15 februarie, Ziua Națională a Lecturii. Ce activități pot desfășura elevii și profesorii, potrivit Ministerului Educației

6.008 vizualizări
Ce rol au scrisul de mână
Foto: 25762497 © Dreamstime.com
Miercuri, 15 februarie, este Ziua Națională a Lecturii, iar „în timpul programului școlar, elevii vor fi încurajați să prezinte cartea preferată, să citească din ea și să discute pe marginea ei”, se arată în informarea trimisă de ministrul Educației, Ligia Deca, către inspectoratele școlare. Edupedu.ro a scris că elevii și profesorii nu mai trebuie să citească la oră fixă.

„Copiilor din ciclul antepreșcolar/preșcolar cadrele didactice le vor citi cărți potrivite vârstei”, conform Ministerului Educației.

Ministerul recomandă ca activitățile din data de 15 februarie să fie precedate sau urmate și de alte inițiative:

  • „cluburi de lectură organizate pentru elevi și împreună cu aceștia; 
  • întâlniri cu scriitori, traducători și ilustratori; 
  • ateliere de scriere creativă și/sau ilustrare de carte;
  • vizite și/sau activități organizate la bibliotecă sau librărie, inclusiv prezentări ale serviciilor oferite de bibliotecile locale, județene și/sau metropolitane;
  • expoziții cu desene ale personajelor preferate; 
  • discuţii despre drepturile de autor;
  • expoziții de carte organizate cu sprijinul editurilor și librăriilor.”

Anul trecut, toți copiii și profesorii au citit timp de 15 minute de la orele 11 și 14, la decizia ministrului Educației de atunci, Sorin Cîmpeanu. Edupedu.ro a scris anul trecut despre activitățile pe care le pot face școlile de Ziua națională a lecturii, sărbătoare introdusă prin lege din 14 ianuarie 2022.

În săptămâna 13-17 februarie, când este Ziua națională a lecturii, elevii și profesorii din 10 județe sunt în vacanța “mobilă” decisă de inspectoratele lor școlare județene.

Foto: 25762497 © PetroDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Elevii și profesorii nu mai trebuie să citească la oră fixă de Ziua Națională a Lecturii 2023. Ministerul Educației propune ca elevii să aducă la școală cartea preferată, profesorii să “provoace discuții interesante”
2022 – Elevii și profesorii din toate școlile vor citi la orele 11 și 14 fix, astăzi, de Ziua Națională a Lecturii
OFICIAL Decizia ca în toate școlile să citească toți profesorii și elevii la orele 11 și 14 fix, marți 15 februarie, a fost luată de ministrul Sorin Cîmpeanu, anunță acesta într-un comunicat
DOCUMENT Toți profesorii din România, indiferent de disciplină, vor avea activități de citit la orele 11:00 și 14:00, marți 15 februarie, indiferent de clasa la care sunt, anunță Ministerul Educației: Scopul nu este analiza pe text
Ce pot face școlile de Ziua națională a lecturii, pe 15 februarie, potrivit noii legi promulgate de președinte / Editurile pot să își pună standuri pentru “prezentare și vânzare de carte cu caracter educativ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lixandru, Ministerul Educației: Pregătirea pe care o oferă liceul pedagogic, prin cei 4 ani de practică pedagogică, nu este egalată de cei 3 ani de facultate / Nu este normal să îngrădesc dreptul la un post titularizabil pentru faptul că nu ai un parcurs educațional conform unor „tendințe europene”

Opoziție pe desființarea specializărilor de învățător-educator de la liceele pedagogice a secretarului de stat Florian Lixandru (PSD). Acesta a declarat la TVR Info că „pregătirea pe care o oferă liceul…
Vezi articolul

Subiecte Simulare clasa a VIII-a: Poezie de Șt. O. Iosif și compunere despre o întâmplare la muzeu, printre subiectele de la Limba și literatura română, simularea evaluării naționale 2019

Subiectele de Limba română pe care elevii de clasa a VIII-a le-au avut de rezolvat la simularea din această dimineață sunt structurate în două mari cerințe. Primul subiect le cere…
Vezi articolul