Abonamentele de transport STB pentru elevii și studenții din București și Ilfov se vor elibera doar online, prin aplicația YouthTB

16.887 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Abonamentele de transport pentru elevi și studenți în regiunea București-Ilfov, emise de Societatea de Transport București (STB), vor putea fi obținute de acum numai prin aplicația de telefon YouthTB, anunță compania într-o postare pe Facebook.

“Personalul punctelor de vânzare va îndruma elevii și studenții care se prezintă pentru emiterea titlurilor de călătorie pe card, să opteze pentru titlurile emise prin aplicația YouthTB.

Numai în următoarele cazuri excepționale, titlurile de călătorie pot fi emise pe cardul activ:

 • când beneficiarii declară pe propria răspundere că nu au posibilitatea de a achiziționa titlurile de călătorie prin intermediul aplicației, sau nu sunt confirmați cu statutul aferent (elev sau student) de către Ministerul Educației Naționale;
 • când, din motive tehnice, aplicația YouthTB este nefuncțională.

Formularul se va regăsi la toate punctele de vânzare STB S.A. Pentru a eficientiza obținerea titlurilor de călătorie, formularul se poate descărca de pe site-ul nostru și completa pentru a fi depus la oricare dintre punctele de vânzare”, scrie compania.

Completarea acestui formular este necesară la fiecare achiziționare a unui abonament de la punctul de vânzare, mai transmite operatorul de transport.

Nu este clar ce se va întâmpla cu decontul la facultăți pentru studenții care nu au abonament și își cumpără unul după această schimbare. Studenții plătesc 40 de lei din 80 (au 50% reducere) și această sumă poate fi decontată la secretariatele facultăților, conform surselor edupedu.ro, unde se cer, în general, copie de pe cardul de transport, de pe buletin și un extras de cont bancar. Probabil că studenților li se va cere o dovadă de tip print-screen în locul copiei de la cardul fizic de transport metropolitan.

Despre abonamente și aplicație

Aplicația permite obținerea abonamentelor metropolitane valabile în perioada anului școlar, pe toate liniile de transport public de suprafață din Regiunea București – Ilfov, indiferent de operatorul de transport, fără a fi necesară deținerea unui card de transport, scrie pe stbsa.ro.

Pentru a putea beneficia de abonament gratuit, utilizatorul trebuie să aibă statutul de elev înscris la o unitate de învățământ acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov.

Studenții pot beneficia de abonament cu 50% reducere, în următoarele condiții:

–  sa aibă vârstă de până la 26 de ani,

– să fie înmatriculat la o instituție de învățământ superior acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov, forma de învățământ cu frecvență.

Confirmarea statutului de elev sau de student se face automat prin intermediul aplicației, pe baza CNP-ului completat la înregistrarea contului. 

Citește și:
Abonamente fără carnet de elev și card STB pentru elevii din București și Ilfov. Pot obține gratuitatea direct printr-o aplicație care verifică în SIIIR dacă sunt elevi sau nu – tutorial VIDEO
Abonamente fără legitimație de student și card STB pentru studenții la facultăți din București. Reducerea de 50% se poate obține direct printr-o aplicație care verifică în Registrul Matricol dacă sunt studenți sau nu – tutorial VIDEO

5 comments
 1. Buna ziua …
  Aceste abonamente se fac si se deconteaza pe toata perioada anului scolar ,inclusiv in vacante ? Ptr ca desi am platit un abonament pe 6 luni …acum intampin probleme cu decontarea , ca se suprapune cu vacanta .

 2. aplicatia nu merge,
  sunt inconveniente care ii pune pe studenții la mare încercare,
  nu au verificat aplicatia daca este ok cu orice telefon,cu orice sistem,deci o greșeală imensa,apar ca si ciupercile aplicatii care ingreuneaza multe

 3. La Metrorex, pentru donatori e doar statia de la Gara de Nord și încă una cred, iar pentru reîncărcarea cartelei ori abonamentului, doar la stațiile pentru studenti te primesc.
  Altfel, ai oportunitatea de cumpăra lunar o cartela de carton.

 4. de acord, și eu tot pe faptul că nu verifică nimeni abonamentul copilului contez. ar fi culmea sa ii cumpăr telefon fiicei mele de clasa a patra, ca să muncească mai puțin fetele de la ghiseele STB

 5. Asta inseamna ca un elev din ciclul primar va trebui sa aiba un telefon mobil, ceea ce nu numai ca este un cost, dar si o idee proasta din punct de vedere educational. Noroc ca nu verifica nimeni abonamentul unui copil in mijloacele de transport, dar cum ar fi?

  La polul celalalt e Metrorex, care insista pe reinnoirea lunara, cu tot cu certificatul de nastere si carnetul de elev, de parca s-ar schimba ceva in situatia elevului pe parcursul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cine este Șerban Valeca, propus ministru al Educației: Președintele PSD Argeș, fost ministru al Cercetării în Guvernele Năstase și Grindeanu care a lovit puternic cercetarea prin evacuarea evaluatorilor internaționali din competițiile din cercetare

Votat de baronii PSD să ocupe funcția de ministru al Educației la finalul unei ședințe în care toate propunerile premierului Dăncilă pentru acest portofoliu au fost respinse de aripa Dragnea,…
Vezi articolul
Marian Godină

“Un om care pentru mândria sa de a fi doctor recurge la asemenea furtișaguri nu poate avea legitimitatea de a conduce tocmai Ministerul de Interne” – Polițistul Marian Godină, după ce Emilia Șercan a găsit plagiat de cel puțin 18,5% în teza de doctorat a ministrului Bode / “Dați-vă demisia!”

“După articolul de azi al Emiliei Șercan, în care face o analiză a tezei de doctorat a d-lui Lucian Bode așa cum ar fi trebuit să facă cei de la…
Vezi articolul