Autoritățile locale să constituie în bugetele proprii un Fond destinat activităților de tineret, conform legii, cere Consiliul Tineretului din România: Neincluderea lui “poate atrage nulitatea bugetului local”

206 vizualizări
Foto: Pexels.com
Consiliul Tineretului din România (CTR) solicită autorităților locale să respecte legislația în vigoare și să constituie un Fond destinat activităților de tineret în cadrul bugetelor proprii, anunță organizația. Aceasta precizează că a transmis o petiție către consiliile județene, primăriile municipiilor reședință de județ și către prefecți, prin care solicită constituirea acestui Fond.

CTR cere să fie respectată, astfel, Legea tinerilor (350/2006), care la articolul 28 prevede constituirea anuală, în cadrul bugetelor proprii ale consiliilor județene și Consiliului General al Municipiului București, a unui Fond destinat activităților de tineret.

Potrivit organizației citate, “includerea Fondului destinat activităților de tineret în cadrul bugetului propriu constituie o obligativitate pentru toate consiliile județene și consiliile locale ale municipiilor reședință de județ din țară. Aceste fonduri trebuie să fie utilizate exclusiv în interesul tinerilor aflați pe teritoriul unității administrativ-teritoriale și prin implicarea și consultarea federațiilor, fundațiilor județene pentru tineret și a organizațiilor neguvernamentale de tineret. În consecință, neincluderea Fondului destinat activităților de tineret în bugetul propriu poate atrage nulitatea bugetului local”.

Consiliul Tineretului prezintă și câteva exemple de acțiuni pentru tineri, pe care autoritățile locale le pot implementa acest an “declarat de Comisia Europeană ca fiind ‘Anul European al Competențelor’”: 

  • “Înființarea și/sau întreținerea de centre de tineret fixe și mobile, care să desfășoare și activități dedicate tinerilor refugiați ucraineni;
  • Constituirea unui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret, în cazul în care nu există deja;
  • Organizarea unui program de bugetare participativă pentru tineret;
  • Organizarea unui concurs local de proiecte pentru susținerea inițiativelor tinerilor și organizațiilor neguvernamentale de tineret de pe raza unității administrativ-teritoriale;
  • Desfășurarea de programe de stagii de practică și internshipuri, în conformitate cu legislația în materie, dedicate tinerilor de pe raza unității administrativ-teritoriale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile și grădinițele ar putea rămâne de săptămâna viitoare fără contabili, fochiști, bucătari sau șoferi, anunță sindicatele din Educație. Cer Guvernului să găsească o soluție la interzicerea detașărilor

„Interzicerea detașărilor ar putea duce la blocarea activității în unele instituții de învățământ”, anunță Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“, care solicită Guvernului „să găsească de urgență o soluție astfel…
Vezi articolul

Peste 134.000 de profesori si angajați din Învățământ continuă greva generală / Profesorii din Iași vor protesta în fața Prefecturii și în a zecea zi de grevă, după ce și marți au fost în stradă

Peste 134.000 de angajați din sistemul de Învățământ continuă greva generală, potrivit datelor celor două sindicate din Educație. Cu alte cuvinte, 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru…
Vezi articolul

Mai mulți tineri participă la un protest pro-Palestina pe un spațiu al Universității din București / Instituția spune că „nu poate fi implicată politic” și că are 2 studenți din Palestina, niciunul din Israel

Un grup de protestatari a ocupat, luni, un spațiu de pe Șoseaua Panduri din Capitală, aparținând Universității din București, ceea ce a determinat instituția de învățământ superior să reacționeze cu…
Vezi articolul