20 de concurenți finaliști în Campionatul național de securitate cibernetică vor participa la antrenamente pentru etapa europeană a competiției

266 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Un număr de 20 de concurenţi din cei 28 care au participat la finala Campionatului Naţional de Securitate Cibernetică 2022 vor fi selectaţi pentru a merge în bootcampul de pregătire pentru campionatul european în domeniu, în urma căruia vor fi selectaţi 10 dintre aceştia, conform organizatorilor competiţiei, transmite Agerpres.

“S-a finalizat campionatul naţional de securitate cibernetică, ediţia a III-a. Au fost premiaţi câştigătorii competiţiei pe cele 2 categorii: juniori şi seniori. La categoria juniori, top 3 a fost format din: 1. Niţă Horia, 2. Steugaru Emanuel, 3. Dancaescu Mihai. La seniori: 1. Albăstroiu Dragoş, 2. Epure Ionuţ, 3. Macovei Antonio Dan. Locul 1 de la fiecare categorie va primi un premiu în valoare de 2.000 euro, locul II – 1.000 euro şi locul III – 500 de euro. Competitorii clasaţi pe locurile 4-10 au primit premii în obiecte din partea organizatorilor şi partenerilor”, au menţionat organizatorii.

Potrivit acestora, în fiecare an concurenţa este din ce în ce mai acerbă, ceea ce arată un interes în creştere asupra domeniului cyber.

“Echipa României a obţinut de-a lungul timpului rezultate bune la competiţia europeană, culminând cu câştigarea acesteia în 2019. Calitatea concurenţilor participanţi la competiţia naţională ne dă şansa să ţintim către primele locuri şi la evenimentul european de anul acesta. Cu fiecare an apar tineri talentaţi în domeniul securităţii cibernetică, dornici să demonstreze şi să îşi îmbunătăţească abilităţile în domeniu, ceea ce este un lucru extraordinar, ţinând cont de nevoia mare de specialişti cyber. Aceştia trebuie încurajaţi şi ajutaţi să crească şi să îşi aprofundeze cunoştinţele”, au precizat organizatorii, mai scrie Agerpres.

Competiţia este organizată de Serviciul Român de Informaţii (SRI), Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) şi Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), cu sprijinul Ministerului Educaţiei, al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, precum şi al partenerilor din mediul privat – Orange, BitSentinel, certSIGN, Cisco, UIPath, PaloAlto Networks, KPMG şi Clico.

RoCSC are rolul de a selecta membri eligibili pentru echipa României care urmează să participe la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC), programat la Viena, în perioada 13 – 16 septembrie 2022, potrivit sursei citate.

În cei şapte ani de participare la competiţia europeană, Team Romania a câştigat ediţia din 2019 şi a ieşit de două ori vicecampioană a Europei.

La faza finală a ECSC22, fiecare ţară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din zece concurenţi: cinci din categoria de vârstă 16-20 de ani şi cinci din categoria 21-25 de ani.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Elevii de la Școala Gimnazială Jilava, percheziționați ca la penitenciar de o patrulă de poliție, în timpul orelor. Polițiștii spun că ar fi căutat „obiecte ascuțite” / Directoarea școlii susține că i-a întrebat dacă au mandat, dar nu a primit răspuns / Inspectoarea declară că merge abia mâine la școală, la două săptămâni de la eveniment

Un comisar de poliție împreună cu două colege polițiste au făcut percheziții în mai multe săli de clasă la Școala Gimnazială Jilava nr. 1 din Ilfov, în data de 12…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor, schimbare de poziție: Susținem profesorii și ne dorim ca demersul lor să se finalizeze prin concretizarea revendicărilor acestora – scrisoare deschisă către premierul Ciucă

Consiliul Național al Elevilor a transmis, vineri, o scrisoare deschisă prin care cere guvernului “să găsească soluțiile care vor readuce cât mai repede echilibrul în sectorul de educație” și-și exprimă…
Vezi articolul

VIDEO România a avut o reacție rapidă de adaptare pentru un sprijin eficient acordat copiilor și tinerilor ucraineni, le-a spus Sorin Cîmpeanu, la Luxemburg, miniștrilor Educației din Europa

Pe agenda reuniunii miniștrilor Educației reuniți la Luxemburg s-au aflat teme precum investiții eficiente, eficace și echitabile în educație, gestionarea crizelor în Spațiul european al educației și finanțarea universităților europene,…
Vezi articolul