13 ateliere practice pentru profesorii de la școlile de stat, organizate gratuit de profesorii unei școli private. Cum să te conectezi cu elevii, cum să comunici cu părinții, cum să te relaxezi

4.593 de vizualizări
De miercuri 6 mai până pe 20 mai, profesorii școlii Avenor College organizează 13 ateliere practice destinate profesorilor de la școlile publice, anunță instituția într-un comunicat trimis Edupedu.ro. Profesorii vor împărtăși între ei resursele de învățare și experiența de predare online, tot ce trebuie să facă este să intre în platformă, unde găsesc parola de accesare a cursului. 

Aceste ateliere sunt despre cum să se conecteze cu elevii, cum să facă lecțiile virtuale interactive și ușor de monitorizat, cum să comunice cu părinții, cum să ofere feedback, cum să stimuleze gândirea critică și cum să folosească tehnici de relaxare pentru a face față provocărilor predării online.

Atelierele sunt organizate de învățători sau profesori, durează circa 50 de minute și sunt organizate după-amiaza de la ora 16, ca să nu interfereze cu activitățile din timpul orelor online ale profesorilor.

Primul atelier este miercuri 6 mai de la ora 16:00, susținut de prof. Liliana Ilincescu: Care e treaba cu școala de acasă?Demonstrații practice – Cele mai eficiente instrumente și resurse gratuite pe care le pot folosi profesorii pentru a organiza lecțiile online. Parola de acces este atelier.

Pentru toate celelalte ateliere găsiți detaliile aici pe butonul Ateliere pentru profesori.

Avenor College este o școală internațională bilingvă cu dublă acreditare, românească și britanică, care încă de la începutul acestei crize generate de pandemia Covid-19 a pus la dispoziția altor școli planul pentru gestionarea unei astfel de situații la nivelul unei instituții de învățământ, precum și planurile de învățare pentru fiecare ciclu de școlarizare. Aceste materiale au fost dezvoltate intern și adaptate școlii noastre pe baza celor mai bune practici din școlile internaționale partenere. 

“În această perioada, vom continua să fim solidari cu mediul de învățământ din România și să ne oferim resursele și experiența de învățare și altor școli. În următoarele săptămâni, vom organiza 13 workshop-uri despre învățarea online adresate profesorilor de la școlile de stat. Considerăm că este de datoria noastră să oferim societății șansa de a beneficia de ceea ce noi am învățat până acum. Școlile de stat educă viitorii adulți ai României. Ne dorim să facem tot ce depinde de noi pentru ca elevii noștri, adulții de mâine, să conviețuiască cu cetățeni mai bine educați. De aceea, noi, părinții lor, facem astăzi ceva vizibil și concret în acest sens”, spune Diana Segărceanu, Fondator și Director Executiv Avenor College.

Efortul Avenor College este un exercițiu de solidaritate.

NOTĂ: Campania #solidaritateCOVIDedu este un proiect al Edupedu.ro susținut de Fundația eMAG

Stakeholderii care cred în educație și vor să se alăture inițiativei #solidaritateCOVIDedu sunt invitați să ne scrie pe comunicare@edupedu.ro

Conținutul editorial este dezvoltat de echipa Edupedu.ro și nu reflectă opiniile și viziunea sponsorilor noștri


2 comments
  1. Buna ziua,
    Eu locuiesc intr-o garsoniera cu sotul meu pensionar, care se stie ca are doar o singura camera.
    Cum credeti ca as putea eu, profesor sa fac lectii on line pe platforme, sa imi transform singura camera in studio video?
    Mai bn ati rezolva criza medicala, ca sa putem merge normal la scoala!

    1. Daca ati dori cu adevarat sa faceti ore online ati fi mers la scoala unde sunteti incadrata ,ati fi avut spatiu,internet,calculatoar.Important este sa vreti si sa doriti cu adevarat sa munciti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 11.400 de candidați la concursul de angajare în Învățământ se pot titulariza dacă găsesc post disponibil, alți aproape 8 mii pot fi doar profesori suplinitori și peste 4.400 nu au reușit să ia nici măcar nota 5 și nu pot preda

Rezultatele de la Titularizare 2023 au fost publicate marți la ora 11:00 de Ministerul Educației, iar acestea arată că 11.448 de lucrări scrise au fost peste media 7. În acest…
Vezi articolul

VIDEO Cum devii profesor în Franța, în 30 de minute: Îți trebuie minimum o diplomă de licență, susții interviu cu inspectori și ești instruit câteva săptămâni până în septembrie / Criza de cadre didactice este mare, iar participanții la concursul de titularizare sunt nemulțumiți

De o lună și câteva săptămâni încoace, în Franța, Ministerul Educației organizează sesiuni de recrutare de profesori, în contextul unei crize de personal didactic, adâncită de criza pandemică în care…
Vezi articolul

Școlile trebuie să comunice elevilor și părinților până pe 1 octombrie când sunt ”Școala altfel”, „Săptămâna verde” și vacanța mobilă din februarie, prevede ordinul cu structura anului școlar 2023-2024

Școlile trebuie să informeze elevii și părinții cu privire la perioadele în care se vor organiza programele Săptămâna „Școala Altfel” și „Săptămâna Verde”, dar și despre perioada de 7 zile…
Vezi articolul