Atacul ministrului Educației, Monica Anisie, la adresa unei ziariste pe care o acuza de “fake news” – folosit de PNL în publicitate pe Facebook, în pragul campaniei electorale

2.594 de vizualizări
Monica Anisie invoca fake news / Sursa: Facebook – Monica Cristina Anisie
Mesajul publicat miercuri de Monica Anisie pe Facebook, prin care o acuza pe o ziaristă de “fake news”, fără să indice presupusul fals și să-l desființeze cu dovezi, este folosit de partidul de guvernământ în scopuri publicitare. PNL București a distribuit mesajul, sub forma de conținut sponsorizat, în reclame Facebook derulate de miercuri seară până vineri, zi ce a marcat începutul campaniei electorale pentru alegerile generale.

Postarea ministrului Anisie a fost preluată de pagina PNL București într-o campanie de tip “sponsored” pe Facebook. Aceasta s-a derulat în perioada 4-6 noiembrie. Vineri după-amiază, reclama era deja inactivă, asemenea tuturor celorlalte campanii derulate de PNL București în ultimele zile.

  • În celelalte mesaje spnsorizate erau distribuite lucruri “de bine” despre lidera PNL București, Violeta Alexandru, colegă de guvern cu Monica Anisie, dar și mesaje despre alți miniștri (inclusiv Anisie, cu o măsură decisă pentru învățământul superior) sau împotriva unor reprezentanți PSD (Gabriela Firea, Florin Iordache), potrivit datelor colectate pe Facebook Ad Library.
Afirmațiile Moncăi Anisie, transformate în mesaj sponsorizat de către PNL București / Sursa: Captură Facebook Ad Library

În cazul specificat, ținta este o ziaristă.

Potrivit datelor furnizate de Facebook prin intermediul bibliotecii sale de reclame electorale, reclama în care ziarista primește abuziv ștampila “fake news” a presupus cheltuieli între 100 și 199 de lei, a avut 7-8.000 de afișări la un reach potențial (audiența care ar fi putut vedea reclama, conform criteriilor de targetare publicitară) de peste 1 milion de persoane. A fost vizat publicul din București și Ilfov (72% dintre afișări în București, 28% în Ilfov).

Citește și: Ministrul Anisie aplică metoda Trump. Profesoara de română încearcă engleza și ratează înțelesul cuvintelor – ștampilează cu “fake news” opinia unui jurnalist și informații pe care nu le contrazice / Plus: “NU am nicio pârghie legală să pot profesionaliza și depolitiza Educația”


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Sorin Cîmpeanu / Foto: Radu Tuta - Agerpres Foto

Pentru ca elevii să poată reveni fizic la școală după cele 2 săptămâni de vacanță, ar trebui să fie mai mic numărul de infectări / Recuperarea se va face prin modificarea structurii anului, se pot folosi vacanța de iarnă și săptămâna “Școala Altfel” – Sorin Cîmpeanu

Pentru a reveni la școala fizică pe 8 noiembrie, numărul elevilor infectați din școli ar trebui să scadă la sfârșitul celor două săptămâni de vacanță suplimentară în care intră toți…
Vezi articolul

Alianța Studenților s-a adresat Avocatul Poporului în legătură cu eliminarea gratuităților la transportul feroviar și afirmă că e necesară sesizarea Curții Constituționale

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a transmis, luni, către Avocatul Poporului un memoriu prin care cere sesizarea Curții Constituționale în privința ordonanței de urgență ce elimină accesul…
Vezi articolul