Aproape jumătate dintre tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani spun că suferă de anxietate provocată de problema schimbărilor climatice, potrivit unui studiu realizat în 10 țări

208 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Tinerii suferă de o “epuizare psihologică profundă” din cauza schimbărilor climatice și lipsa de reacție a guvernelor pentru a le oferi alternative la această criză, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Bath (Marea Britanie) și din cadrul Institutului Stanford pentru Inovație în domeniul Sănătății Globale, potrivit Biziday.ro.

Dintre cei 10 mii de tineri participanți la studiu, din zece țări diferite, 45% au spus că anxietatea și îngrijorările cu privire la climă le afectează viața în fiecare zi.

De asemenea, trei sferturi dintre participanți au spus că “viitorul este înspăimântător”, în timp ce 64% consideră că guvernele nu fac destule demersuri pentru a evita o criză climatică de amploare.

Caroline Hickman, co-autoare a studiului, spune că anxietatea în rândul copiilor este “o reacție complet rațională având în vedere răspunsul inadecvat al guvernelor față de problema schimbărilor climatice”.

Citește articolul integral pe Biziday.ro.

2 comments
  1. Dar de anxietatile si toate problemele aparute dupa atata izolare si a faptului ca nu mai socializeaza ca urmare a scolii online nu isi face nimeni probleme?! Daca mai stau mult pe cursuri online nu stiu cati din tineri vor reusi sa treaca cu bine.

  2. Toată lumea are de suferit nu doar ei. Toți avem suflet, simțim, suferim….. nu doar cei tineri, din contră ei se pot adapta mai ușor, au trăit și trăiesc aceste timpuri, nu se pot raporta la altele pentru că nu le au trăit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Decontarea reală a serviciilor psihologice pentru persoanele cu autism și monitorizarea integrării școlare, cerute de Federația pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autist

Monitorizarea incluziunii copiilor cu autism în învățământul de masă, precum și decontarea reală a serviciilor psihologice “care, în contextul specialităților medicale psihiatrie și neurologie, constituie tratamente esențiale și obligatorii”, se…
Vezi articolul