pe această temă ar reprezenta o adevărată deschidere a unei cutii a Pandorei.

Sunt pași înapoi, nu iremediabili, dar care împing societatea românească înapoi cu cel puțin deceniu.

Partea pozitivă este că tinerii sunt mai aproape de a înțelege ce presupune cetățenia activă.

Sursa foto: Facebook – Marius Deaconu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cât de pregătită este România pentru adaptarea la educația online? Nou raport realizat de OECD pe baza testelor PISA / Expertul Andreas Schleicher: Elevii vor deveni mai pretențioși când va reîncepe școala

Cele mai multe țări dintre cele incluse în ultima evaluare PISA nu sunt pregătite pentru lumea învățării în medii digitale, cu toate oportunitățile acesteia, într-o vreme în care, sub presiunea…
Vezi articolul