Așteptându-l pe Godot. Cum suplinește o inițiativă din domeniul editorial lipsa manualelor școlare pentru liceu: „Cititul ne face mai buni” – proiect care vrea să îi apropie pe elevi de literatură, de lectură și de limba română (P)

1.132 de vizualizări
Corint Educațional, parte a Grupului Editorial Corint, implementează acest proiect în beneficiul elevilor de liceu, aflați într-o perioadă esențială a dezvoltării lor intelectuale. Prima zi de școală înseamnă, de fiecare dată, promisiunea unui nou început. Acesta rămâne, însă, de multe ori doar un frumos angajament teoretic, căci manualele, cel mai important instrument pentru profesorii și elevii de liceu, sunt departe de a cunoaște un „nou început” de mai bine de două decenii. Deși programa școlară a mai fost modificată, totuși manualele sunt aceleași, iar profesorii sunt nevoiți să caute propriile materiale care să-i ghideze la clasă.

În acest context, apariția seriei „Cititul ne face mai buni”, proiect de manual școlar ce își propune să îi apropie în mod conștient pe elevi de literatură, de actul lecturii și de limba română, a ajuns la cea de-a doua apariție, dedicată elevilor de clasa a X-a.

Prima apariție a fost „ Cititul ne face mai buni. Limba și Literatura română. Noțiuni, aplicații, repere tematice. Clasa a IX-a” , în septembrie 2022, lucrare care a primit avizul Ministerului Educației nr. 5358/1.09.2022. Colectivul de autori – Dumitrița Stoica, Dan Gulea, Dragoș Silviu Păduraru -, coordonat de prof. univ. dr. Ion Bogdan Lefter, continuă acest proiect și le oferă cadrelor didactice și elevilor un material complex, transdisciplinar, care să apropie liceenii atât de limba română, cât și de literatură.

Lucrarea este realizată în conformitate cu actuala programă de limba și literatura română, dar ține cont și de reperele metodologice publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație; în prezent, este în curs de avizare la Ministerul Educației. Seria va continua cu proiectele de manuale pentru clasele a XI-a și a XII-a.

Editura Corint speră ca prin acest proiect să contribuie la cultivarea lecturii și să susțină progresul și optimizarea învățământului nostru, oferind profesorilor și elevilor instrumente moderne de lucru, cu informații bogate și actualizate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Statuile Monicăi Lovinescu și Virgil Ierunca, unite printr-o mantie de inox, alături de un arbore al răului, o parabolă a securiștilor infiltrați la Europa Liberă. Monument de artă contemporană, inaugurat în Cotroceni

La 34 de ani de la căderea comunismului, în București a fost inaugurat grupul statuar dedicat memoriei Monicăi Lovinescu și Virgil Ierunca, două voci cunoscute ale exilului românesc de dinainte…
Vezi articolul

OFICIAL Comisia pentru curriculum din școli. Propunerea unor activități remediale și consilierea profesorilor în procesul de elaborare a planificării și proiectării didactice sunt atribuții ale acestei comisii, potrivit ROFUIP 2024 / Lista completă a atribuțiilor

Consilierea profesorilor în procesul de elaborare a planificării și proiectării didactice și analizarea periodică a performanţelor şcolare ale beneficiarilor primari și propunerea, după caz, a unor activități remediale sunt atribuții…
Vezi articolul