Arafat: Carantinarea României nu este un scenariu pe care să-l luăm în acest moment în discuție

1.040 de vizualizări
Foto: gov.ro
Scenariul carantinării țării pentru o lună de zile nu este o opțiune luată în considerare de autorități la momentul acesta, a declarat vineri secretarul de stat Raed Arafat la finalul conferinței de presă de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).
  • Amintim că Alexandru Rafila, principalul comunicator al PSD pe domeniul sanitar, a declarat vineri că e nevoie de o carantină națională de o lună, decisă de comun acord cu patronatele și sindicatele, care să scadă rapid numărul de morți Covid. Carantinarea țării ar însemna și închiderea tuturor școlilor fizic și trecerea la educație online sau la vacanță.

Declarațiile lui Raed Arafat, întrebat de Edupedu.ro dacă ia în considerare acest scenariu:

„Nu este un scenariu pe care să-l luăm în acest moment în discuție, știți că am luat măsurile pe care le avem acum și care sunt destul de serioase, dacă se aplică, și vedem totuși că am ajuns pe un platou.

Să vedem dacă ține și dacă începe să coboare, care este situația, dar carantinarea totală, în care să stea toată lumea acasă, să închidem toată economia nu s-a luat în considerare să se facă în acest moment.

S-a preferat crearea unor posibilități de a permite unele activități persoanelor protejate și pentru care riscul să facă forme grave este mai mic, la fel și riscul să transmită.

Bineînțeles, sunt și persoane care nu mai au acces la anumite activități temporar, pentru că asta este o situație temporară, asta este măsura care s-a ales față de a avea o măsură radicală națională în care toată lumea să stea acasă și să nu iasă nimeni decât pentru unul-trei motive care să fie permise.

Cel puțin la acest moment vedem că este încetinită, este oprită creșterea, avem platoul, să vedem dacă vom rămâne aici pe o perioadă mai lungă, pe la 12.000-14.000 de cazuri, pentru că impactul lor este destul de serios în continuare pe terapie-intensivă”.

Citește și:
Alexandru Rafila (PSD) cere o carantină la nivel național timp de o lună, cu sprijin de la guvern pentru activitățile afectate. „Trebuie o reducere a activităților sprijinită de populație / E intolerabil să avem 500 de morți zilnic”

3 comments
  1. Aaaa, scolile erau o problema, unde facem armata cu ei. Nu Untoldul, Congresul, campionate de fotbal, de tenis si plaje libere. Scoala era, dom’le problema. Ia-ti, mah, medicamentele!!!

  2. Ideea cu școlile deschise, care a făcut atâtea victime, cât și colaterale, nu a fost una buna. ,,Viața nu mai are prioritate! “, ci politicul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Barcari, 7 aprilie: Asigur întregul personal din învățământul preuniversitar că drepturile salariale nu vor fi diminuate, nu vor intra în șomaj tehnic/Orban, 9 aprilie: Personalul administrativ din învățământ va intra în șomaj tehnic, cu 75% din salariu

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din ministerul Educației, Luminița Rodica Barcari, declara pe data de 7 aprilie, în conferință de presă, de la aceeași masă cu ministrul Educației, Monica…
Vezi articolul

Personalitatea istoricului Nicolae Iorga, fost rector al Universității din București, omagiată într-o expoziție-eveniment deschisă la Muzeul Național de Istorie a României. Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii mai 2022

Elevii, profesorii și părinții pot vedea piese din colecția muzeală a Universității din București, într-o expoziție care îl omagiază pe istoricul Nicolae Iorga la 150 de ani de la naștere,…
Vezi articolul