Baremul de la simularea la clasa a VIII-a: grila de corectare a lucrărilor la Limba și literatura română

12.558 de vizualizări
Baremul care stă la baza corectării lucrărilor scrise de elevii de clasa a VIII-a la simularea de astăzi a examenului de Limbă și literatură română a fost publicat de Ministerul Educației. Elevii de clasa a VIII-a au început luni, la ora 9:00, simulările de Evaluare Națională 2019. Subiectele au putut fi rezolvate în 2 ore, iar la cererea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obținute la simulări pot fi trecute în catalog.

Corectarea lucrărilor va fi realizată în baza baremului de mai jos, de către doi profesori, de regulă, din școlile în care elevii susţin simularea, spune Ministerul Educației.

BAREMUL DE LA SIMULAREA LA CLASA A VIII-A A EXAMENULUI DE LIMBA ROMÂNĂ:

 

 

 

SUBIECTE SIMULARE CLASA A VIII-A – LIMBA ROMÂNĂ:

 

 

CALENDAR SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019 LA CLASELE A VII-A ȘI A VIII-A

11 martie 2019     Simulare Limba și literatura română – probă scrisă
12 martie 2019     Simulare Matematică – probă scrisă
13 martie 2019     Simulare Limba și literatura maternă – probă scrisă
22 martie 2019     Afișarea rezultatelor
  • La simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a participă şi elevii claselor a VII-a, se arată în ordinul care stabilește organizarea testării

Consiliul Național al Elevilor a făcut apel la elevi să boicoteze simularea și să predea foile de test goale sau să scrie pe ele “tot ceea ce este greșit la sistem, transformându-ne foaia de examen într-un manifest față de învățământul românesc”.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Oana Gheorghiu / Foto: INQUAM Photos - George Calin

Oana Gheorghiu, cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață, prezentă la protestul pentru demiterea lui Cîmpeanu: Este intolerabil ca o persoană care a plagiat să conducă Ministerul Educației. Cum poate un astfel de om să ceară studenților care copiază să plece de la examene?

„Este intolerabil ca o persoană care a plagiat să conducă Ministerul Educației, adică acel minister care gestionează felul în care se întâmplă lucrurile în educație, în țara aceasta”, a declarat…
Vezi articolul

„Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri” – portret: 100 de ani de la nașterea fostului suveran al României, Mihai I

Luni, 25 octombrie, se împlinesc 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I, scrie Radio România Cultural într-un portret realizat cu această ocazie fostului suveran. După o domnie zbuciumată,…
Vezi articolul

Aproape 4000 de elevi sunt înscriși în colegiile militare și școlile de maiștri militari și subofițeri în anul școlar 2022-2023, anunță Ministerul Apărării Naționale. Mai mulți înscriși în anul întâi, comparativ cu anul trecut

Circa 3.900 de elevi sunt înscriși în anul școlar 2022-2023 în cele cinci colegii militare din țară și în școlile militare de maiștri militari și subofițeri, potrivit datelor anunțate, vineri,…
Vezi articolul