ULTIMA ORĂ Anisie: Sesiunea specială de BAC va începe, de principiu, pe 6 iulie, cu proba la Română. Pe 7 iulie va fi proba la Matematică sau Istorie și pe 8, cea la alegere

9.787 de vizualizări
„Sesiunea specială de BAC va începe, de principiu, pe 6 iulie, cu proba la română. Pe 7 iulie, proba obligatorie la Matematică sau Istorie și pe 8, cea la alegere”, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit știriedu.ro.

„De principiu, pe 6 iulie va fi proba scrisă de limba și literatura română.

Pe 7 iulie, proba obligatorie la Matematică sau Istorie, pe 8 iulie va fi proba la alegere a profilului.

Ultima probă va fi la limba maternă, pentru că sunt nu sunt atât de mulți și să putem da repede rezultatele.

La fel cum este și la Evaluarea Națională, când nu afectăm repartizarea la liceu, lăsăm proba de limba maternă ultima, ca să nu afectăm în niciun fel admiterea la facultate”, a mai spus Monica Anisie, potrivit stiriedu.ro.

La această sesiune specială vor participa absolvenții de clasa a XII-a care nu pot participa la sesiunea normală, cea din 22 iunie, din cauze medicale sau din cauza carantinei institutite pentru ei sau familiile lor.

Sesiunea specială de Bac a fost anunțată mai întâi de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Context: Klaus Iohannis a anunțat pe 28 mai că va exista o sesiune specială pentru elevii care susțin Evaluarea Națională, iar “în privința Bacalaureatului, cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care, din varii motive, nu pot veni la prima sesiune, se va organiza ca și în alți ani o a doua sesiune de Bacalaureat, în august”.

Elevii și părinții au criticat dur decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu accepta o procedură specială pentru elevii identificați cu temperatură la prima sesiune de Bacalaureat. “Atragem atenția asupra faptului că elevii care, din varii motive, nu vor trece de triajul epidemiologic, vor fi condamnați la a renunța la facultatea pe care doresc să o urmeze”, au arătat aceștia într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Calendarul sesiunii de Bacalaureat 2020:

3 – 10 iunie 2020     Înscrierea candidaților

11  – 17 iunie 2020  Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale

22 iunie 2020                    Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă

23 iunie 2020          Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

24 iunie 2020                    Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

25 iunie 2020                    Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă

 30 iunie 2020         Afișarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00

 30 iunie 2020         Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00

1 iulie 2020        Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00

1 – 4 iulie 2020       Rezolvarea contestațiilor

5 iulie 2020        Afișarea rezultatelor finale

Noutățile organizării Bacalaureatului 2020:

Se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen sunt următoarele:

 • organizarea sălilor de examen să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidații să fie repartizați  la o distanță  de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate;
 • sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire;
 • sălile dețin sisteme de supraveghere audio-video.

Până la data de 8 iunie 2020, Comisia județeană de bacalaureat/a municipiului București va nominaliza centrele de examen dintre unitățile de învățământ care îndeplinesc condițiile enumerate mai sus și centrele zonale de evaluare, precum și unitățile de învățământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidați și maximum 1.000 de candidați.

Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru.

Pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile județene de bacalaureat/a municipiului București, comisiile de bacalaureat din centrele de  examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia județeană/a municipiului București de contestații au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenului național de Bacalaureat.

Foto: gov.ro


8 comments
 1. Și ce profesori veți obliga sa supravegheze la multiplele dvs sesiuni de examene, doamna Anisie?
  Veți amenința profesorii cu desfacerea contractului de munca pentru a va susține ideile în favoarea mofturilor elevilor și părinților?

  1. Asa s-a ajuns acum: voie de la parinti, 7000 de sesiuni de EN si BAC, “recomandari” subtile fara corigenti. Am o veste proasta pt.madam Anisie: pustanii astia care nu stiu pe ce lume sunt uita peste 4 ani si va voteaza fix o branza ca le-ati facut N favoruri.

 2. Pe scurt: ăia care au 40 de grade Celsius și pe 22 iunie și pe 6 iulie ce vor face? Sau pe 6 iulie nu mai contează dacă ai febră?
  Demisia! Toată lumea! Să vă fie rușine!

 3. De principiu, mai sunt 21 de zile pana la examenul de bacalaureat, mâine ma duc la liceu sa completez cererea de înscriere, dar tot de principiu nu e știut nimic sigur. Suntem tratați ca niște obstacole politice, spini în coastele unei guvernări liniștite, nu ca niște elevi care pana la urma, vor dicta viitorul tarii.
  Dar în principiu sper ca în maxim 5 ani sa părăsesc tara asta frumoasa infectata cu indolenta și corupție, felicitări doamna Anaisie, mare om, mare caracter, preferam sa distrugem o generație întreaga pentru a arata ca “DOMNE totul e bine, ce aveți?” in timp ce 70% din tara va zice sa va opriți.

 4. 28 mai -În privința Bacalaureatului, cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care, din varii motive, nu pot veni la prima sesiune, se va organiza ca și în alți ani o a doua sesiune de Bacalaureat, în august.- presedintele

  29 mai – În cazul în care un elev află în ziua examenului că nu poate intra în sală, poate da examenul cu subiectul de rezervă, după încheierea examenului din ziua respectivă, a mai spus ministrului Educației.

  1 iun – Sesiunea specială de BAC va începe, de principiu, pe 6 iulie, cu proba la Română. Pe 7 iulie va fi proba la Matematică sau Istorie și pe 8, cea la alegere- min educatiei

  2 iun – ????????????????????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

AmCham România face apel la Guvern “să asigure continuitatea procesului de educație”, să relaxeze curriculumul școlar aferent ultimelor 2 luni și să decaleze examenele de finalizare a studiilor

Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) face apel la Guvern “să asigure continuitatea procesului de educație chiar și într-un astfel de context”, cum este criza COVID-19. “AmCham Romania susține…
Vezi articolul