VIDEO Peste 37 de mii de elevi s-au vaccinat în ultima săptămână, anunță ministrul Educației. Rata de vaccinare a ajuns la 28% din numărul elevilor peste 12 ani

1.005 vizualizări
Foto: © Alexander Uhrin | Dreamstime.com
Aproximativ 340.000 de elevi sunt astăzi vaccinați împotriva Covid-19, în România, ajungându-se la o medie zilnică de 8.000 de minori care se vaccinează, față de media de 1.000 de la începutul anului școlar, pe 13 septembrie, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la ProTv.

„La nivelul săptămânii trecute, datele arătau 303.000 elevi vaccinați, 25% din numărul total al elevilor eligibili, în vârstă de peste 12 ani. Astăzi, ultimele date arată că de la 303.000, am crescut la 340.000. În total, 37.000 de elevi s-au vaccinat în ultimele zile. Pentru a avea o imagine clară, în prima săptămână de la începutul anului școlar, am avut o medie zilnică de vaccinare în rândul elevilor de 1.000 de tineri, în săptămâna următoare am avut 1.700 zilnic, a treia săptămână am avut 2.500 zilnic, a patra săptămână am avut 3.500 zilnic, a 5-a săptămână am avut 4.600 zilnic, iar acum ne apropiem de 8.000 de elevi vaccinați zilnic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește rata de vaccinare în rândul profesorilor, Cîmpeanu a spus că „la nivel național avem o rată de vaccinare de 66,5% medie în învățământul preuniversitar și aproape 70% dacă luăm în considerare și învățământul universitar”.

Rata de vaccinare din școli, Cluj – peste 80%, trei județe din Moldova – sub 60%

Amintim că, începând de luni, 1 noiembrie, rata de vaccinare din fiecare școală și din fiecare județ este afișată online pe site-urile școlilor, respectiv ale inspectoratelor școlare, pentru ca părinții să poată lua o decizie informată privind trimiterea copiilor fizic înapoi în colectiv.

Cîmpeanu a precizat că sunt județe precum Ilfov sau Cluj, unde rata de vaccinare este de peste 80% la nivelul școlilor. În București, Constanța, Olt și Dolj rata de vaccinare în rândul profesorilor este de aproape 80%. La polul opus, cu rate de vaccinare sub 60% sunt Suceava, Neamț, Botoșani, Harghita, Covasna, Brașov. Restul județelor din țară au rată de vaccinare de peste 60%.

Declarația, la minutul 5:55 în video-ul de mai jos:

Foto: Alexander Uhrin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Cîmpeanu, despre cum se va desfășura școala din 8 noiembrie, fizic sau online: În mod clar mergem către o decizie descentralizată / Incidența din localități și rata de vaccinare a profesorilor, posibile criterii / Anunțul oficial, vineri, 5 noiembrie – VIDEO

2 comments
  1. Sa trimiteti copiii la scoala cu rata de infectare peste 6 e ca si cum trimiteti copiii la scoala in timpul razboiului si se intorc raniti, fie grav fie ca o sa se vindece.
    E mai sigur sa faca online cu carantina cu tot, cu restaurante si alea inchise pentru cel putin 2 saptamani in loc sa fie scoala cu 600 de morti pe zi si 18 mii de cazuri pe zi decat sa mearga la scoala sa stea nesupravegheati in pauza si scot toti masca in clasa si pune inapoi cand vin profesorii, mai ales ca profesorii nu au masca si elevii sunt obligati sa aiba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 4000 de elevi sunt înscriși în colegiile militare și școlile de maiștri militari și subofițeri în anul școlar 2022-2023, anunță Ministerul Apărării Naționale. Mai mulți înscriși în anul întâi, comparativ cu anul trecut

Circa 3.900 de elevi sunt înscriși în anul școlar 2022-2023 în cele cinci colegii militare din țară și în școlile militare de maiștri militari și subofițeri, potrivit datelor anunțate, vineri,…
Vezi articolul
Cheltuielile unei familii cu Educația: comparația cu ceilalți ani

Bursele elevilor: Școlile vor avea bugete pentru burse și vor stabili propriile politici în acordarea lor până la un prag stabilit de lege, potrivit propunerii din Legea Educației Naționale din Învățământul Preuniversitar

Ministrul Educației a prezentat astăzi într-o conferință de presă modificările aduse Legii Educației Naționale. Printre acestea se reglementează acordarea unor burse pentru elevi, iar școala va avea un buget și…
Vezi articolul

Sindicatele au solicitat Ligiei Deca „în regim de urgență” modificarea unui ordin de ministru pentru ca indemnizația de hrană să fie introdusă în calculul indemnizației concediului de odihnă al profesorilor – document

Federațiile sindicale din Învățământ au depus joi la cabinetul ministrului Ligia Deca o solicitare de modificare a unui ordin de ministru, pentru a putea calcula în indemnizația pentru concediu și…
Vezi articolul

Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației: Rezultatele obținute la simularea Evaluării Naționale sunt un semnal de alarmă. Decalarea simulării cu o lună și faptul că lucrările nu au mai fost corectate de profesorii de la clasă – două posibile cauze

Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, spune că “rezultatele obținute la simularea Evaluării Naționale sunt un semnal de alarmă, atât pentru noi, pentru cadrele didactice, pentru conducere unităților…
Vezi articolul

Programul “Masă caldă” 2023: Tot 450 de școli au fost incluse în program, ca și anul trecut, iar valoarea mesei zilnice rămâne 15 lei / Guvernul vrea ca autoritățile locale să încheie contractele de achiziții cu furnizorii până la 1 septembrie 2023 – proiect

Programul Masă Caldă, care rămâne și în 2023 la stadiul de proiect, include același număr de școli și grădinițe: 450, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat în dezbatere…
Vezi articolul

Ultima zi de școală pentru elevi, de sâmbătă începe vacanța mare care are 86 de zile / Tot vineri este ultima zi de înscrieri pentru examene și pentru încheierea mediilor

Vineri, 16 iunie, este ultima zi de școală pentru copiii de grădiniță și pentru elevi claselor primare, gimnaziale și liceale, cu excepția învățământului tehnologic și profesional. Durata vacanței de vară…
Vezi articolul