Așteptându-l pe Godot. Cum suplinește o inițiativă din domeniul editorial lipsa manualelor școlare pentru liceu: „Cititul ne face mai buni” – proiect care vrea să îi apropie pe elevi de literatură, de lectură și de limba română (P)

1.015 vizualizări
Corint Educațional, parte a Grupului Editorial Corint, implementează acest proiect în beneficiul elevilor de liceu, aflați într-o perioadă esențială a dezvoltării lor intelectuale. Prima zi de școală înseamnă, de fiecare dată, promisiunea unui nou început. Acesta rămâne, însă, de multe ori doar un frumos angajament teoretic, căci manualele, cel mai important instrument pentru profesorii și elevii de liceu, sunt departe de a cunoaște un „nou început” de mai bine de două decenii. Deși programa școlară a mai fost modificată, totuși manualele sunt aceleași, iar profesorii sunt nevoiți să caute propriile materiale care să-i ghideze la clasă.

În acest context, apariția seriei „Cititul ne face mai buni”, proiect de manual școlar ce își propune să îi apropie în mod conștient pe elevi de literatură, de actul lecturii și de limba română, a ajuns la cea de-a doua apariție, dedicată elevilor de clasa a X-a.

Prima apariție a fost „ Cititul ne face mai buni. Limba și Literatura română. Noțiuni, aplicații, repere tematice. Clasa a IX-a” , în septembrie 2022, lucrare care a primit avizul Ministerului Educației nr. 5358/1.09.2022. Colectivul de autori – Dumitrița Stoica, Dan Gulea, Dragoș Silviu Păduraru -, coordonat de prof. univ. dr. Ion Bogdan Lefter, continuă acest proiect și le oferă cadrelor didactice și elevilor un material complex, transdisciplinar, care să apropie liceenii atât de limba română, cât și de literatură.

Lucrarea este realizată în conformitate cu actuala programă de limba și literatura română, dar ține cont și de reperele metodologice publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație; în prezent, este în curs de avizare la Ministerul Educației. Seria va continua cu proiectele de manuale pentru clasele a XI-a și a XII-a.

Editura Corint speră ca prin acest proiect să contribuie la cultivarea lecturii și să susțină progresul și optimizarea învățământului nostru, oferind profesorilor și elevilor instrumente moderne de lucru, cu informații bogate și actualizate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiade școlare 2022. Regulamente actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Științe pentru juniori, “Tinerii Dezbat” și “Terra” de geografie au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele școlare naționale din anul școlar 2021-2022, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor, calificarea acestora,…
Vezi articolul

RAPORT Aproape 4.500 de elevi de clasa a VIII-a au abandonat școala în 2023, echivalentul a 178 de clase cu câte 25 de copii / În ultimul an de gimnaziu au rămas corigenți peste 7.800 de elevi

Aproape 4.500 de elevi de clasa a VIII-a au abandonat școala în ultimul an școlar, potrivit Raportului privind modul de organizare şi desfăşurare a examenelor naţionale în sesiunea iunie-iulie 2023.…
Vezi articolul