Candidatul rămas în concursul pentru conducerea unui liceu din Gorj – nota 8.40 pentru postul de director adjunct, dar numai 6.80 pentru cel de director. Șefia școlii îi rămâne directoarei actuale, “girată de PNL și agreată de primarul” PSD – site local

6.094 de vizualizări
Foto: Captură Stirileprotv.ro
Un candidat care a dat concurs atât pentru postul de director, cât și pentru cel de director adjunct la un liceu din Gorj a luat notă sub prag la interviul pentru primul post, dar suficient de mare pentru a fi adjunct, potrivit Gorj Online. Publicația scrie că, astfel, în funcția de director ar rămâne directoarea actuală, care ar fi susținută de liberali și agreată de primarul PSD al comunei respective, deși aceasta “n-a reușit să treacă nici măcar de proba scrisă la acest concurs”.

Sursa citată descrie pe larg situația de la Liceul tehnologic Turburea, “care n-a avut niciun ‘promovat’ la examenul de bacalaureat în ultimii ani”.

Acolo, “singurul candidat rămas în cursa pentru postul de director și pentru cel de director adjunct a fost Liviu Sgaibă, după ce actualul director, Ana Cristina Motorga a picat încă de la proba scrisă a concursului”. Aceasta din urmă ar fi fost “girată de PNL și agreată de primarul Bîrcă, la accederea în funcție, pe 1 septembrie a.c., înlocuindu-l tocmai pe Liviu Sgaibă, consilier local PNL, cel care a condus unitatea de învățământ timp de un an”.

Potrivit publicației menționate, candidatul a picat interviul pentru postul de director, deoarece a obținut nota 6.80, dar l-a câștigat pe cel de director adjunct, unde a fost notat cu 8.40 “deși a prezentat aceeași strategie și a fost evaluat din aceeași bibliografie”.

Detaliile cazului – pe Gorj Online.

Citește și: Un profesor susține că ar fi fost respins la interviu, în concursul de director la Școala Nana din Călărași, pentru că membri ai comisiei erau “înclinați” să o sprijine pe actuala directoare, care ar rămâne în post deși ar fi picat la proba scrisă / În comisie a fost un consilier inculpat într-un dosar penal alături de directoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Învățătorii sunt invitați să-și înscrie elevii în programul Școala Siguranței, ediția aniversară: zece ani de lecții despre siguranță, 10 ani de când Tedi le este alături elevilor (P)

Anul școlar 2024-2025 va fi unul și mai interesant pentru elevii de clasa I din toată țara. Tedi a adăugat lecțiilor și activităților cunoscute un plus de dinamism și veselie.…
Vezi articolul

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, sare în apărarea ministrului Ligia Deca, lector la universitatea pe care o conduce, și laudă bugetul pe care aceasta l-a obținut pentru educație pentru 2023: Cea mai mare creștere din ultimii ani

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, îi ia apărarea ministrului Educației, Ligia Deca, în chestiunea bugetului pentru anul 2023, potrivit unui comunicat trimis presei de SNSPA, comunicat format exclusiv din declarația rectorului.…
Vezi articolul

În București “nu am avut până acum o hartă a școlilor și a numărului de elevi care învață în fiecare din aceste școli”, date-cheie pentru Planul Urbanistic General – primarul Nicușor Dan. El spune că astfel de date sunt colectate acum prin Universitatea de Arhitectură

Administrația din București duce lipsă de o serie de informații esențiale pentru elaborarea Planului Urbanistic General, a spus, vineri, primarul Capitalei, Nicușor Dan, dând drept exemplu datele despre locația școlilor…
Vezi articolul