Baremele și subiectele pentru Geografie și Economie – BAC 2023

43.960 de vizualizări
Ministerul Educației a publicat la ora 15:00 baremul de corectare și subiectele pentru a treia proba a examenului de Bacalaureat 2023, cea la alegere a profilului și a specializării. Candidații au avut de rezolvat variantele cu numărul 5.

Accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise s-a făcut în intervalul 7:30 – 8:30Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă.

Rezultatele inițiale la probele scrise BAC 2023 se vor afișa pe 3 iulie, până la ora 12:00. Depunerea contestațiilor este în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Între 4 și 6 iulie are loc rezolvarea contestațiilor, iar pe 7 iulie afișarea rezultatelor finale, conform calendarului de BAC 2023.

Barem Geografie:

Subiect Geografie

Barem Economie

Subiect Economie


6 comments
  1. Este corect baremul la Economie , subiectul 2 : pentru “Z”, al 3 lea agent economic face ,imprumut pt 2 ani .In acest caz se foloseste formula dobanzii compuse.Dobanda va fi de 2100 u.m.

  2. Bună ziua. Pentru subiectul III , secţiunea 1 B , punctul 1, “ecartul” ȋntre zecile de milioane era de 2,5 milioane (atât reprezenta fiecare “liniuţă secundară”). Se poate observa că ȋn cazul Ţărilor de Jos, colana graficului “atinge” “linia” corespunzătoare pentru 17,5 milioane locuitori. Ȋn cazul Belgiei, valorile se ȋncadrează ȋntre 10 000 000 şi 12 500 000 locuitori dar…se poate observa că valoarea este cam la jumătatea cifrelor menţionate anterior (şi, pentru situaţii de acest gen, ȋntotdeauna am recomandat elevilor să aibă cu ei şi o riglă gradată , la examen). Deci : aproximativ 11 250 000 pentru Belgia. Ca atare, diferenţa este de cca. 6 250 000 locuitori (cel puţin din ceea ce ţine de vizibilitatea /claritatea graficului şi a liniilor coloanelor.

  3. Buna ziua! As dori sa se reevalueze barem de corectare pentru proba Economie . La subiectul 2 , apare ca dobânda ar fi 750,1000 și 2100 , ceea ce e imposibil pentru a 3a suma . Neputând sa iasă 2100 , din ceea ce am calculat prin înlocuirea simpla a unor numere din tabel , ar iesi 2000, ceea ce modifica și rezultatul pentru suma restituita fiind într-un final 12000 , nu 12100. Mulțumesc!

  4. buna ziua! as dori sa se reevalueze baremul la exercițiul 1 B de la subiectul 3! valorile sunt cuprinse între 5 milioane și 6 milioane 500 de locuitori. dacă facem media, pentru o liniuțe ar trebui sa fie 2,5 milioane de locuitori ceea ce ar însemna că 18 milioane-5 milioane = 13 milioane locuitori la Belgia.. eu am calculat 18 milioane Tarile de Jos- 11 milioane Belgia, răspunsul fiind 7 milioane de locuitori! chiar as dori un răspuns pertinent din partea dumneavoastră!

    1. Bună ziua. Pentru subiectul III , secţiunea 1 B , punctul 1, “ecartul” ȋntre zecile de milioane era de 2,5 milioane (atât reprezenta fiecare “liniuţă secundară”). Se poate observa că ȋn cazul Ţărilor de Jos, colana graficului “atinge” “linia” corespunzătoare pentru 17,5 milioane locuitori. Ȋn cazul Belgiei, valorile se ȋncadrează ȋntre 10 000 000 şi 12 500 000 locuitori dar…se poate observa că valoarea este cam la jumătatea cifrelor menţionate anterior (şi, pentru situaţii de acest gen, ȋntotdeauna am recomandat elevilor să aibă cu ei şi o riglă gradată , la examen). Deci : aproximativ 11 250 000 pentru Belgia. Ca atare, diferenţa este de cca. 6 250 000 locuitori (cel puţin din ceea ce ţine de vizibilitatea /claritatea graficului şi a liniilor coloanelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Codrut Olaru si Tudorel Toader / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

EXCLUSIV Retragerea titlului de doctor al procurorului Codruț Olaru, stopată de Direcția juridică a Ministerului Educației care a decis să nu avizeze hotărârea CNATDCU de plagiat, a „restituit-o” și a cerut suspendarea evaluării tezei de doctor până la finalizarea dosarului intentat chiar de Olaru

Retragerea titlului de doctor al procurorului Codruț Olaru, unul dintre membrii influenți ai CSM și fost șef DIICOT, este pusă în stand-by de Ministerul Educației, potrivit unui document obținut de…
Vezi articolul

Reprezentanții ANOSR, după discuțiile de azi pe legile Educației: Ministerul alocă un timp minimal pentru dezbaterile cu studenții, care sunt “de formă, continuă să ne ignore solicitările și tratează propunerile noastre cu superficialitate”

ANOSR reclamă într-un comunicat de presă că dezbaterea de azi de la ministerul Educației privind proiectul de lege a învățământului superior a fost “de formă”: delegații ANOSR au susținut o…
Vezi articolul

Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor

Concursul pentru inspectorii școlari nu ne organizează nici anul acesta, după cum a declarat noul ministru al Educației, Ligia Deca, în cadrul primei conferințe de presă. Deca a precizat că…
Vezi articolul

România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022 / Profesorul Mihai Bălună, coordonatorul lotului: Îmbucurător este că tradiția rezultatelor bune s-a păstrat, e o recunoaștere a seriozității cu care se face treabă în școlile din care provin aceste fete

România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022, potrivit clasamentului oficial al competiției, care ia în considerare țările europene participante. Punctajul României a…
Vezi articolul