Alexandru Rafila: Şcolile cele mai sigure vor fi şcolile în care părinţii copiilor vor fi vaccinaţi

1.311 vizualizări
Foto: EuropaFM
Profesorul Alexandru Rafila consideră că unităţile de învăţământ în care copiii se vor afla în siguranţă vor fi cele în care părinţii copiilor sunt vaccinaţi anti-COVID. „Dacă marea majoritate a părinţilor şi adulţilor cu care trăieşte împreună copilul sunt vaccinaţi, riscul de transmitere în şcoală, posibilitatea de transmitere în şcoală va fi foarte, foarte mică”, afirmă deputatul PSD, citat de G4Media.ro.

„Eu sper să nu se întâmple lucrul ăsta, că nu e în regulă această separare, discriminare a copiilor între vaccinaţi şi nevaccinaţi, mai ales că până la vârsta de 12 ani, în mod evident, ei nu se pot vaccina chiar dacă părinţii lor ar dori acest lucru. Însă cred că mesajul pe care ar trebui să-l transmitem este următorul: şcolile cele mai sigure vor fi şcolile în care părinţii copiilor vor fi vaccinaţi.

Asta este, de fapt, protecţia maximă şi responsabilitatea pe care să poată să o ofere părintele copilului lui când merge la şcoală. Pentru că dacă marea majoritate a părinţilor şi adulţilor cu care trăieşte împreună copilul sunt vaccinaţi, riscul de transmitere în şcoală, posibilitatea de transmitere în şcoală va fi foarte, foarte mică şi cred că ar trebui să explicăm acest lucru oamenilor: vreţi să aveţi o siguranţă în ceea ce priveşte copilul vostru la şcoală, încercaţi voi să vă vaccinaţi ca să-l protejaţi”, a afirmat Alexandru Rafila, vineri seară, la Digi 24.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

2 comentarii
  1. Cei din Israel trebuia sa revina la normal din aprilie, poate ne explica de ce sunt foarte multe cazuri la ei. Daca in mai putin de un an, am ajuns la doza a treia. La cate doze vom fi peste 1-2 ani? Nu vi se pare ca vom deveni dependeti de vacin?

    1. Nimeni nu a bănuit că virusul este atât de longeviv. Să ne amintim de primele luni, în care toată planeta credea că virusul va fi sezonier. N-a fost.
      Deocamdată suntem apărați de vaccin, dar dacă nu ne place, lucrurile se pot schimba. Virusul se modifică cu o viteză inimaginabilă, și e posibil ca în viitor să nu mai beneficiem de privilegiul unui vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

EXCLUSIV Monica Anisie, ministrul Educației: Scenariul înghețării anului școlar nu este luat în calcul. Exclus să amânăm examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat cu un an

“Scenariul acesta al înghețării anului școlar nu este luat în calcul”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, în exclusivitate pentru Edupedu.ro. Anunțul vine după ce vicepremierul Raluca Turcan a afirmat…
Vezi articolul

DOCUMENT Iohannis a decorat-o pe Daniela Vișoianu, controversata consilieră de la Ministerul Educației. Ea are contracte în derulare cu ministerul și Cumpănașu. Legăturile cu băieții deștepți din energie

Președintele Klaus Iohannis i-a acordat astăzi Danielei Vișoianu ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii oficiale organizate la Cotroceni. Distincția i-a fost decernată la 4…
Vezi articolul