Admitere Academia de Poliție 2021 – 755 de locuri pe noua structură. Calendarul examenului

16.747 de vizualizări
Sursă foto: Academia de Poliție “A. I. Cuza”
În perioada 28 iunie – 11 iulie va avea loc recrutarea candidaților pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, în sesiunea de admitere iunie – septembrie 2021, anunță Ministerul de Interne. 755 de locuri sunt scoase la concurs.

Menționăm că această sesiune de admitere va încadra prima promoție de studenți pe noua structură a Academiei de Poliției „Alexandru Ioan Cuza”, stabilită în baza HG nr. 535 din 13 mai 2021 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 294/2007 privind organizarea și funcționarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul învățământului superior, anunță instituția.

Se pot înscrie candidații care întrunesc condițiile și criteriile prevăzute de legislația în vigoare. Aceștia vor completa cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, o vor semna și o vor transmite scanată pe email către unitatea de recrutare (structurile de resurse umane ale structurilor în a căror specializare vor susține admiterea). Fiecare candidat va primi, pe email-ul indicat la completarea cererii de înscriere, un cod unic de identificare ce va fi folosit pe tot parcursul concursului de admitere. Cu această ocazie, i se va indica inclusiv centrul zonal unde va susține probele eliminatorii și evaluarea cunoștințelor.

Pentru anul universitar 2021 – 2022, locurile aprobate sunt scoase la concurs pe facultăți/programe de studii, specialități, forme de învățământ, structuri beneficiare, categorii de locuri speciale, bugetate sau cu taxă de școlarizare.

Astfel, în cadrul Facultății de Poliție, pentru specializarea „Ordine și siguranță publică”, domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică” sunt 300 de locuri pentru specialitatea poliție, 70 de locuri pentru specialitatea poliție de frontieră și 60 de locuri pentru specialitatea jandarmi. Pentru aceeași specializare, forma de învățământ cu frecvență redusă, disponibilă agenților și subofițerilor din instituțiile Ministerului Afacerilor Interne, sunt prevăzute 50 de locuri.

În cadrul aceleași facultăți, specializarea „Drept”, domeniul de licență „Drept”, specialitatea poliție, poliție de frontieră, jandarmi, sunt scoase la concurs 125 de locuri – forma de învățământ cu frecvență, și 100 de locuri – învățământ la distanță, care sunt adresate personalului MAI și pentru care se percepe taxă de școlarizare.

În cadrul Facultății de Pompieri, domeniul de licență „Ingineria Instalațiilor” sunt scoase la concurs 50 de locuri.

Pentru informații detaliate cu privire la sesiunea de admitere din acest an în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, pot fi consultate site-ul MAI, site-ul Academiei de Poliție, precum și site-urile unităților de recrutare.

Calendarul examenului este aici:

Sursă foto: Academia de Poliție “A. I. Cuza”


1 comment
  1. Am semnalat de mai multe ori că, pentru acest an, Academia de poliție nu a ținut cont de prograna de istorie de la bacalaureat și a publicat pe site-ul oficial, la sfîrșitul lunii ianuarie, programa integrala fara nici o ajustare. Or, la inceputul lunii februarie, pe site-ul oficial al MEI a fost publicată programa de istorie cu unele ajustări firești pentru un an pandemic! Ei bine, deși aveau și încă au timp pentru o binevenită modificare, pe site-ul Academiei nu s-a anunțat nimic! Eu sunt de acord cu autonomia universitară, dar să se țină cont si de modificările ministerului pentru acest an școlar! Și iarăși repet, știe cineva despre ce vorbesc pe aici???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT A fost lansat apelul de proiecte prin care școlile pot obține până la 60.000 de euro pentru laboratoare inteligente cu tablă interactivă, imprimante multifuncționale, kit-uri de roboți și ochelari de realitate virtuală. Cererile se depun online până pe 1 martie 2023

Apelul competitiv de proiecte prin care colegii, licee, licee tehnologice, școli profesionale, inclusiv cele cu clase de învățământ dual, dar și palate și cluburi ale copiilor pot fi dotate cu laboratoare…
Vezi articolul