Acord între România și Republica Moldova pentru recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor științifice

361 de vizualizări
Foto: gov.ro
Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor științifice a fost semnat, ieri, de către miniștrii Educației din România și Republica Moldova, Sorin Mihai Cîmpeanu și Anatolie Topală, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educației. Acesta face parte din setul de angajamente asumate de cele doua guverne în foaia de parcurs în legătură cu domeniile prioritare de cooperare între România și Republica Moldova, semnată astăzi 

Textul acordului conduce la aplicarea unor noi reguli simplificate de recunoaștere, concomitent cu reglementarea recunoașterii unor noi diplome sau certificate. Aplicarea noilor reguli de recunoaștere de către autoritățile din cele două state, universități și unități de învățământ, se va realiza în mod transparent, corect și nediscriminatoriu, în beneficiul solicitanților, după cum se arată în mesajul Ministerului Educației.

Cadrul juridic al cooperării cu Republica Moldova în domeniul educației va fi consolidat prin semnarea în perioada următoare a unui protocol de colaborare între Ministerele Educației din cele două state, potrivit comunicatului.

Evenimentul a avut loc în contextul vizitei de stat pe care Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, o efectuează în România și marchează o etapă importantă în facilitarea mobilității academice și profesionale între cele două state, la 11 ani distanță de intrarea în vigoare a ultimei revizuiri a Acordului inițial semnat în anul 1998.

În luna august a acestui an, Guvernul a adoptat un memorandum prin care Sorin Cîmpeanu era împuternicit să semneze acordul.


1 comment
  1. Acum cu 2000 de ruble orice parlamentar isi poate lua doctoratul in R.Moldoveneasca si sa le dea cu tifla si cu aroganta fraierilor de alegatori! Buna afacere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like