VIDEO Roxana Mînzatu, audiată în Parlamentul European. Întrebări despre legile anti-justiție ale PSD Dragnea, despre casa din Brașov și despre atașamentul față de statul de drept. „Am dormit în același pat cu mama mea până la 17 ani”

187 de vizualizări
Roxana Manzatu / Foto: Inquam Photos – Cornel Putan
Roxana Mînzatu, propusă comisar european de guvernul Ciolacu și desemnată de Ursula von der Leyen vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene cu portofoliul „Oameni, competenţe şi pregătire”, a fost audiată marți în Parlamentul European de europarlamentarii din cele două comisii care au legătură cu portofoliul său.

Cele mai multe întrebări au privit portofoliul său și, mai cu seamă aspecte sociale, la care Mînzatu (PSD) a răspuns fără mari dificultăți. Doi europarlamentari au pus întrebări legate de acuzațiile că și-ar fi extins ilegal o casă din Brașov, acuzații respinse de Roxana Mînzatu, care a spus că are un document oficial care atestă ca locuința nu e monument istoric. Ea a spus că a cumpărat casa pentru a o extinde, dat fiind că inițial casa avea 60 mp, ceea ce a făcut ca ea să doarmă în pat cu mama sa până la 17 ani.

Un europarlamentar polonez a întrebat-o pe Roxana Mînzatu dacă s-a opus politicilor anti-justiție ale guvernelor PSD din perioada 2017-2019, epoca Dragnea. Mînzatu a spus că nu ea decidea atunci linia partidului și a adăugat că susține valorile statului de drept.

În discursul său introductiv, Roxana Mînzatu a afirmat că, dacă va fi confirmată, se va concentra asupra pregătirii, a locurilor de muncă de calitate și a echității sociale. Mînzatu a declarat că intenționează să lanseze un dialog european pentru a asculta așteptările cetățenilor în ceea ce privește echilibrul dintre viața profesională și cea privată, precum și un nou plan de acțiune privind punerea în aplicare a Pilonului european al drepturilor sociale.

Roxana Mînzatu a fost audiată marți de la ora 15.30 (ora României) de europarlamentari din cele două comisii competente, Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) și Comisia pentru cultură și educație (CULT).

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Piruetă pe tema burselor de merit a Consiliului Național al Elevilor, condus de Miruna Croitoru: Pragul de medie alături de procent asigură, în prezent, un echilibru între principiile echității și cele ale meritocrației / Mesajul vine după ce organizația susținea vehement versiunea propusă de Ministerul Educației și desființa pragul de 9,50, printr-un comunicat semnat săptămâna trecută de mai multe ONG-uri și companii

Schimbare de poziție din partea Consiliului Național al Elevilor, pe tema burselor de merit, de la o săptămână la alta. După ce aceasta a susținut vehement, pe 31 august, împreună…
Vezi articolul

„Se pregătesc tăieri masive de clase la iniţiativa inspectoratelor şcolare sau a unităţilor de învăţământ, pe fondul scăderii populaţiei de vârstă şcolară / Solicităm realizarea unei anchete în rândul inspectorilor şcolari generali” – Consiliul Național al Elevilor

În întreaga ţară se pregătesc tăieri masive de clase din diferite unităţi de învăţământ preuniversitar, la iniţiativa inspectoratelor şcolare sau a unităţilor de învăţământ, pe fondul scăderii populaţiei de vârstă…
Vezi articolul

Elevii din Constanța pot accesa gratuit o bibliotecă online cu peste 10.000 de cărți din domenii diverse și audiobookuri / 1.700 de profesori din județ primesc pachete de cărți pentru pregătirea profesională, într-un proiect anunțat de Ziua Lecturii

Aproape 13.000 de elevi din au acces la o bibliotecă online cu peste 10.000 de cărţi digitale, iar circa 1.700 de profesori vor primi gratuit pachete cu cărţi pentru pregătirea…
Vezi articolul

Educator în București la o grădiniță privată, versus educator în Stockholm: Colegele mele nu aveau neapărat studii. Ce m-a șocat a fost că niciuna dintre ele nu avea curs de prim-ajutor / Trebuia să facem doar activități care costă bani, dacă mergeam într-un parc, care nu costa bani, nu era bine

„Am lucrat într-o grădiniță privată timp de șase luni și am intrat cu foarte mult entuziasm și dorință de a arăta și de a face, mai ales că, teoretic, mi…
Vezi articolul