Vrei să-ți schimbi cariera și să devii profesor pentru copiii dintr-un mediu vulnerabil? Iată cum poți dona comunității timpul tău

5.496 de vizualizări
Programul Școala după școală
Foto: Pexels.com
ONG-ul Teach for Romania a lansat o nouă campanie de recrutare de învățători și profesori pentru școlile din comunitățile vulnerabile, adică localități defavorizate, cu deficit de cadre didactice calificate și pregătite adecvat.

Prin programul Teach for Romania, aplicantul trece printr-un program de training la finalul căruia devine dascăl în sistemul de stat.

În anul școlar 2018-2098, programul Teach for Romania se desfășoară în următoarele județe: Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Buzău, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Prahova, Vrancea, situate la o distanţă de aproximativ 3 ore de Bucureşti, dar și în București. Posturile pe care le vor ocupa candidații Teach for Romania vor fi în zone peri-urbane şi rurale, care corespund cerințelor programului.

O mențiune foarte importantă este faptul că Teach for Romania nu are locuri rezervate în școli, ceea ce înseamnă că toți candidații trec prin procesul standard de ocupare a posturilor disponibile din sistemul de învățământ de stat. De asemenea, în ceea ce privește prezența în București a cadrelor didactice susținute de organizație, începând cu anul școlar 2018-2019, aceștia vor putea opta exclusiv pentru sectoarele 5 și 6 pe posturi de învățători calificați.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, despre subiectele de tip grilă de la Evaluarea Națională și BAC 2024: Se va adăuga un mecanism de siguranță. În momentul în care al doilea corector intră pe lucrare și introduce o variantă diferită de răspuns decât primul, acesta primește o avertizare să reanalizeze

Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat, miercuri, 17 aprilie, la TVR Info, referitor la subiectele de tip grilă de la Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2024, că „se va…
Vezi articolul

EXCLUSIV Rectorul Universității București, Marian Preda, despre amnistierea plagiatorilor de Parlament: Un demers complet ilegitim. Nu au fost consultate marile universități, Consiliul Rectorilor, CNATDCU / Parlamentarul inițiator nu are nicio legătură sau experiență cu domeniul

Rectorul Universității din București, profesorul și sociologul Marian Preda, a declarat pentru Edupedu.ro că amendamentul care îi amnistiază pe plagiatorii care și-au obținut titlul de doctor înainte de 2011 „nu…
Vezi articolul