Arafat: Carantinarea României nu este un scenariu pe care să-l luăm în acest moment în discuție

1.039 de vizualizări
Foto: gov.ro
Scenariul carantinării țării pentru o lună de zile nu este o opțiune luată în considerare de autorități la momentul acesta, a declarat vineri secretarul de stat Raed Arafat la finalul conferinței de presă de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).
  • Amintim că Alexandru Rafila, principalul comunicator al PSD pe domeniul sanitar, a declarat vineri că e nevoie de o carantină națională de o lună, decisă de comun acord cu patronatele și sindicatele, care să scadă rapid numărul de morți Covid. Carantinarea țării ar însemna și închiderea tuturor școlilor fizic și trecerea la educație online sau la vacanță.

Declarațiile lui Raed Arafat, întrebat de Edupedu.ro dacă ia în considerare acest scenariu:

„Nu este un scenariu pe care să-l luăm în acest moment în discuție, știți că am luat măsurile pe care le avem acum și care sunt destul de serioase, dacă se aplică, și vedem totuși că am ajuns pe un platou.

Să vedem dacă ține și dacă începe să coboare, care este situația, dar carantinarea totală, în care să stea toată lumea acasă, să închidem toată economia nu s-a luat în considerare să se facă în acest moment.

S-a preferat crearea unor posibilități de a permite unele activități persoanelor protejate și pentru care riscul să facă forme grave este mai mic, la fel și riscul să transmită.

Bineînțeles, sunt și persoane care nu mai au acces la anumite activități temporar, pentru că asta este o situație temporară, asta este măsura care s-a ales față de a avea o măsură radicală națională în care toată lumea să stea acasă și să nu iasă nimeni decât pentru unul-trei motive care să fie permise.

Cel puțin la acest moment vedem că este încetinită, este oprită creșterea, avem platoul, să vedem dacă vom rămâne aici pe o perioadă mai lungă, pe la 12.000-14.000 de cazuri, pentru că impactul lor este destul de serios în continuare pe terapie-intensivă”.

Citește și:
Alexandru Rafila (PSD) cere o carantină la nivel național timp de o lună, cu sprijin de la guvern pentru activitățile afectate. „Trebuie o reducere a activităților sprijinită de populație / E intolerabil să avem 500 de morți zilnic”

3 comentarii
  1. Aaaa, scolile erau o problema, unde facem armata cu ei. Nu Untoldul, Congresul, campionate de fotbal, de tenis si plaje libere. Scoala era, dom’le problema. Ia-ti, mah, medicamentele!!!

  2. Ideea cu școlile deschise, care a făcut atâtea victime, cât și colaterale, nu a fost una buna. ,,Viața nu mai are prioritate! “, ci politicul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ce semnificație are aderarea Finlandei la NATO. Profesorul universitar de Istorie Bogdan Murgescu: Deosebirea față de momentul 1991 și momentul 2022 este că Finlanda nu mai are niciun fel de încredere în buna vecinătate a Rusiei / Ucraina luptă pentru noi toți / Dacă nu ar lupta ei, am putea fi siliți să luptăm noi și trebuie să ne uităm în oglindă dacă am fi la înălțime

Viitoarea aderarea a Finlandei la NATO, care și-a exprimat această intenție alături de Suedia, ambele țări cunoscute pentru neutralitatea lor, arată în primul rând că țările vecine Rusiei nu mai…
Vezi articolul

Eliminarea obligativității tezelor și a unui anumit număr de note, precum și stabilirea numărului de medii pentru anul școlar viitor vor fi aprobate până pe 30 mai, anunță ministrul Educației, care prelungește altfel cu o lună termenul anunțat inițial

Ministrul Educației a declarat astăzi că modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Învăţământului Preuniversitar (ROFUIP) va fi definitivată până la data de 30 mai, transmite Agerpres. Astfel, urmează să fie…
Vezi articolul