BAC 2023. Subiectele pe care le-au primit elevii la Geografie

93.958 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Elevii care au dat proba la alegere a profilului și a specializării la Geografie au avut de rezolvat varianta 5. Miercuri, 28 iunie, a fost programată proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului național de Bacalaureat 2023.

Accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise s-a făcut în intervalul 7:30 – 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă.

Absolvenții care au ales Geografia au avut de rezolvat 3 subiecte. Cerințele de la primul subiect s-au bazat pe harta politică a Europei. La subiectul al II-lea, candidații au avut de rezolvat exerciții referitoare la harta României – unități de relief, râuri și orașe.

FOTO subiectele pe care le-au avut de rezolvat candidații, obținute de Edupedu.ro:

Notă: Însemnările de pe subiecte sunt făcute de candidați și nu răspundem de corectitudinea răspunsurilor încercuite. Baremele de corectare vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 15:00. Când vor apărea, le veți găsi pe Edupedu.ro.

  • Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 29 iunie.
  • Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). 

7 comments
  1. Am terminat liceul acum 40 de ani la profil matematica-informatica! Daca as fi dat examenul acum, fara sa mai citesc nimic si cu subiectele astea la geografie, as li luat lejer peste 9! Nu inteleg cum pot fi tratate pe picior de egalitate un examen de bacalaureat promovat la care s-a dat din matematica, (virgula) cu un altul la care matematica a fost inlocuita cu discipline din astea care se cer la faculatile “de balet si bune maniere”? Teoretic un absolvent cu BAC-ul fara matematica promovat, se poate inscrie chiar si la facultatea de matematica daca admiterea e pe baza de concurs de dosare!

    1. Gogule, geografia e de 10 ori mai prezentă în viața cotidiană și mai utilă decât matematica ta inutilă (cea de liceu). La fel aș putea să spun și eu: matematica verifică doar gândirea algoritmică…cea euristică e pe pauză…noroc cu științele adevărate! Iar subiectele de la matematică sunt la fel de ușoare, stai liniștit!

    1. Aoleu. Uiti ca pandemia ia scutit de un an si ceva pe unii elevii? Nu mai poti tu de fericirea altora. Daca tie iti pica usor la bac te duceai si cereai mai greu nu? Poti sa taci pentru ca oricum nu schimbi nimic si chiar daca o faceai erai ultima persoana.

    2. Poate că mă faci prost dar eu am greșit la toate exercițiile cu harta unde erau necesare valori deoarece nu am luat în considerare că 25, 50, 75% dintr-un segment de 1.000.000 ci de 10.000.000 locuitori. de la 9.6 la 8.9 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dirigintele trebuie să motiveze elevii să se înscrie la examenul de Bacalaureat. Profesorul să ofere feedback pentru ca elevul să înțeleagă de ce a luat un anumit punctaj sau notă la examen – Ghid pentru profesori avizat de Ministerul Educației

Un ghid al profesorului pentru examenul național de Bacalaureat și examene de certificare a competențelor prevede recomandări și informații pentru diriginți și profesori care predau discipline de specialitate, adică cele…
Vezi articolul