Anisie: Nu există nici măcar teoretic varianta anulării examenelor, cum de altfel nu a existat vreodată o intenție de înghețare a anului școlar

17.803 vizualizări
Foto: gov.ro
Nu există nici măcar teoretic varianta anulării examenelor, cum de altfel nu a existat vreodată o intenție de inghețare a anului școlar, anunță ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit Educatieprivata.ro. Oficialul mai spune că școlile pregătesc punerea în aplicare a măsurilor de siguranță, că în multe unități de învățământ deja s-au luat măsurile respective și că elevii vor trebui să respecte regulile impuse.

”Nu există nici măcar teoretic varianta anulării examenelor, cum de altfel nu a existat vreodată o intenție de inghețare a anului școlar.

La momentul acesta, nu există niciun motiv să ne gândim la așa ceva. Ministerul Educației Naționale pregătește, împreună cu Ministerul Sănătății, procedurile specifice pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor, pe baza ordinului comun care a fost deja emis”, a declarat Monica Anisie, pentru Educație Privată.

Foto: gov.ro


35 comments
 1. Toata lumea a pus problema anularii bacalaureatului definitiv. Cred ca toti cei care vor sa-l anuleze se refera doar anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, nu pe toti anii, asta e ceea ce nu se intelege. Nimeni nu a spus sa fie anulat examenul de Bacalaureat definitiv, ci, doar anul acesta sa fie anulat si echivalat din cauza faptului ca nimeni nu poate asigura ca nu se va imbolnavii niciun elev. Acume o zi sau doua, fostul ministru al Invatamantului a spus ca s-ar imbolnavii un elev la 7.000. De ce? De ce ar trebuii si acel elev sa se imbolnaveasca si sa duca virusul acasa sa-l dea si membrilor familiei??

 2. Are dreptate dna. ministru. Nu este vorba despre anularea examenelor; nici nu s-a pus problema aceasta. Nici în alte țări nu s-au anulat examenele ci s-au ECHIVALAT. Deci, posibilitatea anulării nici nu intră în calcul, dar ECHIVALAREA, da!

 3. Nu vă interesează de sănătatea copiilor? Nu sunteți mamă? Hitler era un copil pe lângă voi.

 4. De ce nu exista nici măcar teoretic doamna Anisie? În 3 state a fost și teoretic și practic posibil echivalarea lor iar la noi nu se poate nici în teorie. De ce? Nu ne mai luam banii de la Uniunea Europeană? Sau suntem prea mulți și mai trebuie sa murim din noi?

 5. S-ar spune că traim într-o tara democrata, dar doamna Ministru A Educației exclude clar și fără îndoială opinia celor care sunt in cauza si care, majoritatea, doresc anularea examenelor!!!! Să vă fie rușine!
  O să ne infectam căci nu se vor respecta regulile ( că doar trăim in România) , știu școli care su anunțat ca vor organiza examene, dar nu vor avea masti ( “că are fiecare sa isi ia”) .
  ne infectați!!!!!
  Avem motive sa vrem anularea examenelor. Nu suntem pregatiti!
  Cine a învățat 4 ani de zile va fi multumit cu echivalarea, cine s-a bazat ca doar “examenul e important ” asta e.
  Cand faci ceva iti asumi si gandesti pt viitor
  Sper sa ascultati si sa luati decizii mai bune

 6. Peste 360.000 elevi, la care adaugam profesori, personal nedidactic, familiile lor (parinti, frati/surori, bunici,etc.) probabil peste 2.000.000 cu toti. Sa nu uitam ca mare parte dintre ei se vor afla in miscare prin majoritatea localitatilor din tara.
  Credeti ca Anisie este ministrul care poate organiza si asigura in siguranta pentru toti cei implicati in examene?
  Daca se-ntampla ceva se aplica in cazul celor care organizeaza examenele ( de la primul ministr, ministri, inspectorate, DSP, directori de scoala, profesori, etc.) Art 352 Zădărnicirea combaterii bolilor | Ordonanță de urgență 28/2020 Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă fapta a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

 7. Bine ca licența online pt viitorii medici și alții se poate la facultățile alea extrem de riguroase La care vreți să ajungeți!!!
  Si examene si cursuri la medicina tot online!!!
  Tot asa o sa vindeți morcovi la piață si cu licenta online ca si cu BAC luat cu nota mare !!!

