Ludovic Orban, schimbare radicală de poziție: “Cred că dacă există cel mai mic risc va trebui să suspendăm activitatea în învățământul preuniversitar”

5.870 de vizualizări
Colaj foto: gov.ro
“Cred că dacă există cel mai mic risc, va trebui să suspendăm activitatea în învățământul preuniversitar. Va trebui să discutăm perioada (de închidere a școlilor – n.red.)”, a declarat în urmă cu câteva momente premierul Ludovic Orban, în deschiderea ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Este o schimbare majoră de poziționare a premierului, care la prânz a lăsat de înțeles că nu este de acord cu o eventuală închidere a şcolilor, ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiilor cu coronavirus.

Tot astăzi, 9 martie 2020, la finalul Biroului Permanent Naţional al PNL, Ludovic Orban declarase următoarele, cu privire la închiderea școlilor din cauza noului coronavirus:

  • Am văzut că toată lumea se pricepe la toate măsurile pe care ar trebui să le ia Guvernul. Această măsură este în analiză.
  • Nu este o măsură care poate fi luată uşor, pentru că o măsură de închidere a şcolilor perturbă procesul educaţional şi lipseşte copiii, elevii, de posibilitatea de a primi toate informaţiile, cunoştinţele necesare şi de a crea un gol în ceea ce priveşte derularea serviciului educaţional. Este o măsură care într-un fel trebuie pregătită.
  • Puneţi-vă întrebarea ce fac copiii care nu se mai duc la şcoală? Rămân acasă.
  • Pot să stea ei sub supraveghere? Există în fiecare familie un bunic sau o bunică sau un membru al familiei – mama sau tata – care nu lucrează?
  • Copiii nu pot fi lăsaţi fără supraveghere, pentru că, altfel, dacă nu-i mai ducem la şcoală şi îi lăsăm acasă fără supraveghere, s-ar putea să fie cu un grad de expunere mai mare la riscul de contaminare decât dacă se duc la şcoală într-un cadru organizat, aflaţi sub supravegherea cadrelor didactice.
  • Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză foarte serioasă, atunci când există cu adevărat toate argumentele pentru a putea lua această decizie.
  • Avem ca punct de analiză din nou pe ordinea de zi a Comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă acest punct, această analiză pe care o facem”.
Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor în siguranță este cu adevărat o prioritate” – propunerea Consiliului Național al Elevilor

„Solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor…
Vezi articolul
Karina Bode / Foto: Captura Salajeanul TV

SURSE Soția ministrului de Interne, educatoarea Karina Bode, instalată de Sorin Cîmpeanu și de soțul său, Lucian Bode, la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Aceasta a fost asociată într-o firmă cu un fost general de securitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a instalat-o vineri pe educatoarea Karina Bode, soția colegului său de Guvern, la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație din subordinea Ministerului Educației, „pe…
Vezi articolul