Sfaturi de la Comisia Europeană pentru 7 milioane de români. Recomandările ar reduce facturile cu cel puțin 500 de lei pe an

440 de vizualizări
În România sunt 7,04 milioane de locuitori aflați în risc de sărăcie și excluziune socială, potrivit Eurostat. Cum încă nu avem definită noțiunea de consumator vulnerabil, aceștia par să fie cei mai apropiați oameni vizați. Pentru că românii sunt printre cei mai săraci europeni (venitul mediu pe cap de locuitor este sub 500 de euro), și pentru că trebuie să salvăm planeta de schimbările climatice tot mai frecvente, Comisia Europeană a început o amplă campanie de informare pe tema eficienței energetice.

Iată sfaturile pentru facturi mai mici la energie, prezentate de economielaenergie.eu:

  • Spălați hainele la 30° pentru a economisi până la 60 RON pe an.
  • Reduceți temperatura mașinii de spălat vase cu 20° pentru a economisi 30% din costurile de funcționare.
  • Utilizați un contor inteligent pentru a urmări cheltuielile (n.r. opțiune valabilă pentru alte state, în România contorizarea nu este a beneficiarului).
  • Îndepărtați obiectele care obstrucționează caloriferele pentru a reduce cu până la 20 % factura de încălzire.
  • Iarna: setați temperatura termostatului la 21ºC – temperatura optimă pentru sănătatea, confortul și bugetul dumneavoastră. Nu deschideți ferestrele dacă vă este prea cald, mai bine reduceți temperatura sistemului de încălzire.
  • Vara: țineți ferestrele închise dacă nu bate vântul și dacă temperatura exterioară este mai mare decât temperatura interioară. Țineți perdelele trase și storurile coborâte când vremea este însorită.
  • Dacă temperatura din frigider și congelator este prea scăzută, pierdeți bani. Setați temperatura la 4-6 °C (frigider) și -18 °C (congelator).
  • Evitați aerul condiționat – storurile și obloanele reprezintă metode ieftine de a nu lăsa căldura să intre în casă.
  • Folosiți un prelungitor cu întrerupător  pentru a opri automat aparatele electrocasnice când nu le utilizați.
  • Utilizați becuri economice pentru a economisi până la 60 RON per bec în fiecare an.
  • Lumina soarelui este gratuită – ridicați storurile pentru a lăsa lumina să pătrundă în locuință!
  • Efectuați întreținerea centralei termice în mod regulat pentru a scădea factura de încălzire cu până la 20%.
  • Instalați un cap de duș economic cu regulator de debit pentru a economisi aproximativ 15 RON pe lună.
  • Reduceți timpul petrecut zilnic la duș cu doar 3 minute pentru a economisi până la 115 RON, pentru fiecare persoană, pe an.
  • Alegeți cu atenție aparatele electrocasnice, pentru a realiza economii de energie de până la 60 % (trebuie doar să verificați eticheta energetică UE).
  • Scoateți din priză electrocasnicele atunci când nu sunt în uz pentru a economisi aproximativ 180 RON pe an.
  • Înlocuiți garniturile de etanșare deteriorate ale ușilor și ferestrelor pentru a reduce pierderile de căldură.

FOTO: pixabay.com

Îți plac informațiile pe care le găsești aici? Susține Edupedu.ro!
Become a Patron!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de BCR

VIDEO Manuela Albu, profesoară de fizică: Elevii trebuie să știe de ce cumpărăm diverse obiecte după putere, după clasele consum și eficiență energetică, nu doar în funcție de preț – posibilă aplicație practică la școală pentru educația financiară

Clasificarea produselor electrice și electronice în clase de consum și de eficiență energetică poate fi una dintre aplicațiile noțiunilor de educație financiară în școli, spune profesoara de chimie-fizică Manuela Albu,…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Bursa de merit a copilului se poate transforma, dacă ai un plan de economisire practic, în 10.000 de euro, bani pentru facultate / Interviu cu Nicoleta Deliu-Pașol, trainer la Școala de Bani

„Cheltuielile sunt mai mari atunci când ai copii și este mai greu să economisești, dar, în același timp, părinții sunt mai motivați să economisească pentru educația copiilor”, spune Nicoleta Deliu-Pașol,…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Catalogul electronic ne-a crescut randamentul în tot ceea ce înseamnă notare, spune o directoare de școală: Cred că de 10 ori mai repede și mai bine decât ceea ce făceam în anii trecuți

Diana Brătucu, directoarea Școlii Gimnaziale „Traian” din județul Dolj, a vorbit despre importanța catalogului electronic: „Ne-a îmbunătățit activitatea și ne-a crescut randamentul în tot ceea ce înseamnă notare. Cred că…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

De zece ori mai mulți bani atrași pentru proiectele de tineret și continuarea unor activități pe subiecte de interes real pentru tineri – “moștenirea” unui program: Capitala Tineretului Constanța

Trasee istorice, artă stradală și exercițiul organizării unor evenimente publice, de la dezbateri la spectacole, sunt doar partea vizibilă a “moștenirii” proiectului Capitala Tineretului – ediția Constanța. Proiectul, pregătit în…
Vezi articolul