Ludovic Orban, schimbare radicală de poziție: “Cred că dacă există cel mai mic risc va trebui să suspendăm activitatea în învățământul preuniversitar”

5.891 de vizualizări
Colaj foto: gov.ro
“Cred că dacă există cel mai mic risc, va trebui să suspendăm activitatea în învățământul preuniversitar. Va trebui să discutăm perioada (de închidere a școlilor – n.red.)”, a declarat în urmă cu câteva momente premierul Ludovic Orban, în deschiderea ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Este o schimbare majoră de poziționare a premierului, care la prânz a lăsat de înțeles că nu este de acord cu o eventuală închidere a şcolilor, ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiilor cu coronavirus.

Tot astăzi, 9 martie 2020, la finalul Biroului Permanent Naţional al PNL, Ludovic Orban declarase următoarele, cu privire la închiderea școlilor din cauza noului coronavirus:

  • Am văzut că toată lumea se pricepe la toate măsurile pe care ar trebui să le ia Guvernul. Această măsură este în analiză.
  • Nu este o măsură care poate fi luată uşor, pentru că o măsură de închidere a şcolilor perturbă procesul educaţional şi lipseşte copiii, elevii, de posibilitatea de a primi toate informaţiile, cunoştinţele necesare şi de a crea un gol în ceea ce priveşte derularea serviciului educaţional. Este o măsură care într-un fel trebuie pregătită.
  • Puneţi-vă întrebarea ce fac copiii care nu se mai duc la şcoală? Rămân acasă.
  • Pot să stea ei sub supraveghere? Există în fiecare familie un bunic sau o bunică sau un membru al familiei – mama sau tata – care nu lucrează?
  • Copiii nu pot fi lăsaţi fără supraveghere, pentru că, altfel, dacă nu-i mai ducem la şcoală şi îi lăsăm acasă fără supraveghere, s-ar putea să fie cu un grad de expunere mai mare la riscul de contaminare decât dacă se duc la şcoală într-un cadru organizat, aflaţi sub supravegherea cadrelor didactice.
  • Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză foarte serioasă, atunci când există cu adevărat toate argumentele pentru a putea lua această decizie.
  • Avem ca punct de analiză din nou pe ordinea de zi a Comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă acest punct, această analiză pe care o facem”.
Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marți, 27 februarie, data limită pentru înscrierile elevilor de liceu la etapa județeană a Olimpiadei de Securitate Cibernetică. Cei mai buni pot ajunge în tabăra de pregătire pentru Campionatul European și să fie admiși la facultățile de profil fără examen

Elevii de liceu mai au la dispoziție ziua de marți, 27 februarie, până la miezul nopții, pentru a se înscrie online la prima ediție a olimpiadei naționale dedicate securității cibernetice,…
Vezi articolul

Liga Studenților din Iași acuză Facultățile de Drept de ipocrizie: “își construiesc o imagine falsă de apărătoare ale eticii academice” prin solidarizarea cu decizia Universității din București de a exmatricula 45 de studenți

Facultățile de Drept din mai multe universități din țară sunt acuzate de Liga Studenților din Iași, printr-un comunicat emis luni, că încearcă să își construiască o “imagine falsă de apărătoare…
Vezi articolul

România a ocupat locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022, cu cel mai mare scor din istorie: Aurul cu punctaj maxim a fost obținut de olimpicii de clasa a VIII-a Aida Mitroi și Victor-Vasile Dragoș. Vezi subiectele de la Balcaniada pentru Juniori

Lotul olimpic de matematică al României a obținut locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022, cu cel mai mare scor general pe echipe înregistrat în…
Vezi articolul