UPDATE Austria intră în lockdown total și anunță vaccinare obligatorie anti-Covid, dar școlile rămân deschise

3.251 de vizualizări
Oraș din Austria / Foto: Pixabay.com
Austria a anunțat vineri că țara intră în lockdown total începând de luni, 22 noiembrie, transmite BBC. Cancelarul Alexander Schallenberg a spus că va dura cel puțin 10 zile și că vaccinarea va deveni obligatorie începând cu 1 februarie 2022. CNN precizează, citând autoritățile de la Viena, că școlile vor rămâne totuși deschise, părinții putând opta să îi țină pe copii acasă.
  • Ministrul sănătății, Wolfgang Mückstein, citat de CNN, a declarat vineri că școlile și grădinițele vor rămâne deschise în perioada de lockdown. Pe de altă parte, cancelarul Schallengerg a spus că părinții vor avea posibilitatea să nu îi ducă pe copii la școală, având în vedere că asemenea situații “sunt mereu o provocare pentru fiecare familie”.

Măsura vine după ce țara, care are cea mai mică rată de vaccinare din vest, a înregistrat un record de cazuri.

De altfel, multe alte țări europene impun restricții pe măsură ce cazurile cresc. „Nu vrem un al cincilea val”, a spus Schallenberg după ce s-au întâlnit cu guvernatorii celor nouă provincii ale Austriei într-o stațiune din vestul Austriei.

Vezi și: Soluții de testare Covid-19 a elevilor din SUA, Austria, Franța, Germania: Accent pe auto-testare acasă sau sub supravegherea profesorului, apel la specialiști sau voluntari din afara școlii, testări pe eșantion restrâns

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like