Bacalaureat 2022: Lista celor 42 de licee în care niciun elev nu a promovat examenul

103.292 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
42 de licee din România au 0% promovabilitatea la Bacalaureat 2022, potrivit platformei bacplus.ro. 4 dintre aceste licee se află doar în județul Maramureș, câte 3 sunt în Sălaj și Constanța, iar câte 2 licee în județele Alba, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Ialomița și Tulcea

Procentul de reușită reprezintă procentul elevilor care au depășit nota minimă necesară, adică 5 per disciplină, respectiv 6 în total. Acest procent este raportat la numărul total de candidați înscriși, inclusiv cei absenți și cei eliminați din examen.

Lista liceelor cu rata de reușită 0% la BAC 2022, sesiunea iunie:

LiceuJudețNumăr de candidați
Liceul Tehnologic CojascaDâmbovița6
Liceul Tehnologic Special ”Beethoven” CraiovaDolj17
Liceul Tehnologic “Andrei Șaguna” BotoroagaTeleorman10
Liceul Tehnologic „Iordache Zossima” ArmășeștiIalomița17
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna” FocșaniVrancea6
Liceul Tehnologic ”Ioachim Pop” IleandaSălaj11
Liceul Tehnologic ”Aurel Persu” Târgu MureșMureș11
Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” CălugăreniGiurgiu5
Liceul Tehnologic Ocna ȘugatagMaramureș9
Liceul Tehnologic Oraș Pătârlagele Buzău4
Liceul Tehnologic ”Constantin Ianculescu” CarceaDolj1
Liceul Tehnologic Nr. 1 SurducSălaj3
Liceul Tehnologic ȚăndăreiIalomița21
Liceul de Agricultură și Industrie Alimentară OdobeștiVracea9
Liceul Tehnologic Comuna LopătariBuzău1
Liceul Teoretic ”Anastasie Basota” PomarlaBotoșani3
Școala Profesională, Comuna StarchiojdPrahova1
Liceul Tehnologic ”Iosif Coriolan Buracu” PrigorCaraș-Severin5
Liceul Tehnologic ”General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican”, Localitatea GalațiGalați4
Liceul Tehnologic ”Unio-Traian Vuia” Satu MareSatu-Mare6
Școala Profesională BerzoviaCaraș-Severin2
Liceul Tehnologic Agroindustrial ”Tamasi Aron” BorșBihor1
Liceul Tehnologic “Tivai Nagy Imre” SANMARTINHarghita11
Liceul Tehnologic “Nicolae Istrătoiu” DeleniConstanța4
Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” TulceaTulcea2
Liceul Tehnologic ”Simion Leonescu” LuncavitaTulcea4
Liceul Tehnologic ”Alexandru Filipascu” PetrovaMaramureș7
Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” BlajAlba2
Liceul Tehnologic Nr. 1 Borcea Călărași6
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Albatros” ConstanțaConstanța5
Liceul Tehnologic Transporturi Auto CălărașiCălărași15
Liceul Tehnologic MîrșaSibiu5
Școala Profesională RuscovaMaramureș1
Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj-NapocaCluj11
Liceul Tehnologic PucioasaDâmbovița10
Liceul Tehnologic ”Zeyk Domokos” Cristuru SecuiescHarghita2
Liceul Tehnologic ”Dobrogea” CasteluConstanța7
Liceul Tehnologic StoinaGorj9
Liceul Tehnologic ”Petru Rareș”, sat VetrișoaiaVaslui2
Liceul Tehnologic ”Petri Mor” NusfalauSălaj1
Școala Profesională Poienile de Sub MunteMaramureș 1
Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație ArieșeniAlba2

Printre județele care au un singur liceu cu rata de promovare 0% se numără: Bihor, Cluj, Giurgiu, Gorj, Prahova, Mureș, Satu-Mare, Sibiu, Vaslui, Vrancea, Teleorman.

De remarcat este că în lista de mai sus se regăsește și un liceu teoretic. Este vorba despre Liceul Teoretic ”Anastasie Basota” Pomarla din județul Botoșani.

Amintim că Edupedu.ro a scris că Ministrul Educației a anunțat o analiză a liceelor cu rezultate slabe la BAC 2022: “Vom analiza chiar de azi cu maximă atenție acele școli care au obținut rezultate mult sub medie. Vom vedea în ce măsură au fost școli care nu a avut niciun candidat reușit examenul de bacalaureat”. Mai multe detalii aici.

