Aproape 6 candidați pe un loc la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, instituție rămasă, după restructurare, cu două facultăți

7.914 vizualizări
Sursă foto: Academia de Poliție “A. I. Cuza”
Aproape 6 candidați sunt pe un loc la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, instituție restructurată în această primăvară, în urma scandalurilor repetate din ultimii ani. S-au înscris 3.577 de candidaţi pe cele 653 de locuri bugetate, în sesiunea de admitere iunie – septembrie 2021, potrivit unui comunicat de presă preluat de Agerpres.

Etapa de recrutare a candidaților a constat în realizarea dosarului de candidat, susţinerea evaluării psihologice şi achitarea taxei de înscriere, după cum se arată în comunicat.

La Facultatea de Poliţie, situația este următoarea:

  • La Programul Ordine şi siguranţă publică, la forma cu frecvenţă, sunt 2.530 de candidaţi înscrişi pe cele 430 de locuri (specialităţile poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi, penitenciare).
  • La Programul Ordine şi siguranţă publică, frecvenţă redusă, sunt 294 de candidaţi înscrişi pe cele 50 de locuri (specialităţile poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi),
  • La Programul Drept, cu frecvenţă, sunt 530 de candidaţi înscrişi pe cele 125 de locuri.

La Facultatea de Pompieri, Programul Instalaţii pentru construcţii – pompieri, sunt 223 de candidaţi înscrişi pe 48 de locuri.

Această sesiune de admitere va încadra prima promoţie de studenţi pe noua structură a Academiei de Poliţiei „Alexandru Ioan Cuza”, stabilită în baza HG nr. 535 din 13 mai 2021, când s-a decis ca instituția de învățământ să aibă doar două facultăți în loc de șase la nivel de licență. Tot atunci, Școala doctorală de Drept, înființată în anul 1997, precum și Școala doctorală de Ordine și Siguranță Publică, înființată în anul 2002, au fost desființate, iar la nivel de master, pe modelul european, există doar masteratul profesional.

În perioada 16-22 august 2021, se va derula proba de evaluare a performanţei fizice, care constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ, unde nu se admit contestații.

Proba de evaluare a cunoştinţelor se va desfăşura în perioada 25 – 26 august 2021. Candidaţii declaraţi admişi, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute la proba scrisă, vor susţine examinarea medicală în perioada 31 august – 19 septembrie 2021.

Rezultatele finale vor fi publicate prin afişarea codurilor unice de identificare pe site-ul oficial al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, la data de 22 septembrie 2021.


3 comentarii
  1. Cum vine asta curs fara frecventa sau frecventa redusa, aici intra se pare numai interlopii, care ori si cum nu-i intereseaza continutul cursurilor.Si apoi va mai intrebati cum sunt asa de NEPREGATITI absolventi, pe care-i intilniti la tot pasul si noinul de nereguli care nemultumeste cetateanul…Bravo domnule Ministru, al Invatamintului si al Ministerului de Interne………….. Acum inelegeti de cazul CARACAL, sau ARAD, nu au finalitate…??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP) a fost publicat în Monitorul Oficial / Numărul comisiilor permanente din școală a fost redus la 5, diriginții au atribuții suplimentare

Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar a fost publicat în Monitorul Oficial miercuri. Documentul modifică fostul regulament cadru, adoptat în 2016. A fost redus numărul comisiilor…
Vezi articolul