 8. Cand elevii o sa lesine de la hipoxie de la masca si intoxicatie cu dezinfectant si co2 si scolile n-o sa aiba suficiente echipaje smurd la evaluarea nationala, atunci o sa- i treaca fumurile. O sa anuleze urgent mascarada asta de examen. Si o sa raspunda penal daca moare vreun elev.Vedem pe 15 iunie, dar orice om sanatos la cap stie ca un copil nu poate fizic sta 2 – 3 ore , cel putin, cu masca pe figura in efort intelectual intens, consum de oxigen intens si sa-si inspire propriul dioxid de carbon. Vreti sa ii torturati si pe ei si pe parinti, dar n-o sa va ajute Dumnezeu !

 9. Pana in ziua de astazi nu au putut fi achiziționate masti pentru elevi și cadre didactice in condițiile in care școlile se deschid in 5 zile… pe zi ce trece observam ca măsurile de siguranța dorite nu pot fi și îndeplinite.. dacă in 2 luni nu au putut cumpara acele 17 milioane de masti, credeți ca in 5 zile se va putea? Riscul de îmbolnăvire este mare, masca este greu de purtat, iar perioada in care trebuie purtată este de asemenea una mare – aproximativ 5 ore ( triaj, dezinfectare, examen, așteptarea tuturor elevilor in sala), mulți elevi nu au avut acces la internet, orele online nu au fost asemenea celor din instituțiile de învățământ, temele au fost aruncate pe o platforma online, elevii nu au fost îndrumați ( asa cum ar fi fost normal ) și pot continua sa spun aceste probleme pana mâine.. este greu pentru noi deoarece o luna a fost pierdută , încercând cu toții sa ne acomodăm asa-zisului învățământ online.. apoi măsurile s au schimbat de la o zi la alta, noi încă nu știm cum se vor da, majoritatea copiilor se simt obositi, derutați, anxioși , neștiind ce se va întâmpla. Ok, înțeleg ca poate mediile anuale nu reflecta realitatea, dar a cui este vina? Este vina unui copil care dorește sa ajungă ceva in viața fără sa își puna sanatatea in pericol? E ca si cum îmi Spuneti ca acești elevi au fost degeaba la Scoala acesti 4 ani de zile… S ar putea face și un sondaj de către doamna ministru , iar fiecare elev va putea alege ce dorește , sa meargă sa susțină examenul sau sa ii se echivaleze ( indiferent de metodologia echivalare) .. consider ca e mai importantă sănătatea decât un examen.. iar persoanele ce nu sunt implicate direct sa își țină părerea pentru ei, deoarece doar familiile elevilor din anii Terminali știu prin ce greutăți se trece.

 10. Culmea e ca in tari mai civilizate ca a noastra sa putut echivala notele, dar noi suntem mereu mai catolici ca Papa,iar cand ceva devine putred, plangem pe urma propriei prostii. De s-ar hotara odata ce vor mai suspusii nostri, ca copiii sunt destul de stresati de situatie, de incertitudinea derularii examenelor. Oricum se pune prea mare acccent pe BAC, cand oricum nu are nici o valoare, fiindca doar cu bacul nu rezolvi nimic, parca ai avea 4 clase. Candva cu un bac, erai cineva acum….
  Prea multa teorie, iar cand ajung in viata reala, degeaba stiu de integrare si derivare, degeaba invatat la romana la un nivel de parca ar fi toti lingvisti, nu stiu sa ceara un extras de cont la banca, sau sa completeze un formular mai complicat. ….
  Examenele la noi oricum nu arata cunostintele reale. Toti umbla la ore in particular, ca vezi doamne sa nu pice la Bac.
  Ar trebui anulate total examenele si echivalate notele din anii precedenti.
  Ar trebui ascultate parerea parintilor si a copiilor, nu numai a unora. Eu de exemplu ca mama a doi copiii, nu am fost intrebata niciodata daca sunt sau nu de acord cu vreo noutate implementata in ultimii 12 ani. Presupun ca nici alti parinti nu au fost intrebati. Noi suntem cei care suferim pe urma ideilor altora.
  Statul cu masca la examen, o alta idee geniala. As fi curioasa ca cel care a dat acest ordin, de cate ori a stat trei ore sa se concentreze intens la 35 de grade, care probabil vor fi pe timpul bacului?
  Si ar fi inca muuuuulteee de spus.

 11. Cum rămâne cu cei ce nu prezintă simptome ale virusului? Cei care sunt infectați dar nu au febră vor fi lăsați în săli. Dar cu profesorii învârstă care se expun ce faceți?

 12. Sa se anuleze examenele ca sa poata sta linistiti afara? E adevarat ca multi nu poarta masca, dar daca risca imbolnavirea iesind in grup pe afara neprotejati si fara sa pastreze distanta, de ce sa nu riste si la examen unde vor fi obligati sa respecte aceste masuri?
  Nu trimiteti dumneavoastra copilul daca chiar va este teama. Vor exista solutii si pentru cei care nu s-au prezentat.

