Concurs dedicat protecției mediului înconjurător, lansat pentru elevii și profesorii din țară, până în luna mai 2024. Cele mai inovatoare și active echipe pot câștiga finanțare pentru aparatură prietenoasă cu mediul în școli

1.945 de vizualizări
Foto: EcoProvocarea
Elevii și profesorii din școli și licee se pot înscrie până pe 15 decembrie la un concurs dedicat protecției mediului prin inițiative de ecologizare și acțiuni de conștientizare, lansat recent de asociația Viitor Plus, potrivit unui comunicat de presă primit la redacție. Echipele pot fi formate din până la 30 de copii din aceeași școală. Grupele cu punctajele cele mai mari pot primi drept premii locuri în tabăra de leadership de mediu sau bani pentru a cumpăra aparatură cu care să asigure în școală o componentă de educație pentru mediu, susțin organizatorii.

Aflat la a XIII-a ediție, concursul Național Eco Provocarea din acest an școlar „este dedicat acțiunilor practice și teoretice responsabile în domeniul protecției mediului, încurajând formarea de ecoambasadori în școli și licee din întreaga țară. Participanții vor avea ocazia să planifice, să organizeze și să desfășoare o serie de activități care să promoveze inițiative de cetățenie activă, contribuind astfel la un viitor mai sustenabil”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit coordonatorilor, „în cadrul concursului, participanții pot desfășura o varietate de activități practice, precum colectarea materialelor reciclabile, igienizarea zonelor naturale, plantarea de puieți forestieri și alte activități legate de protecția mediului, cum ar fi campanii și marșuri de conștientizare, târguri de economie circulară, cât și alte inițiative, potrivite localității în care învață”. 

Concursul ține până în primăvara anului viitor

Perioada de desfășurare a concursului este 4 octombrie 2023 – 31 mai 2024, iar echipele sunt încurajate să organizeze activitățile în afara orelor de curs, pentru a nu interfera cu activitatea școlară, dar și în cadrul activităților din Săptămâna Verde și Școala Altfel, conform sursei citate.

„La finalul ediției 2023-2024, echipele de liceu cu cele mai multe puncte acumulate vor câștiga locuri în Tabăra de Leadership pentru mediu Eco Provocarea, organizată de asociația Viitor Plus în vara anului 2024. De asemenea, echipele de juniori vor primi premii în bani pe care să îi utilizeze pentru achiziționarea de obiecte și aparatură prietenoase cu mediul, necesare în procesul instructiv educativ”, mai transmit organizatorii.

Pentru a participa la Concursul Național Eco Provocarea, profesorii interesați trebuie să își înscrie echipele formate din minim 5 și maxim 30 elevi din aceeași școală sau același liceu, în perioada 4 octombrie 2023 – 15 decembrie 2023, potrivit comunicatului.

Peste 87.000 de puieți plantați de elevi și profesori la ediția trecută. Care au fost premianții

La ediția din anul școlar trecut, elevii din peste 150 de școli înscrise în competiție au reușit să colecteze peste 170.000 kg de materiale reciclabile, să planteze 87.340 puieți, să doneze 47.644 obiecte în stare bună de utilizare și să colecteze 3.198 saci cu deșeuri din natură, conform Viitor Plus.

Școala Gimnaziala „Elena Doamna” din Tecuci a obținut locul I (premiu în valoare de 5.000 lei), Școala Gimnazială Nr. 30 din Timișoara – locul II (premiu în valoare de 3.000 lei), iar Palatul Copiilor din Galați s-a clasat pe locul III (premiu în valoare de 2.000 lei). În perioada 17-20 august, peste 60 de elevi și profesori de liceu au fost în tabăra de leadership de mediu de la Cheia, din Prahova.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Precizări ale Ministerului Educației pentru interpretarea grilelor de salarizare din Ordonanța 57 – În anexele din Monitorul Oficial apar doar salariile de bază cu gradația zero, iar Ligia Deca a prezentat un salariu pentru care gradația minimă este 4, de aici și diferența

Ministerul Educației explică, într-un set de precizări trimis Edupedu.ro, de ce diferă salariul brut prezentat de ministrul Educației Ligia Deca în conferința de presă de la Guvern, de cel care…
Vezi articolul

VIDEO Klaus Iohannis: Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală. Descentralizare pentru începutul noului an școlar. Școlile se deschid după trei scenarii – verde, galben și roșu, în funcție de numărul de cazuri din localitate

Școlile se vor deschide pentru noul an pe 14 septembrie, iar modul cum se va întâmpla acest lucru depinde de situația epidemiologică locală. Decizia pentru redeschiderea școlii va fi descentralizată…
Vezi articolul

Discuții despre plângeri penale între primarul Constanței și o elevă de liceu, pe subiectul burselor de merit. Vergil Chițac: „Domnișoară, să nu vă alegeți dumneavoastră cu plângere pentru că faceți presiuni înaintea votului”

Asociația Elevilor din Constanța a acuzat, luni, că primarul Vergil Chițac vrea să taie bursele de merit ale elevilor în ședința consiliului local din 15 decembrie, potrivit unui comunicat de…
Vezi articolul