AUR cere Guvernului să renunţe la şcoala online şi să nu pună presiune pe elevi şi profesori să se vaccineze

354 de vizualizări
George Simion / Foto: AUR
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) cere Guvernului să elimine prevederea care face posibilă trecerea la şcoala online de la o incidenţă cumulată a cazurilor COVID mai mare de 6/1.000 şi ‘să nu exercite presiuni asupra elevilor şi profesorilor pentru a se vaccina’, transmite Agerpres.

După experienţa nefastă din anul şcolar precedent, considerăm că închiderea şcolilor este o măsură absolut excesivă în raport cu pericolul pe care se presupune că îl preîntâmpină. Ea se răsfrânge negativ asupra procesului de învăţământ, conduce la o scădere a abilităţilor cognitive şi a nivelului şcolar şi împiedică realizarea cerinţelor de calitate şi eficienţă pe care Legea Educaţiei Naţionale le solicită imperativ. Mai mult, prin lipsirea de socializarea şi relaţionarea care constituie elemente însoţitoare ale procesului de educaţie are un impact negativ asupra stării de sănătate psihologică a beneficiarilor primari ai procesului educaţional – elevii‘, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, potrivit unui comunicat de presă.

Deputatul George Simion, co-preşedinte AUR, susține că eficienţa şi calitatea actului educaţional au scăzut dramatic anul trecut.

‘Însuşi ministrul Sorin Cîmpeanu a recunoscut că şcoala online a fost un dezastru. De asemenea, pe linie sanitară, nu a existat niciun beneficiu în urma închiderii şcolilor, întrucât nu s-a constatat că şcolile ar fi avut o influenţă majoră în creşterea ratei de incidenţă COVID. În mod special, au fost afectaţi de închiderea fizică a şcolilor copiii cu cerinţe educaţionale speciale şi copiii din mediile defavorizate, fiind adâncită starea de marginalizare a acestora’, a afirmat Simon, citat de Agerpres.

‘Vaccinarea este voluntară, iar sănătatea nu poate fi conceptualizată şi administrată decât cu condiţia respectării drepturilor fundamentale ale titularilor, în special dreptul adulţilor la autonomie şi cel al părinţilor de a reprezenta interesele superioare ale copiilor lor’, precizează comunicatul AUR.


2 comments
  1. Sunt de acord ca scoala trebuie deschisa fizic, dar elevii, profesorii si parintii trebuie sa fie si vaccinati obligatoriu. Numai la noi ca la nimeni rugaminti peste rugaminti pentru a nu pierde votanti. Mai lasati-ne cu scoala online. Testate, vaccinare si scoala fizic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Candidatul rămas în concursul pentru conducerea unui liceu din Gorj – nota 8.40 pentru postul de director adjunct, dar numai 6.80 pentru cel de director. Șefia școlii îi rămâne directoarei actuale, “girată de PNL și agreată de primarul” PSD – site local

Un candidat care a dat concurs atât pentru postul de director, cât și pentru cel de director adjunct la un liceu din Gorj a luat notă sub prag la interviul…
Vezi articolul

Concurs dedicat protecției mediului înconjurător, lansat pentru elevii și profesorii din țară, până în luna mai 2024. Cele mai inovatoare și active echipe pot câștiga finanțare pentru aparatură prietenoasă cu mediul în școli

Elevii și profesorii din școli și licee se pot înscrie până pe 15 decembrie la un concurs dedicat protecției mediului prin inițiative de ecologizare și acțiuni de conștientizare, lansat recent…
Vezi articolul

Cătălina Poiană, prorector al UMF Carol Davila din București: 1 din 2 copii va fi supraponderal sau obez către anul 2035. Educația pentru sănătate trebuie să reprezinte o prioritate și pledăm pentru introducerea cât mai rapidă a acestor ore în școală

„Pentru populaţia românească, prevalenţa copiilor cu suprapondere şi cu obezitate către anul 2035 va fi aproape la 50% din populaţia infantilă, deci 1 din 2 copii va fi supraponderal sau…
Vezi articolul

Apel umanitar al Institutului de Cercetare pentru Chimie, pentru o șansă la viață acordată unei tinere cercetătoare: Să-i dăm o șansă Ralucăi Ianchiș să fie, mulți ani de aici înainte, alături de fetița ei

Cercetătoarea Raluca Ianchiș, de la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie din București, a primit la finalul anului diagnosticul de cancer de pancreas. Având în vedere…
Vezi articolul