 13. vedem maine daca nu mai aveti in plan anularea, sa speram ca guvernantii nu-s nesanatosi sa voteze sa ramaneti.

 14. Exista licee, chiar in capitala, “Colegii Nationale” care nu au numarul de sali necesare, ca sa nu mai zic ca au doar cate o intrare pentru elevi. In licee sunt in medie 250 de elevi de clasa a 12-a ce vor sustine examenul. Cu o singura intrare si cu o medie de un minut pe scanare +spalarea mainilor inainte de intrarea in scoli ar insemna ca ar dura peste 250 de minute pentru intrarea fiecarui elev in sala de examen. Asta inseamna 4 ore, ca sa nu mai zic de coada ce s-ar forma pe jumatate de kilometru.

 15. Foarte bine! Nu se poate să nu dea examenele acestea! Ar fi un precedent periculos, după aceea, in viitor pentru generațiile care vor veni. Și așa nu mai vorbim despre admitere cu examen riguros decât la câteva facultăți. O să avem din ce în ce mai mulți incapabili profesionali!

 16. N-are nimic, sa va savurati ultimele clipe ca Ministru al Educatiei, ca maine, daca avem oameni cu cap in parlament(desi slabe sanse) veti fi demisa. Monica Demisie

 17. Ok, daca elevii considera ca este periculos sa sustina examenul, propun sa fie amanat cu un an si sa fie nevoiti sa stea in casa toata vara. Nu de alta, dar ma gandesc ca si pe plaja e periculos.

 18. Oricum nu ea răspunde daca se infectează cineva, corect? Țări mult mai dezvoltate decât noi au realizat cat de grava este situația, și cât de spurcat este virusul respectiv, și și-au dat seama că nu pot face față. Eventual daca va e frica să mergeți la examene, puteți da un rachiu pe gat pentru curaj, iar cu virusul… Ca la loz in plic. Pleci singur acasă, sau vine și nenea COVID-19 cu tine. Tu stai liniștit, că poate nu vei păți nimic, dar cei din jurul tau, părinți samd.. Din nou.. Loz in plic. Bate moartea la ușă sau nu bate? Și credeți că doamnei Anisie ii pasă? ENORM! Apropos, cei din anii anteriori și cei care nu aveți treabă cu bacul, nu va mai băgați în seamă aiurea. Voi când ați dat bacul nici măcar nu știați ce e ăla COVID-19. Auzi la ei. Discriminare. Auzi da’ matale scuză-mă că-ți reamintesc, ai avut la dispoziție toate condițiile normale, adică, contactul fizic cu profesorii, ore suplimentare în particular, sa nu mai spun că cei care locuiesc în mediul urban au stat ca niste animale zoo întemnițate in propriile apartamente. Pe voi nu va afectează cu nimic decizia respectivă. In încheiere, vă dau de gândit..Oare generațiile anterioare ale țărilor care au fost de acord cu anularea, au fost la fel de revoltate in privința deciziei respective? Sau numai la noi exista aceasta ură și nemulțumire?

 19. Nu credeti ca Sanatatea e mai importanta decat scoala ?
  Ar trebui sa se renunte la examene complet . Anulati si examenele de Bacalaureat . De ce nu aveti grija ca acesti copii sa ramana sanatosi ? Copii nu pastreaza distanta cand se intalnesc si Nu tin Nici masca pe Fata sigur

  1. Toată lumea așteaptă deschiderea teraselor, restaurantelor dar, pericolul de îmbolnăvire nu vine de aici ci de la examene! Nu vi se pare că exagerați?

   1. E o idee tampita sa-i bagi pe toti in aceeasi oala. Sa mergi la restaurante si terase e o alegere, sa participi la BAC e o chestie obligatorie daca vrei sa continui studiile superioare.

    Eu spre ex nu planuiesc sa merg deloc prin restaurante sau cafenele sau dracu mai stie, dar in schimb sunt fortat sa merg la BAC si sa ma expun unui risc asupra caruia n-am niciun control.

    1. Nu te forțează nimeni sa mergi la examen, poți sta pe bara un an!!! Dacă tot îl anulam, eu propun sa se ia în considerare notele de la simularea din clasa a 11a, sa se facă media cu doar 2 note și gata.. V-ar conveni scenariul asta? Ma îndoiesc… Nu va doriți decât sa va eschivati. Mai bine continuați sa învățați, mai este timp destul.

   2. Examenele ar trebui anulate, nu mi se pare normal sa pui niste elevi in fata unor examene dupa 3 lunii de absenta scolara, +ore online in zonele rurale nu prea se fac.

