„Am primit sfaturi de la mulți profesori din facultate, dacă totuși vrem să intrăm în învățământ, să o facem în afară, ceea ce mi se pare lipsit de speranță” – mesajul unei studente care vrea să fie profesoară, prezentă la protest

563 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
„Eu vreau să fiu profesoară și situația profesorilor este absolut jenantă. Suntem din ce în ce mai puțini tocmai pentru că suntem descurajați de condițiile din învățământ. Am primit chiar și sfaturi de la foarte mulți profesori, dacă totuși vrem să intrăm în învățământ, să o facem în afară, ceea ce mi se pare lipsit de speranță”, a declarat pentru Edupedu.ro o studentă care dorește să intre în învățământ. Aceasta participă alături de mama sa care este învățătoare la protestul din Piața Victoriei, din 9 iunie.

Edupedu.ro: Ce v-a făcut să ieșiți la protest? 

Studentă: Am fost și la celălalt protest, nu la fel de pregătită, dar acum a crescut furia în noi. Mama mea este învățătoare. Eu vreau să fiu profesoară și situația profesorilor, în general, este absolut jenantă. Educația este unul din cele mai importante domenii și este jalnic să ții profesorii pe un salariu aproape minim pe economie.

Edupedu.ro: Spuneați că vreți să intrați în învățământ? Aveți un portret al acestui domeniu? Știți în ce vă băgați de la mama dumneavoastră? Cunoașteți alți colegi din generația dumneavoastră care vor să intre în sistem sau sunteți foarte puțini, din ce în ce mai puțini?

Studentă: Suntem din ce în ce mai puțini tocmai pentru că suntem descurajați de condițiile din învățământ. Am primit chiar și sfaturi de la foarte mulți profesori, dacă totuși vrem să intrăm în învățământ, să o facem în afară, ceea ce mi se pare lipsit de speranță, venind din partea acestor oameni, care sunt de ani de zile la catedră.

Știi că sunt niște persoane admirabile și ei spun cu mare regret în ochi că nu ai condiții. Nu că nu ai capacitatea, nu ai condițiile să supraviețuiești în această economie, în acest domeniu.

Citește și:
LIVE VIDEO FOTO În jur de 12 mii de profesori și angajați din Învățământ protestează vineri la București / Coloana plecată din Piața Victoriei a ajuns la Cotroceni / “Îndrăznim!” / “Bac, Capacitate – cu nepalezi organizate!”
Simion Hăncescu, FSLI, după două ore și jumătate de discuții cu premierul Ciucă: Guvernul nu poate acorda creșterile solicitate
„Nu am cuvinte să folosesc pentru a descrie lipsa de profesionalism a guvernaților față de oamenii care se ocupă de viitorul acestei țări” – fost student care vrea să devină profesor și a venit la protestul din Piața Victoriei
FOTO “Dacă nu obosim cu 30 de copii în clasă, e clar că nu vom obosi nici cu ei” – mesajul pentru guvernanți al unei profesoare participante la protest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like