Zeci de profesori din Dolj rămân la catedră peste vârsta de pensionare / O singură educatoare a cerut prelungirea activității

13.991 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
În Dolj şi anul acesta zeci de profesori au ales să rămână la catedră peste vârsta de pensionare, adică peste 65 de ani. Cei mai mulţi predau la şcoli din Craiova, anunță Gazeta de Sud, preluată de G4Media.ro.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a aprobat solicitările cadrelor didactice care au dorit să rămână la catedră peste vârsta de pensionare. Conform legislaţiei în vigoare, cadrele didactice îşi pot prelungi activitatea cu până la trei ani, adică pot ieşi la pensie la vârsta de 68 de ani.

Articolul integral, pe G4Media.ro.

23 comments
  1. Eu cred ca cei tineri își doresc mult nai mult sa se afirme și sa se dezvolte.Pe când cei la pensie nu cred ca mai au tragere de inima…dat au un nume în scoala si nimeni nu le mai zice nimic.. indiferent dacă fac ora asa cum trebuie, sau nu…

  2. Ce dascali vor veni dupa 2 ani de pandemie in care au stat in baruri si au trimis referate copy paste?Asa au facut scoala dascalii pana acum?

  3. Pensionarii în cauza sunt rezistenți la stres deoarece pe vremea lor nu întâmpinau atâtea probleme de la părinți și lipsa de respect de la elevii de azi, ma refer chiar la primar.Pe vremea lor, și a mea în primii ani de învățământ, cadrele didactice erau respectate, nu ca în prezent, nu dau doi bani pe scoala și pe profesor, acum au numai drepturi toți, mai multe decât avem noi, cadrele didactice.Noi nu avem niciun for căruia sa ii semnalam bullyingul primit de la părinți și elevi , ca se vorbește doar de direcția inversa.Eu o găsesc ca pe o posibila explicație pe lângă celelalte semnalate mai sus….

  4. Foarte multi renunță DATORITA stresului. Deci, e de bine.😁 Lucru bun stresul ăsta. Nimeni nu renunță DIN CAUZA lui. Ooof,
    ce ți-e și cu limba română, grea pentru unii români.

  5. Eu cred că este pur și simplu lipsă de decență! Toată lumea este de acord, e greu de trăit dintr-o pensie mică. Întrebare: tinerii din ce “pensie” ar trebui să trăiască? Am o colegă care a împlinit deja opt ani de pensionar în activitate. “Am rate” este argumentul. Luând în calcul doar criteriile sociale, calitatea în învățământ nu va crește vreodată!

  6. Detalii.Daca îți lași oamenii sa se formeze pot fi chiar mai buni pentru ca este o paleta informațională imensa dar…dacă îi blochezi în munca lui Sisif numita examen de Titularizare iar și iar și iar și iar,nu oferi un mediu propice dezvoltării.Suplinitorii sunt continuu stresați iar stresul reduce capacitatea creierului de a lucra,distruge sistemul imunitar și de aici apar tot felul de probleme de sănătate și nu numai.Stresul este cauza cancerului și nu numai.Deci nu doar ca cei care își doresc sa urmeze aceasta cariera sunt prost plătiți, descurajați cu imensa umilire la inspectorate dar nu au mari șanse sa rămână nici 5 ani.Foarte mulți renunta datorita stresului.Nesiguranta zilei de mâine,banii puțini, umilințele la care sunt supuși și de angajator și de părinți și copii.Deci calitatea despre care vorbeați nu se dorește. Pe vremea răposatului se dorea calitate și de aceea din zeci de mii de țărani analfabeți au ajuns profesori,doctori etc iar acum totul e în cădere liberă.

    1. Aveți dreptate. Mai dezorganizat decât învățământul, nu cred să mai fie altceva! Din păcate! Așa-zisul examen de titularizare,este menținut dintr-o nevoie bolnavă a celor ce conduc “educația”, de a controla posturile ,de la toate palierele. Interese meschine,țară bolnavă.

  7. E ,,,super calitate” cu pensionarii care nu mai au răbdare să le explice elevilor ceea ce nu înțeleg la lecțiile predate . Să nu uităm că și domnii profesori pensionari au fost tineri la rândul dumnealor, experiența se dobândește, profesorii tineri pot dobândi această experiență având activitate la catedră. ….. in cazul în care găsesc posturi . În altă ordine de idei și profesorii tineri au nevoie de un loc de muncă pentru a se întreține și pentru a-și crește copii.

  8. Au in medie 3-4 ore zilnic la școală și apoi acasă,4-5 luni vacanta,au program mai ușor decât elevii de grădiniță și de la primar.

  9. S-ar putea ca cei mai multi sa nu se descurce cu pensia mult prea mica si de aceea sa continue. Dar s-ar putea ca unii sa nu fie atat de uzati, de epuizati si sa nu-i deranjeze continuarea activitatii. Eu mai am 6 ani pana la pensie si, dupa 39 de ani la ciclul primar, ma mir ca mai am putere sa merg la serviciu! Am ajuns la o uzura nervoasa extrema!

  10. “Zeci de profesori din Dolj rămân la catedră peste vârsta de pensionare / O singură educatoare a cerut prelungirea activităţii”

    Ce să inteleg de aici: că zeci de profesori raman la catedra sau numai o educatoare ?!

  11. Toti pensionarii merg la scoala pentru ca se plictisesc acasă , după cum marturisea chiar o profesoara pensionara care stă de ani buni in buricul unui liceu teoretic din Calarasi, jud Calarasi. Si acolo, sunt cel putin 8 cadre didactice pensionare! Care si-au depăsit chiar termenul legal de prelungire….Calitate in invatamant?
    NORMALITATE ? FABULOASE SITUAȚII….

    1. Fiti sigura ca e calitate mai buna cu pensionarii decat cu 90% din tinerii care intra in sistem. Sunt slab pregatiti iar practica pedagogica lipseste, fiind lasata pe seama mentorilor.

      1. Bine spus Mihai. Practica pedagogică, cursurile făcute la facultate, cursuri obligatorii și gratuite, chiar și în perioada 2000-2010. , au fost necesare tuturor profesorilor debutanți.

      2. Nu fiti atat de sigura, doamna! Nu etichetati! Nu va lasati condusa de stereotipuri si prejudecati! Cunoasteti dumneavoastra 90% dintre suplinitori ca sa va dati cu parerea? Daca aceasta este atitudinea dumneavoastra fata de colegii mai tineri, imi permit, din calitatea mea de suplinitor, sa va spun ca sunteti intr-o mare eroare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Miclea: Trebuie adus salariul unui profesor debutant aproximativ la nivelul salariului unui medic rezident / Dacă se taie un pic din pensiile speciale, atunci cu siguranță se vor găsi mult mai mulți bani pentru cadrele didactice

Mircea Miclea spune că un profesor debutant ar trebui să aibă un salariu la nivelul unui medic rezident. Asta înseamnă în jur de 4170 de lei net, potrivit calculelor Edupedu.ro.…
Vezi articolul

Mai multe organizații de părinți se delimitează de apariția la pupitrul Guvernului a președintelui Federației Naționale a Părinților / Acestea susțin revendicările profesorilor care sunt în grevă generală

Mai multe organizații de părinți se delimitează de apariția la pupitrul Guvernului a președintelui Federației Naționale a Părinților, Iulian Cristache. Conform unui comunicat primit de Edupedu.ro, este vorba despre Federația…
Vezi articolul