   3. Nu exagerez deloc . Lucrez ca asistent medical in Germania la o clinica la sectia Chirurgie iar langa noi la 10 metri e sectia de pacienti izolati cu virusul Corona . Iar la intensiv la fel . EU cred ca voi Nu realizati inca CE inseamna acest Virus . Sa vezi un pacient infectat cu Covid e ingrozitor . Acest Virus distruge rapid ..
    Deci in acest Moment Ar trebui feriti copii sa stea Mai Multi la un loc

  2. Ok, daca e periculos sa mearga la scoala, acolo unde vor avea protocoale bine definite, sigur e periculos si sa iasa in oras sau sa mearga la plaja. Asa ca propun sa ii carantinam pe elevii de a 12a pana in toamna.
   Cine invata, nu are de ce sa se teama de bac, restul sunt povesti si scuze.

   1. cine a zis ca nu e periculos sa mergi in oras/plaja etc. ? nu ti se pare ca ceea ce faci se numeste a generaliza? nu am iesit deloc din casa in starea de urgenta si nici acum nu o fac decat o data pe saptamana maxim :))(purtand masca efectiv oridunde), deci te rog eu sa nu mai generalizezi pt ca nu e cazul, doar pentru ca nu se respecta regulile impuse in societate nu inseamna ca putem sa continuam asa sau sa promovam asemenea activitati, e la fel precum ai spune ca din moment ce oricum se fura din magazine, sa nu mai aplicam pedepse deoarece numarul cazurilor este tot la fel.
    Inteleg frustrarea, probabil tu ai dat bac-ul deja si ti se pare incorect ca noi sa nu o facem dar nu noi am ales sa traim in aceste timpuri. Multumesc.

   2. Fratele meu, tu nu vezi punctu de vedere, ca protocoalele alea sunt ‘bine definite’ […], ca tu vezi, nu merg acele protocoale in zilele astea, ca tot creste domnu covid 19 in cazuri.

 20. Macar odata ar trebui sa ascultati parerea elevilor, am remarcat ca ascultati doar parerea celor care vor sa sustina examenele care sunt in numar foarte mic, cred ca nu va pasa de sanatatea copiilor atat fizica cat si psihica… Cea mai buna metoda ar fi echivalarea mediilor din ani precedenti sau echivalarea cu materiile respective din care se sustine bacul/evaluarea nationala…

  1. Dragule,sănătatea psihică ori o ai, ori nu o ai.Selectie naturala,faci față sau nu.Si unde s-a pomenit pe lumea asta să facă copilul ce vrea el?Când o să fii adult o să decizi,până atunci pune mana și învață să nu te duci la cules roșii în Spania.

   1. la cules de roșii* daca tot indemnam pe altii sa “puna mana pe carte” :)))
    Ipocrizia in care traim este prea mare ca sa fie adevarat :)))
    Nu stiu ce tragedie trebuie sa se intample ca se ne dam seama ca ceea ce facem este gresit, dar sper sa nu ajungem pana acolo…

 21. “nu exista motiv” pentru ca nu vrea sa audă niciun motiv. e ca și cand ai încerca sa argumentezi ca cerul e verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Subiecte Matematică simulare Evaluarea Națională 2023. Doar o singură problemă cu elemente din viața reală, primită de elevii de clasa a VIII-a, în rest calcule abstracte / Cel mai dificil de rezolvat – „cubul“ de la Subiectul III, punctul 6

Subiectele de la simularea Evaluării Naționale 2023, primite de elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de Matematică, marți 21 martie, au avut un timp de rezolvare de două…
Vezi articolul

Înlocuirea Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a cu o testare obligatorie a „competențelor și aptitudinilor”, care „are componentă de orientare școlară și psihopedagogică”, pe model austriac, enunțată de Sorin Cîmpeanu: Cred că asta ar fi abordarea corectă

Ministrul Educației a vorbit pentru prima dată despre o posibilă înlocuire a Evaluării Naționale de la finalul clasei a VIII-a. Sorin Cîmpeanu a explicat într-un interviu la dcnews.ro că, în…
Vezi articolul

Orban, despre recomandarea Avocatului Poporului ca elevii cu peste 37,3 ºC să fie lăsați să dea acum examenul: Avocatul Poporului are niște atitudini care o transformă în dușmanul poporului / Elevii vor merge în sesiunea specială

Avocatul Poporului are niște atitudini, în ultima vreme, care o transformă în dușmanul poporului, a declarat Ludovic Orban într-o conferință de presă susținută la Universitatea București, în ziua comemorării Mineriadei…
Vezi articolul