UPDATE Admitere exclusiv online la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Fiecare facultate și-a stabilit condițiile specifice. Admiterea la doctorat – tot online

5.538 de vizualizări
Predare exclusiv online
Predare exclusiv online la facultati Foto: Facebook UBB
Admiterea la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj se va desfășura, anul acesta, exclusiv online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia Covid-19, potrivit unui comunicat al instituției. Acesta precizează că fiecare facultate stabilește condițiile specifice de admitere. Universitatea oferă 236 de programe de licență (cu frecvență sau cu frecvență reduseă) și 228 de programe de master (cu frecvență sau cu frecvență redusă). Dintre acestea, două specializări la nivel licență și patru la nivel master sunt nou introduse.
  • UPDATE Tot miercuri, UBB a anunțat separat că admiterea la doctorat va fi tot online. Începând de anul acesta, vo exista două sesiuni de admitere la studii doctorale – în iulie, respectiv septembrie. Pentru înscrierea online, candidații vor încărca documentele necesare pe platforma admiterii pusă la dispoziție de UBB, iar documentele originale vor fi depuse la școala doctorală în momentul reluării activităților didactice față în față. În acest an, numărul granturilor de studii doctorale este de 330, la care se adaugă 2 locuri pentru candidaţii de etnie rromă şi 6 locuri pentru românii de pretutindeni. 148 de locuri sunt cu taxă, din care 86 pentru candidaţi din România şi UE şi 42 de locuri pentru candidaţi non-UE.

Oferta UBB pentru programele de licență și master:

  • 4.875 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu,
  • 10.000 de locuri în regim cu taxă
  • 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.
  • Dintre locurile bugetate, 25 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 170 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, iar alte 101 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara granițelor țării.
  • La nivel master, UBB scoate la concurs 3.500 de locuri la buget şi 6.158 de locuri la taxă. Dintre locurile bugetate, 5 sunt destinate studenților rromi, iar alte 73 sunt destinate românilor de pretutindeni.
  • Două specializări noi la nivel licență, la Facultatea de Studii Europene – Specializarea Diplomație în afaceri, respectiv la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – Specializarea Studii de conflict.
  • Patru specializări noi de master: Marketing digital (limba maghiară), oferit de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Management și antreprenoriat cultural, în cadrul Facultății Teatru și Film, Managementul dezastrelor, propus de Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, respectiv Analiza spațială și organizarea teritorială/Spatial Analysis and Teritorial Organization (limba engleză), program oferit de Facultatea de Geografie.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 9 și 30 iulie 2020. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB – informații disponibile aici.

  • NOTĂ: Campania #solidaritateCOVIDedu este un proiect al Edupedu.ro susținut de Fundația eMAG
  • Stakeholderii care cred în educație și vor să se alăture inițiativei #solidaritateCOVIDedu sunt invitați să ne scrie pe comunicare@edupedu.ro
Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții din Iași îi cer „demisia urgentă” lui Toader din funcția de rector. Fostul ministru ar urmări „instituirea unui regim de cenzură și de cosmetizare a imaginii sale”

Liga Studenților din Iași îi solicită lui Tudorel Toader „demisia urgentă” din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, „având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse…
Vezi articolul

World Vision România donează peste 4.000 de tablete şi laptopuri pentru elevii de la sate, pentru a-şi putea continua educaţia în oricare dintre scenariile anunţate de autorităţi

World Vision România anunță că donează peste 4.000 de tablete şi laptopuri pentru elevii de la sate, pentru a-şi putea continua educaţia în oricare dintre scenariile anunţate de autorităţi. Organizația…
Vezi articolul