Examenele de licenţă la facultate şi de disertaţie la masterat vor fi organizate “după ce se încheie anul universitar cu bine”, anunţă ministrul Educaţiei

43.301 de vizualizări
FOTO: captura Digi24
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat într-un interviu pentru Digi24 că examenul de licenţă la facultate, cel de disertaţie la masterat vor fi organizate “după ce se încheie anul universitar cu bine”. Declaraţia vin în contextul în care Anisie a anunţat şi că admiterea la facultate va avea loc după examenul de Bacalaureat de anul acesta, examen care ar putea avea loc în luna iulie, după cum anunţase marţi.

Întrebarea reporterului a fost următoarea: “O scurtă precizare pentru că din conferința pe care ați ținut-o astazi (n.r. marţi, 07.04.2020) nu s-a auzit foarte clar, ce se va întâmpla cu examenele de licență și cele de disertație, cum vor fi ținute acestea?

Monica Anisie: “Examenul de admitere la facultate va fi organizat după ce va fi organizat examenul de Bacalaureat iar celelalte după ce se încheie anul universitar cu bine.”

Anul universitar actual, 2019-2020 se încheie în jurul datei de 20 septembrie 2020, după sesiunile de examene din toamnă, fiecare universitate stabilind calendarul exact. Asta în condiţiile în care noul an universitar, 2020-2021 începe, ca în fiecare an, pe 1 octombrie.

Declaraţia ministrului vine după ce marţi, în conferinţa de presă susţinută la ministerul Educaţiei, aceasta a declaratadmiterea la ciclul licență în sistemul de învățământ universitar se va organiza după susținerea examenului național de Bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat se va organiza după susținerea examenului de licență sau disertație. 

Potrivit legii, calendarul anului şcolar este stabilit prin ordin de ministru, dar calendarul anului universitar este stabilit de fiecare universitate în parte.

FOTO: captura Digi24.ro


2 comments
  1. buna ziua,
    consider concluziile dumneavoastra eronate intrucat structura anilor universitari este diferita pentru anii terminali . Prin urmare anul universitar pentru studentii din ani terminali se termina dupa sesiunea de restante pe 11.06. Din declaratiile ministrului reiese ca daca universitatile vor incheia anul cu bine conform structurii actuale vor putea organiza examen de licenta.
    Cand ati concluzionat la finalul articolului se poate sa fi omis caracterul special al anilor terminali si sa fi tras concluzia luand in considerare data de incheiere pentru anul 1 si 2 al ciclului de licenta, caz in care va rog sa reveniti asupra acestui articol cu precizari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Amnistierea plagiatorilor nu este prevăzută în Romania educată. Întrebat dacă măsurile care îi favorizează pe plagiatori au susținerea Cotroceniului, ministrul Cîmpeanu a răspuns: Administrația Prezidențială va analiza proiectele de legi în momentul în care ele vor veni la promulgare

Propunerea de renunțare la titlul de doctor prin act unilateral de voință nu are acordul Cotroceniului, a lăsat să se înțeleagă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o dezbatere publică pe proiectul…
Vezi articolul

UPDATE Cererile pentru tichetele sociale pentru rechizite, în valoare de 500 de lei, trebuie depuse începând cu prima zi de cursuri la școală, 5 septembrie, iar lista cu beneficiarii ajunge la Ministerul Educației pe 23 septembrie / Nu a fost anunțată o dată exactă când vor intra banii pe carduri

Copiii “cei mai dezavantajați” din învățământul preșcolar, primar și gimnazial beneficiază și în anul școlar 2022-2023 de tichete educaționale pe suport electronic pentru rechizite și alte materiale școlare, în valoare…
Vezi articolul