Alegerile și criza din educație. Cazul SUA: Toate școlile să se redeschidă la toamnă, dorește Donald Trump, care se pregătește pentru prezidențiale. Alți oficiali sunt mult mai rezervați

2.938 de vizualizări
Sursa: Youtube-White House
Discuția despre redeschiderea instituțiilor de învățământ din SUA își mută orizontul de așteptare pentru viitorul an școlar, care începe la toamnă. Dar chiar și în condițiile în care se întețesc presiunile politice și pregătirile pentru alegerile în care Donald Trump speră să obțină un nou mandat, redeschiderea tuturor școlilor în a doua jumătate a anului nu este o certitudine. În timp ce Trump spune că se așteaptă la o redeschidere completă, Secretarul american al Educației, Betsy DeVos, nu este sigură că acest lucru se va întâmpla, notează Politico.
  • Notă de context: și România se pregătește de două runde de alegeri, locale și generale, anul acesta, iar educația este și aici o miză majoră în comunicarea electorală.

Politico îl citează pe Trump, care săptămâna aceasta a spus: “Nu cred că țara noastră își va reveni dacă școlile sunt închise”. “Fără discuție”, învățământul american va fi “complet operațional” la toamnă, este citat și un purtător de cuvânt al lui DeVos.

De aici încolo, însă, încep diferențele de comunicare între Trump și oficialii din subordinea sa.

Același purtător de cuvânt a spus că multe sisteme școlare vor fi nevoite să continue online, dacă nu vor fi pregătite pentru redeschiderea totală. Iar “elevii ar putea foarte bine să revină într-un mediu de învățare ce combină predarea față în față, online și alte metode”.

Miza este una enormă pentru Trump, în contextul electoral. Politico notează că realegerea lui pentru al doilea mandat depinde de un reviriment economic, iar acesta este strâns legat de redeschiderea școlilor, așa încât părinții capabili de muncă să-și poată trimite copiii la școală, după o lungă perioadă în care s-au luptat cu școala online. În același timp, directorii de școală și grupurile de părinți avertizează că nu au suficiente informații, surse de finanțare sau alte mijloace pentru a se redeschide în siguranță și cer ca politicienii să țină cont de sfatul experților în medicină.

Publicația citată arată că, în prezent, Centrul pentru controlul bolilor infecțioase din SUA (CDC) spun că, înainte de a se redeschide, școlile trebuie să fie pregătite să protejeze copiii și personalul și să fie capabile să îi monitorizeze pe toți, să verifice dacă prezintă simptome sau dacă au fost expuși unor cazuri de Covid-19.

Mesajul lui Trump este altul, arată Politico, citându-l pe șeful unei asociații a directorilor școlari potrivit căruia mesajul președintelui, așa cum ajunge la ei, este “deschideți școlile cu orice preț”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiectul SuperTeach este susținut de Telekom Romania

VIDEO Adrian Timofti, directorul Liceului Varlaam din Iași: Cred că școala are niște super-puteri pe care încă nu a învățat să le folosească / Pentru școala online “ar fi mai simplu să vedem obiectivele elevilor de acasă, cum învață ei mai bine și să venim cu altceva decât un spectacol la care ei să privească”

Cred că școala are niște super-puteri pe care încă nu a învățat să le folosească, spune Adrian Timofti, directorul Liceului Varlaam din Iași, în cadrul conferinței hibrid SuperTeach, “Învățarea și…
Vezi articolul