Anul acesta au fost cu 40.000 de elevi mai puțini înscriși la BAC, deși ei erau în clasa terminală a XII-a sau a XIII-a la începutul anului școlar, ministrul spune că în curând va prezenta și motivele pentru care acești elevi nu au mai ajuns să dea examenul de Bac. Sorin Cîmpeanu a subliniat că este vorba despre cel mai mic număr de elevi înscriși la Bacalaureat din istoria postdecembristă a României.

Condițiile pe care un elev trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:

 1. să-și fi echivalat sau recunoscut (după metodologia de Bacalaureat 2022) toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
 2. să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
 3. să obţină media generală 6(cel puţin) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Citește și:

Ministrul Educației anunță o analiză a liceelor cu rezultate slabe la Bac 2022: “Ne vom apleca o atenție specială asupra acelor școli care nu au avut elevi înscriși la Bac”, spune ministrul / Anul trecut au fost anunțate controale la școlile cu rezultate slabe la Bac, dar până acum nu se cunosc rezultatele sau dacă au avut loc aceste verificări

12 comments
 1. Lucrurile sunt foarte simple. Acesti elevi au avut mediile de admitere la liceu foarte mici, in anumite cazuri chiar sub 5. Ei au fost acei elevi care din inertie au optat pentru liceu, dar locul lor era la o scoala profesionala. Pentru multi dintre ei scoala nu reprezinta nimic. Ce asteptari sa avem de la acesti elevi? Solutiile sunt simple:
  1. La liceu acced doar elevii care obtin la examen minim media 5 la romana si matematica, respectiv media minima 6( ca la bacalaureat)
  2. Lunar parintii elevilor cu multe absente sa explice politiei motivul absenteismului
  3. Elevii sa fie stimulati prin burse daca inregistreaza progres.

 2. Marele vinovat este numai si numai Ministerul Invatamantului. Se cer la examene absurditati si aiureli, in neconcordanta cu programa si manualele. In plus programa si manualele sunt necorespunzatoare. Faceti o comparatie si cu ce exista pe timpul lui Ceausescu, de acolo sa va inspirati, daca vreti ceva calitate la invatamant. Va recomand sa puneti sa dea din nou BACul asa cum e acuma conceput toti profesorii, sa vedeti ca nici ei, cu mici exceptii, nu vor trece. Dar nu numai profesorii, ci si toti politicienii si bugetarii ce au salarii de mii de euro lunar. La politistii sefi nici nu ma gandesc…

  1. Marele” Vinovat “ar fi Dumnezeu ca ne.a facut asa! Ar trebui cautat vinovatul fiecare in ograda proprie si împreună cu cei competenti si in masura sa îmbunătățească ceva, pas cu pas si cu răbdare să se ajungă la o normalitate. Păstrați.va demnitatea și nu slujiti interese străine.

 3. Pentru ca insistati sa cereti la liceele tehnologice acelasi lucru la examenul de limba si literatura pe care il cereti la celelalte licee (mai putin pedagogic). Eseuri si tot felul de analize pe texte literare. L-am intrebat pe fiul meu (care acum termina clasa a IX-a, la liceu tehnologic) daca macar o singura data in anul acesta scolar li s-a cerut sa argumenteze apartenenta unui text literar la un anumit gen. Raspuns: niciodata! Deci, cum dau acesti copii bac-ul la limba si literatura romana? Cu meditatii, nu?

 4. In judetul Olt sunt 11 licee cu un numar intre 0 si 5 elevi care au luat BAC-ul din promotia actuala!
  Cum vi se pare?

 5. Păi ce să faci? Țin minte cum repetam eu pentru română, cu comentariile la piept, de parcă eram actor. Mulți nu știu ce e ăla un CV și noi le predăm critică literară și memorialistică. E cât se poate de minunat! Și când te gândești că sunt sisteme de învățământ în care materia e adaptată elevului, și nu elevul materiei. Dar nu la noi. Prin alte părți.

 6. Nota minimă 6?! Pe vremea când eram elev(în timpul regimului “de tristă amintire ” ) nota minimă era 8.

 7. “Ministrul spune că în curând va prezenta și motivele pentru care acești elevi nu au mai ajuns să dea examenul de Bac”… evident, nu au fost lasati sa dea bacul ca sa fie mare rata de promovabilitate! Se practica, majoritatea se vor prezenta la toamna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sociologie la Bacalaureat 2023. Sfaturi pentru fiecare subiect de la profesoara Alexandra Poenaru: Dacă un subiect vi se pare mai dificil, gândiți-vă cum v-ați raporta la situația respectivă în viața de zi cu zi

Cerințele de la Bacalaureatul la Sociologie se leagă de situații din viața reală, de grupurile sociale și de interacțiunile dintre oameni, iar acest lucru îi poate ajuta pe candidații aflați…
Vezi articolul