VIDEO Peste 37 de mii de elevi s-au vaccinat în ultima săptămână, anunță ministrul Educației. Rata de vaccinare a ajuns la 28% din numărul elevilor peste 12 ani

1.001 de vizualizări
Foto: © Alexander Uhrin | Dreamstime.com
Aproximativ 340.000 de elevi sunt astăzi vaccinați împotriva Covid-19, în România, ajungându-se la o medie zilnică de 8.000 de minori care se vaccinează, față de media de 1.000 de la începutul anului școlar, pe 13 septembrie, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la ProTv.

„La nivelul săptămânii trecute, datele arătau 303.000 elevi vaccinați, 25% din numărul total al elevilor eligibili, în vârstă de peste 12 ani. Astăzi, ultimele date arată că de la 303.000, am crescut la 340.000. În total, 37.000 de elevi s-au vaccinat în ultimele zile. Pentru a avea o imagine clară, în prima săptămână de la începutul anului școlar, am avut o medie zilnică de vaccinare în rândul elevilor de 1.000 de tineri, în săptămâna următoare am avut 1.700 zilnic, a treia săptămână am avut 2.500 zilnic, a patra săptămână am avut 3.500 zilnic, a 5-a săptămână am avut 4.600 zilnic, iar acum ne apropiem de 8.000 de elevi vaccinați zilnic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește rata de vaccinare în rândul profesorilor, Cîmpeanu a spus că „la nivel național avem o rată de vaccinare de 66,5% medie în învățământul preuniversitar și aproape 70% dacă luăm în considerare și învățământul universitar”.

Rata de vaccinare din școli, Cluj – peste 80%, trei județe din Moldova – sub 60%

Amintim că, începând de luni, 1 noiembrie, rata de vaccinare din fiecare școală și din fiecare județ este afișată online pe site-urile școlilor, respectiv ale inspectoratelor școlare, pentru ca părinții să poată lua o decizie informată privind trimiterea copiilor fizic înapoi în colectiv.

Cîmpeanu a precizat că sunt județe precum Ilfov sau Cluj, unde rata de vaccinare este de peste 80% la nivelul școlilor. În București, Constanța, Olt și Dolj rata de vaccinare în rândul profesorilor este de aproape 80%. La polul opus, cu rate de vaccinare sub 60% sunt Suceava, Neamț, Botoșani, Harghita, Covasna, Brașov. Restul județelor din țară au rată de vaccinare de peste 60%.

Declarația, la minutul 5:55 în video-ul de mai jos:

Foto: Alexander Uhrin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Cîmpeanu, despre cum se va desfășura școala din 8 noiembrie, fizic sau online: În mod clar mergem către o decizie descentralizată / Incidența din localități și rata de vaccinare a profesorilor, posibile criterii / Anunțul oficial, vineri, 5 noiembrie – VIDEO

2 comentarii
  1. Sa trimiteti copiii la scoala cu rata de infectare peste 6 e ca si cum trimiteti copiii la scoala in timpul razboiului si se intorc raniti, fie grav fie ca o sa se vindece.
    E mai sigur sa faca online cu carantina cu tot, cu restaurante si alea inchise pentru cel putin 2 saptamani in loc sa fie scoala cu 600 de morti pe zi si 18 mii de cazuri pe zi decat sa mearga la scoala sa stea nesupravegheati in pauza si scot toti masca in clasa si pune inapoi cand vin profesorii, mai ales ca profesorii nu au masca si elevii sunt obligati sa aiba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Emil Boc: „Școala să înceapă la 15 septembrie, situația să fie descentralizată”. Primarul Constanței: „Anul școlar să înceapă odată cu cel universitar, pe 1 octombrie. Noi suntem oraș turistic, dorim un sezon estival cât mai lung”

Primarul Clujului și fostul premier Emil Boc (PNL) a declarat la Digi24 că școala ar trebui să înceapă pe 15 septembrie, iar situația ar trebui să fie una descentralizată pentru…
Vezi articolul

VIDEO 126.000 de angajați din educație, în special din grădinițe și cei care au contact direct cu elevii, vor avea prioritate să se vaccineze înainte de 8 februarie, anunță ministrul Educației / Vor fi organizate webinarii cu răspunsuri pentru profesorii nehotărâți

Un grup de 126.000 de angajați din sistemul de învățământ, în special cei din grădinițe, unde copiii nu poartă mască, dar și cei care lucrează direct cu elevii vor avea…
Vezi articolul