Apel de investiții în valoare de 37 de milioane de euro, prin PNRR, pentru renovarea, echiparea și digitalizarea unor biblioteci de la sate și orașe – ghidul pentru aplicanți, pus în dezbatere publică de ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

598 de vizualizări
Foto: © Jacek Chabraszewski | Dreamstime.com
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat în dezbatere publică apelul pentru ghidul solicitantului pentru proiecte de investiții în modernizarea unor biblioteci. Se poate aplica pentru investițiile anunțate prin PNRR, în valoare 37 de milioane de euro și care prevăd renovarea și echiparea a 5 sedii centrale de biblioteci județene și 100 de biblioteci rurale, municipale sau orășenești, ce vor fi transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, iar 1.030 de biblioteci vor fi modernizate și echipate, potrivit unui comunicat de presă.
  • Sursa de finanțare pentru acest apel de proiecte este Componenta C7 Transformare digitală din PNRR, cu un Buget total al investiției de 37 de milioane de euro.

“Prin lansarea acestui apel, MCID își dorește îmbunătățirea competențelor digitale de bază ale comunităților cu acces limitat la formare digitală și ale grupurilor marginalizate.

Sunt prevăzute investiții în renovarea și echiparea a 5 sedii centrale de biblioteci județene și 100 de biblioteci rurale, municipale sau orășenești, ce vor fi transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, iar 1030 de biblioteci vor fi modernizate și echipate. 100.000 de români vor beneficia de cursuri pentru dezvoltarea competențelor de bază, cum ar fi alfabetizarea digitală, comunicarea, educația în domeniul mass-mediei, crearea de conținut digital, securitatea digitală și educația antreprenorială digitală. 

Fiecare proiect poate solicita finanțare pentru următoarele obiective specifice individuale (ultimele 2 fiind obligatorii de realizat pentru fiecare proiect, exceptând proiectul depus de către Municipiul București):

1. Renovare sediu central de bibliotecă județeană și echipare cu calculatoare și echipamente tehnice, pentru a fi transformată în hub de dezvoltare a competențelor digitale (vor fi maxim 5 proiecte finanțate);

2. Renovare pentru minim 3 biblioteci rurale, municipale sau orășenești și echipare cu calculatoare și echipamente tehnice, pentru a fi transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale

3. Achiziție/modernizare echipamente informatice pentru minim 25 de biblioteci.

Valoarea maximă acordată pentru un proiect ce conține toate cele 3 obiective specifice individuale este de 2.530.000 euro.

Valoarea maximă acordată pentru un proiect ce conține ultimele 2 obiective specifice individuale este de 530.000 euro”, se arată în comunicat.

Cine poate aplica pentru proiecte

Unitățile Administrativ Teritoriale, Consorții formate din solicitanții menționați mai sus și bibliotecile județene/municipale/orășenești/rurale (din județ) și/sau autoritățile publice locale pentru bibliotecile de pe raza unității administrativ-teritoriale, Municipiul București și/sau Biblioteca Metropolitană București. 

Va fi depus maxim câte un proiect pentru fiecare județ, respectiv un proiect pentru Municipiul București. În total vor fi finanțate 42 de proiecte. Cererea de finanțare se depune conform indicațiilor din anunțul de lansare al apelului, și include toate anexele solicitate prin Ghidul Solicitantului. Perioada pentru depunerea proiectului este de 60 de zile calendaristice de la lansarea apelului.

Comunicatul de presă – lansare apel, mai jos în format .pdf:

Foto: © Jacek Chabraszewski | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
  1. Bună seara! Unitatea Școlară unde activez ca bibliotecar, Școala Gimnazială Tudor VLADIMIRESCU din orașul Târgoviște jud Dâmbovița , are nevoie de Achiziție/modernizare echipamente informatice! Vrem sa oferim elevilor nostrii un mediu cât mai plăcut și cald, unde sa le dezvolte interesul pentru carte, cunoaștere și bineînțeles cititul cu mai multa pasiune! Va mulțumim și așteptăm cu mare bucurie în răspuns pozitiv din partea dumneavoastră! 🙏🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Transport gratuit pentru elevi

Cei aproape 1.000 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 din Bolintin Vale, județul Giurgiu, vor învăța în 3 schimburi, cu ore scurtate la 40 de minute, pentru al treilea an școlar consecutiv. Lucrările de reabilitare nu sunt gata / Directoare: Reabilitarea ține de primărie, nu este un proiect al școlii

Elevii școlii Gimnaziale nr. 1 din Bolintin Vale, județul Giurgiu, vor învăța în 3 schimburi, în câte trei clădiri, pentru că lucrările de reabilitare, începute în ianuarie 2022, încă nu…
Vezi articolul

Noul ministru al Educației în Guvernul Ciolacu va fi fostul ministru Ligia Deca / „Mi-aș dori să pot face parte din echipa care pune în practică legile noi ale educației“, spunea aceasta cu 24 de ore în urmă

Ligia Deca a fost validată pentru funcția de ministru al Educației în viitorul cabinet Marcel Ciolacu de către biroul politic al PNL, potrivit G4Media.ro. Aceasta a fost singura candidată internă…
Vezi articolul
Repartizarea copiilor în clasa pregătitoare - costul standard pe elev

Școala să fie ultima închisă, cum se întâmplă în Franța sau în Anglia. Am fost și eu de acord cu scenariul galben pentru școli când municipiul a intrat în roșu – inspectorul școlar din județul care a decis în premieră menținerea deschisă a școlilor la atingerea incindenței de 3 la mie

“Atunci când Bistrița a intrat în scenariul roșu, am fost și eu de acord cu scenariul galben pentru școli fiindcă informațiile venite de la conducerea Direcției de Sănătate Publică arătau…
Vezi articolul
Scădere dramatică a numărului copiilor de grădiniță

After school-urile în școală, pe banii părinților, cu profesorii de la clasă, legalizate de noua lege adoptată de Senat. Pentru cadre didactice din alte școli e necesar acordul Consiliului de Administrație

Programele de tip after-school sunt oficializate inclusiv prin implicarea financiară și organizatorică a părinților, acolo unde „statul, consiliile judeţene sau consiliile locale nu finanţează programul ‘Şcoala după şcoală’”, potrivit noii…
Vezi articolul