Teodor-Florin Cilan, până acum prorector, a obținut la limită voturile necesare pentru a deveni rector la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, în turul 2 / Alegerile au fost reluate după ce fostul rector Ramona Lile, reales în decembrie, nu a fost confirmat în funcție, în urma unei decizii de plagiat

535 de vizualizări
Teodor Florin Cilan / Foto: captură – Youtube
Conferențiarul Teodor-Florin Cilan a obținut, miercuri, voturile necesare pentru a fi ales rector al Universității „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad, într-un al doilea tur de scrutin, după ce, în primul tur desfășurat luni, 25 martie, niciunul dintre cei trei candidați înscriși nu a obținut numărul necesar de voturi. Cilan l-a înfruntat pe Grigorie Sanda în acest tur în cadrul alegerilor din cadrul UAV, reluate după ce precedentul scrutin, soldat cu victoria rectorului de până acum, Ramona Lile, a fost invalidat prin neconfirmarea acesteia de către ministrul Educației.

În alegerile de miercuri, Teodor-Florin Cilan a obținut voturi 119 voturi, adică exact numărul în baza căruia se stabilește rezultatul alegerilor universitare – numărul consemnat în comunicatul de presă al universității ce anunță deznodământul scrutinului. Acum două zile, pragul menționat în comunicatul privind rezultatele alegerilor fusese de 114 voturi (din totalul de 227 de alegători înscriși).

Contracandidatul Grigorie Sanda a obținut, acum, 85 de voturi, cu doar două mai mult decât obținuse în primul tur. Eventualele contestații pot fi depuse tot astăzi.

  • La runda de acum două zile, cei doi obținuseră număr egal de voturi – 83, în timp ce un al treilea candidat, Sevastian-Liviu Bocîi, a primit atunci doar 48.

Teodor Florin Cilan, conferențiar universitar, este prorector din 2017, ocupând, astfel, această poziție în ultimele mandate ale Ramonei Lile la conducerea universității. Anterior, a fost decan al Facultății de Științe Economice (CV, Plan managerial). Grigorie Sanda a fost, din 2017, decan al Facultății de Științe Economice (CV, Plan managerial). Revista 22 a scris că, în aceste alegeri, fostul rector, Ramona Lile, l-a însoțit „pe favoritul ei, Sanda Grigorie, conferențiar de un an”.

Foto: © RoibulDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:

1 comment
  1. Oare duamna Lile își va păstra biroul special amenajat în noua clădire a facultății de științe economice? Sau noul rector va face ordine în ogradă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Elevii relocați din Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” din Iași vor învăța în alte școli în perioada consolidării seismice a clădirii, chiar dacă părinții au protestat în fața primăriei. Luciana Antoci, șefa ISJ: Trebuie să înțelegem că nu există soluții alternative în acest moment

Inspectorul general școlar din Iași, Luciana Antoci, le transmite părinților elevilor Colegiului Pedagogic “Vasile Lupu” Iași, care au protestat în fața primăriei, nemulțumiți că elevii au fost mutați din unitatea…
Vezi articolul

EXCLUSIV Gérard Mourou, premiul Nobel în Fizică 2018: Sunt implicat în mod real în proiectul din România, care va fi cel mai puternic laser din lume. Vom realiza lucruri ieșite din comun în domeniul fizicii

Gérard Mourou, laureatul premiului Nobel pentru fizică și părintele științific al laserului de la Măgurele, a declarat în exclusivitate pentru Edupedu.ro că proiectul din România “are o contribuție unică” la…
Vezi articolul

Material susținut de Samsung Electronics Romania

VIDEO Profesorii de gimnaziu pot crea o experiență de învățare mai interactivă și mai captivantă pentru elevi cu tablele interactive. Cadrele didactice le pot folosi pentru a testa înțelegerea elevilor sau pentru a oferi feedback instantaneu

Tabelele interactive pot fi un instrument valoros pentru profesorii care predau la clasele de gimnaziu. Evident, ca orice instrument folosit în predare, utilizarea trebuie planificată și este bine să existe…
Vezi articolul

Marius Nistor, FSE, despre transportul gratuit al elevilor, oprit în 19 județe: Este obligația Consiliilor Județene și a Ministerului Educației să rezolve cu celeritate această problemă / Să existe mai multă modestie și din partea transportatorilor

Liderul Federației “Spiru Haret”, Marius Nistor spune că atât Ministerul Educației, cât și Consiliile Județene trebuie “să rezolve cu celeritate” problema elevilor care nu mai primesc abonamente gratuite în 19…
Vezi articolul