Anisie: Imediat ce va înceta starea de alertă și vom avea posibilitatea susținerii examenului de Titularizare o să-l susținem. Examenul de definitivat va fi pe 22 iulie

12.895 de vizualizări
Foto: gov.ro
„Imediat ce va înceta starea de alertă și vom avea posibilitatea susținerii examenului de Titularizare o să-l susținem”, a anunțat ministrul MonicaAnisie la Realiatea Plus. Oficialul a mai declarat că examenul de definitivare și cele pentru gradele didactice se susțin.

Monica Anisie a explicat că „Examenul de titularizare a fost suspendat până la momentul încetării stării de alertă. Cadrul legal impunea Ministerului Educației să ia această măsură.

După cum bine se știe, prin Legea 55 a fost introdus de grupul parlamentar PSD un articol, articolul 27, alin 3, prin care s-a impus autorității publice sau instituției publice să nu mai poată organiza nici un fel de concurs.

Asta a însemnat să suspendăm acest examenul de titularizare pentru profesori și imediat ce va înceta starea de alertă și vom avea posibilitatea susținerii acestui examen o să-l susținem.

Aș vrea însă să spun cadrelor didactice că examenul pentru definitivare învățământ rămâne, rămâne valabil și se va susține în data de 22 iunie. Examenele pentru gradele didactice și ele se susțin”, a mai spue ministrul.

Starea de alertă actuală se încheie pe 17 iulie, în condițiile în care pe 15 iulie era programat examenul de Titularizare, iar pe 18 iunie concursul a fost suspendat, în ziua începerii înscrierilor.

Context: Marți, pe 9 iunie, președintele Iohannis a anunţat în conferință de presă prelungirea stării de alertă.

Edupedu.ro a publicat în aceeași zi, pe 9 iunie, o analiză care arată că dacă starea de alertă se prelungește, iar Legea 55 nu este modificată, titularizarea nu poate avea loc legal. Mai erau încă 9 zile până pe 18 iunie, prima zi din concurs, zi în care începeau înscrierile.

Sămbătă, pe 13 iunie, când premierul Ludovic Orban a anunțat că starea de alertă se va prelungi cu 30 de zile, Edupedu.ro a scris din nou despre cum concursul național de angajare în învățământ, numit titularizare, este suspendat dacă legea rămâne în forma actuală. Mai erau încă 5 zile până la prima zi de concurs.

Miercuri, 17 iunie, ora 23:00 Ministrul Educației anunță pe Facebook că #ĂstaEstePSD. Anunțul oficial că Titularizarea a fost suspendată a venit cu o oră înaintea primei zile a concursului. Și a venit în cheie politică, dând vina pe un amendament introdus în lege acum 34 de zile, pentru care nimeni din minister sau din Guvern nu a făcut nimic, timp de o lună, ca să-l modifice. Asta deși Guvernul a cerut stare de urgență, după care a prelungit-o, implicațiile asupra Titularizării fiind cunoscute public.

Ordinul de ministru care suspendă concursul național de Titularizare 2020 a fost publicat joi seara în Monitorul Oficial. Documentul suspendă etapele de mobilitate prevăzute din 18 iunie pe toată durata stării de alertă.

Ce este titularizarea?

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și inspecția în profilul postului.

Foto: gov.ro


6 comments
  1. Vă anunț că voi merge la fel ca și alții în concediu in Iulie și mă aștept să se fixeze concursul in perioada concediului, așa că ,,pa” și la mare🤣

  2. Anulati acest examen . ESTE o totala bataie de joc . Profesorilor deja angajati sa li se mai prelungeasca contractele de munca si subsriu tuturor colegilor care au postat inainte . INTREG sistemul de invatamant e la pamant si e o bataie de joc la adresa tuturor .

  3. Și pentru cei cu nervii tari un nou spectacol marca Anisie:Uite titularizarea,nu e titularizarea!!
    După atâtea jocuri ,cine o să aibă curaj să se înscrie e un câștigător!
    Parca văd că în ziua examenului anulează, amână, greșește subiectele,schimba programa!

  4. M-am săturat de incertitudinea asta, ba se dă, ba nu se mai dă, o bătaie de joc la adresa tuturor profesorilor!Susțin eliminarea acestui examen!Oricum se scot posturile numai cu dedicatie pentru cine trebuie, se titularizeaza doar cine trebuie,posturi titularizabile ioc,pentru a putea preda în 3-4 școli și să mai faci și naveta, chiar nu merită stresul un astfel de examen!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Singura probă de competenţe digitale la concursul de inspectori şcolari generali – trimiterea unui email. Punctajul acordat e cât cel pentru toată formarea acelui profesor, potrivit metodologiei publicate în Monitorul Oficial

Singura probă de competenţe digitale la concursul de inspectori şcolari generali este cea de trimitere a unui email, potrivit metodologiei de concurs publicată în Monitorul Oficial. Punctajul acordat este de…
Vezi articolul

Reacție dură a geografilor la “scăparea” lui Andronescu: Includerea geografiei în invenția de probă de BAC numită Creativitate ne provoacă o nemulțumire profundă

Reacție dură a Societății Române de Geografie, la ideile vehiculate de Ecaterina Andronescu privind ba eliminarea Geografiei de la BAC, ba introducerea materiei într-un examen numit “probă de creativitate”. Explicațiile…
Vezi articolul

Sporul de doctorat pentru profesori să fie plătit în urma unei verificări anuale, nu lunare / Modificarea tuturor fișelor de post ar duce la o birocratizare excesivă – proiect al Ministerului Educației care vrea să modifice ordonanța Ciolacu

Pentru plata sporului de doctorat pentru profesorii din învățământul preuniversitar și superior verificarea se va face printr-o evaluarea anuală, nu lunară, așa cum este prevăzut în prezent, potrivit unui proiect de…
Vezi articolul

Cursurile pentru profesori – componentă importantă în procesul de transformare digitală a școlilor / Profesorii pot deveni creatori autentici de conținut educațional prin formările EDUS, susținute de formatori cadre didactice (P)

Transformarea digitală a școlilor nu se poate face doar prin platforme și echipamente, ci mai ales prin oameni. De aceea, pilonul 3 al noii viziuni EDUS a devenit firesc una…
Vezi articolul